ילדדתי לפני שבוע ובבדיקת סוג דם שעשו לי במהלך ההריון נמצא שיש לי נוגדנים של אנטי E בדם ,סוג הדם שלי הוא O חיובי . כשבני נולד נמצא לו בבדיקת דם קומבס חיובי וסוג הדם שלו זהה לשלי. כרגע יש לבני צהבת שבשיא שלה הגיעה ל 17 ,הוא הוכנס לטיפול תחת אור ל 24 שעות ,הערכים ירדו ל 14 ועכשיו יש שוב עליה בערכים.
שאלתי היא האם ישנו קשר בין הנוגדנים שנמצאו אצלי בדם לבין הקומבס שנמצא אצלו בדם ? האם ממצא של קומבס חיובי בדם מסוכן בצורה כלשהי לתינוק? האם חוץ ממעקב אחר ערכי הצהבת ניתן לעשות משהו?
פרופ' בן יהודה שלום
בהתייעצות רפואית במחלת CML שנערכה ב 19.7.2011 במסגרת שר"פ הדסה נשאלת בקשר להשתלה עצמית ושללת זאת מכל וכל- ציטוט: " אני אוציא דם חולה ואחזיר דם חולה, זה לא הגיוני".
מה הופתעתי לגלות? שבעיתון מדיקל מחודש מאי- יוני 2011 התפרסם מאמר שלך בנושא CML ושם מופיע- ציטוט: " למרות שהשתלת מח עצם עצמית היא עדיין הטיפול היחיד שיכול לרפא CML" סוף ציטוט.
אבקשך להסביר
בתודה מראש
רעות.
הביופסיה שנעשתה לי היתה מהכיב הענק שהתגלה בגסטרוסקופיה,האם התוצאות כפי שהצגתי בשאלות הקודמות מהיום מראות על החמרה של המחלה מאז הביופסיה ועד שלשום יום ביצוע הפט?או שזה היה גם אז?כמו כן כ-3 שבועות מביצוע הגסטרוסקופיה אני נוטל אומפראדקס 40 וכןלפני כשבועיים גם כדורים נגד פטריות למשך 7 ימים מסוג flucanol ושאלתי האם הכדורים השפיעו בדרך כלשהיא?האם להמשיך באומפראדקס?שוב תודה
שלום וערב טוב פרופסור בן יהודהאני מנסח שוב את שאלותי מאתמול זאת שאז הייתי לאחר קבלת התשובה עם סערת רגשות לא קטנהכאמור אתמול קבלתי תוצאות פט סי טי והממצאים הם כדלקמן:בטן ואגן קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה דיפוזית בקיבה עם התעבות ניכרת של דופן הקיבה בסי טי ובבלוטות עד 3 ס"מ ברטרופריטונאום ובשער הטחול ובשק הקון.כמו כן קליטה פתלוגית של fdg בעוצמה גבוהה בבלוטה כ-2 ס"מ בליגמנט גסטרו-קוליק.הכבד בגודל תקין מרקמו אחיד,כמו כן שאר האברים כנ"ל צוואר,חזה, עצמות ללא קליטה פתלוגית .אזכירך כי לפני כ-שנתיים וחצי היתה לי לימפומה נון הודג'קין מאותו סוג diffuse large b cell lymphomaבצד ימין של הצוואר בלבד שטופלה בכימותרפיה,צ'ופ ומבטרה וכל בדיקות הפט מאז סיום הטיפול ועד האחרונה ב-3/11 היו בהפוגה מלאה(זה מה שמשגע אותי)מה לדעתך הטיפול האופטימלי ביותר למה שתואר? קרי הלימפומה שנוצרה מחדש ודווקה כעת בקיבה?ברור שלא מחייב,ושאלה נוספת מה הסיכוי שהפעם כן תעלם לגמרי הלימפומה ואם לא אולי כדאי שלא לקבל טיפול בכלל כוונתי זה כנגד זה,אני מאוד לא שקט מקבלת טיפולים בשנית ובכלל באם ניתוח יביא לתוצאות טובות יותר מאשר כימותרפיה או הקרנות ?,
הביופסיה שנעשתה לי היתה מהכיב הענק שהתגלה בגסטרוסקופיה,האם התוצאות הנ"ל יכולות להראות על החמרה של המחלה מאז הביופסיה ועד שלשום יום ביצוע הפט?או שזה היה גם אז?כמו כן כ-3 שבועות מביצוע הגסטרוסקופיה אני נוטל אומפראדקס 40 וכן לפני כשבועיים גם כדורים נגד פטריות למשך 7 ימים מסוג flucanol ושאלתי האם הכדורים השפיעו בדרך כלשהיא?האם להמשיך באומפראדקס?הנני להודות לך מראש על תשובתך.כמו כן באם ישנה אפשרות לקבלת ייעוץ או טיפול אצלך בבית חולים הדסה באמצעות סל הבריאות.
לפרופסור דינה בן יהודה היקרה שלום. לפני שנתיים וחצי התגלה אצלי SLL בשלב 4. עם מספר בלוטות צמודות ברטרופריטוניאס כשהגדולה מהן 4X3 ס"מ סה"כ אורך כללי של הבלוטות כ 7 ס"מ. בגלל מיקומן האסטרטגי עשיתי 6 קורסים של RCOP . היגבתי יפה,קליטת הFDG נעלמה והבלוטות קטנו הגדולה כ 2X3 ס"מ. המשכתי תחזוקתיות במבטרה שטרם הסתימה (שנה וחצי). ב PET-CT האחרון הבלוטות ברטרופריטוניאס גדלו שוב ל-4X3 ס"מ וכן נתגלתה קליטה FDG מתחת לסרעפת לפי המכתב ," מתאימה למחלת לימפומה פעילה"בדיקות הדם סבירות וללא שינויים משמעותיים כל התקופהמה לדעתך צריך להיות המשך הטיפול הקרנות, כימוטרפיה או משהו אחר אהיה אסיר תודה להתיחסותךבכבוד רב ובתודה מראש אשר
איני רואה סיבה שלא תוכלי להביא ילדים התרופה שנותנים ב-HCL לא אמורה לגרום לעקרות ויש היום גם אפשרויות שימור. יש חולים שמחלתם לא נשנית לאחר טיפול. כמעט אף פעם אין צורך בהשתלה