שלום רב,
מבקשת לקבל הסבר מהן תופעות הלוואי בתהליך הפוטופורזיס, כמה הוא קשה (עבור אמא בת 71) והאם זהו תהליך שמחליש ומחמיר את המצב הכללי, כלומר, באיזו מידה היא תצטרך עזרה בתפקוד היום-יומי
הרבה תודה
אמי חולה במיקוזיס פונגוידיס וקיבלה את כל הטיפולים הרלוונטיים (PUVA, הקרנות, מטטרוקסט וכל השאר שאיני זוכרת כבר את שמם) , אך תופעות הלוואי מכריעות אותה והיא לא יכולה להתמיד באף אחד מהם, בינתיים המצב בעור מחמיר אחרי כל טיפול שהיא מפסיקה.היא חולה כבר 15 שנה, ורק בבדיקת PET CT באחרונה (לפני חודש) נראו בלוטות מוגדלות (עד עכשיו היו רק סימפטומים בעור שהיא סובלת מהם מאד והרופאים כבר לא יודעים מה לעשות כי גם יש לה פרפור בלב, ואז כל טיפול מחמיר את מצב הלב) מה שנשאר כרגע זה כימוטרפיה שהיא עדיין לא ניסתה, אבל לפני זה הציעו לנסות פוטופרזיס בגלל שפוחדים על הלב שלה.
היא אישה עצמאית שגרה לבד, והייתי רוצה לדעת מה יהיו ההשלכות על מצבה ותפקודה הכללי, ואיך עלינו להתארגן.
תודה רבה.
B2 MICROGLOBIN=1,190IGG=2390GLOBOLIN GAMA=10.3PROTEIN TOTAL=8.82MCHC=33.3ALBUMIN=49.5CALCIUM=10.3כל הפרטים הנ"ל הם בהמשך למכתבי הקודם
אימי בת 73 לאחר 3 טיפולי r-chop, אחרי כל אחד מהטיפולים אושפזה עד כדי טיפול נמרץ עם חום נויטרופני שהסתבך כל פעם לכיוון אחר עד כדי אישפוז בטיפול נמרץ וסיכון חייה.כרגע מתאוששת מסיבוכי הטיפול השלישי, כרגע הלימפומה נסוגה.אנחנו כרגע מאוד מתלבטים, רופאיה (לא ההמטולוגים) אמרו שחייבים לחשוב טוב טוב לפני הטיפול הבא, כי זוהי ממש סכנת חיים, תגובותיה לטיפול הן נוראיות.היא כרגע באיחור של שבועיים מקבלת הטיפול הרביעי, אבל היא עדיין חייבת להתאושש. היא עדיין מאושפזת ומקבלת אנטיביוטיקות.שאלתי - אם תקבל מבטרה בלבד, ללא הכימו - האם יש מצב שתוכל לחיות כך באיכות חיים סבירה?לדעתנו עדיף כך מאשר שלא תחזיק מעמד בכלל אחרי כימו.בתודה רבה
ראשית, אודה לך על הטיפול המסור של הצוות הנפלא במחלקה ההמוטולוגית בהדסה עין כרם, המטפל באמא שלי בימים אלו.
הטיפול המקצועי, לצד העידוד, התמיכה, והיחס החם של צוות הרופאים והאחיות, נוסכים עידוד ותקוה לאימי ולמשפחה כולה.
אימי אושפזה במחלקה ההמוטולוגית ב- 17.06.11 ואובחנה כחולה בלוקמיה מילואידית חריפה - AML. ב- 19.06.11 הותחל טיפול בכימותרפיה 7+3.
היום הגיעו תוצאות הבדיקות הציטוגנטיות והרופאה אמרה שמדובר בתוצאות תקינות.
הרופאה הסבירה לנו שתוצאות הבדיקות הציטו גנטיות מתחלקות ל- 3 רמות: טובה, בינונית וגרועה. כשברמה הטובה אין צורך בהשתלת מח עצם, ואילו בבינונית והגרועה ישנה סבירות לצורך בהשתלה.
לדברי הרופאה התוצאה אצל אימי היא הרמה בינונית.
רציתי לבקש אם אפשר לתת לנו הסבר קצר ופשטני על שלושת הרמות הנ"ל.
תופעה נוספת שמדאיגה את המשפחה היא הספירה שעלתה ביומיים האחרונים של הטיפול. בעוד בתחילת הטיפול צנחה הספירה מ- 150000 ל- 800, הרי שביומיים האחרונים עלתה שוב הספירה עד שהיום היא הגיעה ל- 1200.
האם הדבר מלמד על תגובה לא מספיק טובה לטיפול?
יצויין, כי במשך כל ימי הטיפול, החום לא ירד, וגם זה לא מוסיף לאופטימיות שלנו.
לסיום, הבנתי שהתוצאות המולוקולריות טרם מוכנות. רציתי לברר האם אתם בודקים FLT3- ITD ו- NPM1? והאם ישנם מוטציות נוספות שאתם בודקים?
לא שאני מבין הרבה בתחום, אבל מקריאה שטחית באינטרנט הבנתי ששתי המוטציות הנ"ל נבדקות בדרך כלל ב- AML.
אחזור שוב על שביעות הרצון הרבה של אימי והמשפחה מהצוות הנהדר המשקיע את כל המאמצים לרפואתה השלימה של אימי.
המון המון תודות,
אהרן הרשקופף.
ALK+LDBCELLלימפומה,ישנן2בלוטות,אחת בולטת ויזואלית מתחת לסנטר,אחרי2טיפוליICEממצאי הפת סיטיהחמרה בממצאים בצוואר שמאל...קליטה שלFDG בעוצמה גבוהה ב2בלוטות שגדלו בהשוואה לבדיקה קודמת1כ1.2ס'מ ברמה2B...2 כ2.5ס'מ ברמה2Aמשמאל,אברי הצוואר שמורים....שאלתי למה דוקא בלוטות אלה גדלות ולא בלוטות אחרות בגוף?...הרי הסרטן מועבר בכל מערכת הלימפה....יש לציין שזו שלוחה של שקד שנכרת....האם ניתוח יכול להועיל במקרה הנ'ל...תודה דינה ...קבעתי אצל מינט תור
אני ממש מיואש,..זה סיפור שהתחיל עוד מ13/1,תאריך בו כרתו לי שקד שמאל...שלחתי לך בעבר תשובות של פת סיטי קודם, פה באתר..וביקשת ממני לשלוח בפקס סיכום מחלה..אך הייתי לפני טיפולICEואין לי מי שעוזר לי..מאז יש הרעה בגודל הבלוטה,אך עדין כל האיברים תקינים...אם תכלי לקבל אותי בדחיפות אשמחunion39@walla.co.il.....0523508669
ד"ר שלום,אמי בת 77 ועברה ביופסיה עקב גידול בלחי הימנית.בתוצאות שהתקבלו כתוב באבחנה:skin of face infiltrates by b-cell lymphomaאם תוכלי להסביר לי מה פרוש ההבחנה? מה הסיכון? מה הטיפול?תודה מראש
מהם תופעות הלואי של נוגדים מסוג מבטרה, ומהם תופעות הלואי של טיפולכימותרפי קל המשולב עםנוגדים אלו? האם קיים נשירת שיער?