אני שואלת שוב, כיוון שהשאלה שלי הלכה לאיבוד.
לדעתי חל בלבול ביני לבין שואל אחר בפורום.
לא מדובר באימי אלא בסבתא שלי והיא טרם עברה טיפול.
קראתי על תופעות לוואי של R-CHOP במינון המלא ודיברתי עם מישהי שקיבלה R-CHOP במינון מלא, ואני רוצה להבין, מניסיונך הרב, כיצד מושפעים חומרת תופעות לוואי וסיכוי הצלחה של הטיפול מהורדת המינון בצורה משמעותית (חצי, שליש).
סבתא עדיין מסרבת לטיפול ולכן אני אוספת פרטים על הטיפול (גם מרופאה המטפלת, אך גם רוצה לשמוע את דעתך...) כדי לראות אולי הבנת הטיפול לעומק תעזור לה לשנות את החלטתה.
תודה
ויקטוריה
קיבלתי את הפקס חסרה לי האבחנה של סוג הלימפומה. הטיפול בלימפומות שאינן הודג'קין נקבע על פי סוג הלימפומה ולא על סמך ה-CT/PET
המספרים ששלחת אינם עומדים בפני עצמם ולא נותנים תמונה ברורה של ספירת הדם. בכל מקרה כיוון שאיני מפענחת בדיקות דם בפורום זה אני מציעה שתחזרי עם הספירה לרופא המשפחה ותקבלי הנחיות. יתכן שיש לו אינפורמציה נוספת כמו רמות ברזל חומצה פולית ו-B12.
היי פרופ' דינה,
קודם כל תודה על המידע הרפואי שנתת לי עד כה, אצטרך את עזרתך המקצועית שנית. נכון להיום עברו כארבעה שבועות מאז האימון הגופני האחרון שביצעתי בחדר הכושר וישנה החמרה באיכות השינה/ העייפות. התשישות התגברה בשבוע האחרון וכעת אני מרגיש קושי בהליכה וביצוע פעולות היום יום וחוסר אנרגיה קיצוני מאוד. ע"פ ההיגיון הבריא אני חושב שארבעה שבועות זה זמן מספק למנוחה לגוף והייתי אמור לראות מגמת שיפור כלשהי. יש לציין שהעייפות הזאת אפיינה אותי בתקופה הצמודה לפני זיהוי המחלה ובתקופת הטיפולים הייתי הרבה פחות עייף.
תודה מראש על העזרה,
אוהד.
היי,
אני, אוהד, בן 25, אובנתי באוקובר אשתקד - 2010 - בלימפומה מסוג הודג'קין שלב 2 עם סימפטומים מסוג B הכוללים ירידה במשקל והזעות לילה.
ההבחנה נעשתה לאחר בירור ארוך ומייגע שכלל עשרות רופאים מומחים שלא אבחנו את המחלה.
הסימפטומים שהופיעו אצלי כללו עייפות קיצונית בעיקר, תחושת "סמרטוט", שינה לא מרעננת, חוסר אנרגיה.
בתור אדם בריא במיוחד אני מקפיד במשך שנים על תזונה מסודרת ותפריט ים תיכוני הכולל רק דגנים מלאים, חיטה מלאה, שיבולת שועל, חזה עוף וגבינות דלות שומן, נוסף לחמש אימונים בשבוע הכוללים אימונים אירוביים ואימוני משקולות בעצימות גבוהה. היה לי קל לזהות מכיוון שפשוט ביום אחד הכוח שלי ירד כמעט בתשעים אחוז מה שניתן למדוד בעת ביצוע התרגילים.
לאחר מכן החלו להופיע חום עד 38 מעלות צלסיוס בשעות הערב ואז פניתי על דעת עצמי למיון וביצעו לי צילום רנטגן שהראה התרחבות במדיאסטינום ולאחר סי. טי וביופסיה אובחן אצלי גידול בגודל של 10*9*10 מסוג הודג'קין.
עברתי 6 קורסים של ABVD הכוללים 12 טיפולים כימותרפיים ונכון לבדיקת הפט שנעשתה בתחילת חודש מאי השנה - 2011 אין עדות למחלה - אין קליטות פתלוגיות והבדיקה תקינה לחלוטין.
כעת אני בדיוק שלושה חודשים ממועד הטיפול הכימתורפי האחרון, חזרתי בהדרגתיות לאימונים ובמשך השבועיים וחצי האחרונים החלה להופיע אצלי עייפות שהתפתחה לעייפות קיצונית, תחושה של "סמרטוט, כבדות, חוסר אנרגיה ויכולת לבצע את פעולות היום יום ואימוני כושר שגרתיים.
יש לציין שבמהלך הטיפולים, בגלל הקרבה של הגידול ללב התפתחו אצלי דלקות חוזרות ונשנות בקרום הלב - פריקרדיטיס - לוו בכאבים עזים ובפעם הראשונה שאובחנה נאלצתי לעבור ניקור להוצאת הנוזלים.
נכון לחודש מאי האחרון לאחר ביקור במרפאת הפריקרד הובהר לי שכעת הכל תקין ואין עדות להצטברות נוזל פריקרדיאלי או דלקת בקרום הלב, ושתפקוד הלב הוא אידיאלי ואופטימלי.
אשמח לדעת מה עליי לעשות שכן איני יכול לתפקד כאדם בריא והסימפטומים קצת מדאיגים בהזכירם את הסימפטומים שלפניי אבחון ההודג'קין.
תודה מראש,
אין לי אף בעיה להירדם, אני נרדם בשניות, ישן שינה רצופה ללא יקיצות כלל, זמן שינה מספק של לא פחות משמונה שעות ללילה ואף יותר, אך מתעורר כאילו לא ישנתי כלל.
ניסיתי גם לקחת כדורי שינה שונים ואין שום שינוי באיכות השינה.
שלום, פרופסור דינה
הוצע לנו טיפול הכולל כמות חלקית של R-CHOP (למיטב הבנתי פחות מחצי).
ברצוני לדעת האם מניסיונך או/ו מספרות, כמות חלקית של R-CHOP משמעותה גם פחות תופעות לוואי או שאין קשר בין הדברים? אני מתעניינת בעיקר בתופעות לוואי כמו ירידה בספירות, הקאות, פצעים בפה ונשירת שיער...
כמו כן, האם זה אומר שהסיכוי לקבל תגובה קטן יותר?
בהמשך לשאלותי. להלן תוצאות הCT PETבבדיקה הודגמה קליטת יתר של fdg המצביעה על תהליך גידולי פעיל באתרים הבאים: במספר קשריות וגושים בצוואר התחתון משמאל עם suv עד 7.0, באיזור רטרוקלביקולרי משמאל עם 3.6 suv ומימין 4.7 ו 3.7, באיזור רטרופקטורלי משמאל עם 4.2 suv, בבלוטות בבית שחי ימין עם suv עד 4.4 ובבית שחי שמאל עם suv עד 6.1 , בקשריות במיצב דו"צ עם suv עד 8.9, בבלוטה תת קרינלית עם 5.9 suv, בשער הריאה הימנית עם 8.7 suv, בגוש פאראוורטברלי בגובה d10 מימין עם 4.7 suv , בבלוטות באיזור שער הכבד עם suv עד 6.5', וברטרופריטונאום עם suv עד 7.8 בct טחול מוגדל (18 ס"מ)בסיכום: ממצאים המתאימים לתהליך גידולי פעיל בלוטות משתי צידי הסרעפת, וטחול מוגדלאילו אפשרויות טיפול רלוונטיות ומה נראה לך המומלץ ביותר:א. מעקב בלבדב. טיפול ביולוגי+כימי קלג. טיפול ביולוגי +כימי חזקתודה רבה
בצב שיוחלעלשילוב ביולוגי וכמי, יש מצב בל תרופתי ולא בווריד?סליחה על ההצפה
רוצה להתייעץ איתך, בנוסף להמטולוג שלי (הוא בחו"ל כרגע.. אז אני ממתינה ).אני 15 שנה לאחר הפעם השניה של הלימפומה.מעוניינת להסיר שיער באמצעות מכשיר אינפרא אדום אצל קוסמטיקאית.השאלה שלי אם ידוע לך, אם מסוכן לבצע הסרת שיער עם המכשיר בבית השחי ובאיזור המפשעות שמתחתם נמצאות הבלוטות.תודה מראש על תשובתך.