שלום,
אני גבר כבן 60 ולאחרונה עברתי בדיקת ביופסיה של גוש שהוצא מהטחול.
חשוב לציין שהעניין התגלה בעקבות כאבי בטן,בחילות וחוסר תיאבון ולכן נשלחתי לבצע ביופסיה של הקיבה שיצאה תקין.
הממצאים של בדיקת ביופסיה של הטחול: קטע גידול מסוג DIFFUSE LARGE B CELL עם מוקדי פיברוזיס.
התאים נצבעו ל-CD20,BCL6 וחלק נצבע ל-MUM1 בצביעה ל-BCL2 נצבעו תאים בודדים צביעה ל-CD10 שלילית.
אינדקס פרוליפרציה 60%-70%.
מה פרמטרי הבדיקה אומרים?
כרגע, ממתין לבדיקת CT נוספת שתקבע התפשטות המחלה. בידי כבר CT קודם שערכתי+בדיקות דם+תשובות ביופסיה.
הייתי מעוניין לקבוע ייעוץ לחוות דעת נוספת. האם עליי כבר לקבוע תור? האם הנתונים שיש ברשותי מספיקים? האם אני צריך בדיקת MRI מייד או רק לאחר שאעבור את ה-CT הנדרש? מה המשך התהליכים הנדרשים ?
תודה מראש,
אודה לתשובתך המהירה.
שלום רב, אימי בת 74 , מזה כחודשיים סבלה מכאבים בגב, ולאחר בירור מקיף נמצא באנדוסקופיה רקמה ניאופלסטית ו3 קיבים גדולים בקיבה. מתברר לאחר קבלת ממצאי הביופסיה כ- B-CLL מלנומה.כרגע מטופלת בבית חולים בצפת ,קיבלה סידרה של בירורים שכוללים CT PAT, איקו לב, בדיקת מח עצם, לימים הקרובים ) יצויין כי עשתה טרם האבחנה כאמור, CT בטן ' צילום ריאות ובדיקות דם מקיפות שלא העלו דבר. יצויין שכרגע אימי חשה חולשה רבה , השילה כ- 10 ק"ג ממשקלה בטווח של כ- 3 חודשים, אנו אובדי עצות , ושאלתי הינם: 1. האם להמתין לקבלת התשובות הנ"ל טרם תיאום הגעה אליך? 2. האם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות?3. היכן יש מידע על המקרה הנ"ל ומה סיכויי הריפוי?4. האם להעבירה לטיפול והערכה כבר בשלב זה לבית חולים מרכזי או להמתין לקבלת התשובות?אודה לך מאוד על תשובתך.
תודה על תשובתך , תיקון - הכוונה היתה ללמפומה B-CLLהאם זה משנה את התמונה?
בתי (28) עברה השתלת מח עצם מתורם זר לפני 8 חודשים ותהליך ההחלמה עבר יפה. בריאותה הכללית של הבת טובה ואינה סובלת ממחלות כלשהן. ביקורת סדירה כל שבועיים. השבוע התגלו תאים לוקמיים - 28%. הבת אושפזה לטיפולי כימו והשתלה שנייה. מהי הפרוגנוזה?