מה מצביע פריטין גבוהה מצב של דלקת?
התקבל כלי מסומן בשם החולה ולא סימון נוסף ובו בפורמלין גליל מח עצם בארוך 0.7 ובקוטר 0.2 ס"מ
1 – קסטה אחת
בדיקת מיקרוסקופית – גליל רקמת עצם מניקור עצם הכסל עם קוריות העצם בגדר.
מח העצם היפרצלולרי כ-65% עם שלושת השורות ההמטופויאטיות בכל שלבי ההבשלה.
במח העצם נראית הסננה אינטרסטיציאלית של תאי פלזמה( כ-5% מהתאים) שנצבעו חיוביות ל- CD138. תאי פזלמה רובם נצבעו לשרשרת קלה למבדה.
מתאים ל MULTIPLE MYELOMA,' LAMBDA LIGHT CHAIN
צביעת רטיקולין בהמשך.
המקרה נדון בישיבת צוות מכון לפתולוגיה.
שלום רב פרופ' בן יהודה,
שמחתי מאד לראות שאת עונה על שאלות בפורום, כי שמעתי את שמך לא פעם בהקשר של רופאה מצוינת, אנושית ומקצועית.
לפני כחודשיים דודה שלי החלה לסבול מכאבים עזים ברגל, חום מעל הרגיל בלילות, והזעות לילה.
לאחר מסכת בדיקות (CT, ביופסיה, אנדוסקופיה ועוד) - הרופאים הצליחו להגיע למסקנה אחת ברורה: יש לה גרורה ממאירה גדולה בעצם האיליאום.
את המקור לא הצליחו למצוא והשבוע אנו מקווים (במידה ולא תהיה שביתה) לבצע בדיקת CT PET . אנו מקווים שזה יעלה על המקור.
-----------------------
רופא נשים שראה את תוצאות הבדיקות הדגיש בפננו מדדים מדאיגים:
CA125-new - 525Um/l
CA15-3-new - 87.6
CEA-new - 43.1
מה זה אומר?
אותך בעיקר רציתי לשאול : מה דחיפות הטיפול?
אני מפחד שאנו לוקים באדישות אל מול הממצאים. דודתי מטופלת אצל אונקולוג ידוע בבי"ח הדסה אבל מאד קשה לי לקבל את זמני ההמתנה בין פגישה ופגישה. הפגישה עם הגניקולוג הייתה ביום ראשון האחרון והפגישה עם האונקולוג תהיה רק בסוף השבוע הבא. האם עלינו לדאוג לטיפול יותר דחוף בממצאים?
אני חושבת שכיוון שלוקח מספר ימים לקבל את תשובת ה-CT/PET (עליכם להבהיר שמדובר במחלה ממארת ואז השביתה לא חלה עליה), זה סביר שתראו את האונקולוג בשבוע הבא.