אני כבר חודשיים ללא טיפול והוזמנתי אלייך רק ב19לחודש,...שאלתי:האם הקרנות לפני השתלה עצמית יעילות?..מה בעצם עושה הקרנה?..כי מחר אני מוזמן לסימולציה...בתודה מראש
עזרת לי בעבר המון ויש לי כמה שאלות- אודה על תשובותייך. אני בהפוגה לאחר הישנות פוליקולר לימפומה, לאחר 5 טיפולי CHOP + שמונה טיפולי מבטרה (הטיפול האחרון במבטרה היה באמצע מרץ) אמורה להתחיל בקרוב איסוף תאי אב ובתכנית משמרת בת שמונה טיפולי מבטרה נוספיםבמשך השנתיים הקרובות. נכון לעכשיו סובלת מאוד מאוסטיופורוזיס (כבר שני שברים בצלעות במהלך השלושה חודשים האחרונים) עקב חשיפה שנייה לכמות לא מבוטלת של סטרואידים. חשוב לציין שעקב אלרגיות מרובות בעברי כמעט לפני כל פעולה (כולל בדיקת מח עצם) אני מקבלת הידרו קורטיזון. היום ביקרתי אצת רופאה באנדוקרינית (רמב"ם) והיא המליצה על מתן מינון גבוה של ויטמין D (עקב חוסר מוחלט בויטמין זה ) למשך חודשיים (3,000 יחידות ליום) ולאחר מכן , באם הרמה תהיה נורמטיבית היא תמליץ על התחלת מתן טיפול באוסטיופורוזיס. בעבר שמעתי שויטמין D עם לימפומה הם לא "שילוב טוב"... האם זה נכון? כמו כן, לא ברור לי מה כדי שיבוא קודם, האם קודם מומלץ להיכנס לטיפול הראשון במבטרה (של הסדרה לשנתיים) ולאחר מכן לאיסוף תאי אב? או הפוך? (לי ההגיון אומר שכדאי קודם לסיים עם האיסוף תאי אב ורק אח"כ להתחיל בטיפול המשמר במבטרה...) האם האיחור בקבלת המבטרה הוא דרמתי? (מגמר הטיפולים עברו עד כה 4 חודשים) סליחה על רצף השאלות , לתשובותייך אודה מקרב לב.
שלום רב,
אבי בן51 אובחן לפני כשבועיים כחולה מיאלומה שלב 2A ככל הנראה עם שרשראות קלות ואולי אפשרות לכרומוזום P-17 (התשובות לכך טרם הגיעו)
אבי התחיל טיפול בביה"ח לניאדו וכרגע הדילמה שלנו היא האם להעביר אותו למרכז יותר גדול במרכז כגון בלינסון או תל השומר.
אשמח אם תוכלי לתת לי המלצה על מרפאות או רופאים שמתמחים בתחום זה או שניתן להתייעץ איתם בנושא
בתודה מראש
במידה ואגיע אליך לפגישה אישית תיהיה לך האפשרות לעזור לי בנושא הזה?
תודה רבה
פרופסור דינה בן יהודה שלום רב,חזרה לי הלימפומה בפעם השניה היה לי DLBC בעבר . אודה לך מאוד על מענה למספר שאלות:1. האם ניתן לעשות ניתוח להוצאת לימפומה , אם הגידול באיזור שמאפשר כך?2. האם ישנם חלופות לטיפול שנקרא ICE?3. האם יש צורך בנוסף לטיפול הנ"ל גם בטיפול ביולוגי?3. האם ישנו טיפול שמפחית את ההשפעה על השיער ? האם השיער יצמח לי אחרי הטיפול?תודה רבה רבה מראש, ניהול פורום זה הוא באמת עבודת קודש !!
לאישתי התגלה לפני כ-4 שנים ( כיום היא בת 29) סרטן לימפומה נון הודג'קין
אגרסיבי רמה A יש לי מספר שאלות:
האם אפשר להירפא לחלוטין מסוג סרטן זה או בוודאות הוא יחזור מתישהוא בעתיד
גם אם הוא לא חזר בחמש השנים שלאחר גילויו???
האם אשתי תוכל להאריך חיים ??? או שזה כמו פצצה מתקתקת בגוף שמחכה
להתפרץ??
האם הסרטן יכול לחזור אבל ברמת הודג'קין ואז הריפוי הוא הרבה יותר קל??
אבקש תשובה כנה
א
האם אפשר להירפא לחלוטין מסוג סרטן זה או בוודאות הוא יחזור מתישהוא בעתיד גם אם הוא לא חזר בחמש השנים שלאחר גילויו??? נדיר מאוד שהמחלה חוזרת אחרי 5 שנים
האם אשתי תוכל להאריך חיים ??? בהחלט כן!!!או שזה כמו פצצה מתקתקת בגוף שמחכה להתפרץ?? סיכוי מאוד קטן
האם הסרטן יכול לחזור אבל ברמת הודג'קין ואז הריפוי הוא הרבה יותר קל?? בד"כ אין מעבר מנון הודג'קין להודג'קין
בריאות שלמה