שלום פרופ' בן יהודה,
סיימתי לאחרונה כימותרפיה מסוג ABVD לאחר שחליתי בלימופמה מסוג הודג'קין (מדובר בהופעה שלישית של המחלה). המחלה כרגע נמצאת בנסיגה מלאה ובדיקות הדם שלי כרגע תקינות לחלוטין.
האם מותר לי לשתות אלכוהול? מספר אנשים אמרו לי שלא מומלץ לשתות אלכוהול לאחר כימותרפיה ולא מצאתי מידע חד משמעי באינטרנט.
אודה לך אם תוכלי לתת את חוות דעתך.
תודה רבה ושבוע מצוין!
פרופ' בן יהודה,
אני מאוד מודה לך על התשובה, טוב לדעת את הדברים הללו.
שלום רב,הבן שלי חולה ב-CML. לאחר טיפול של 3 חודשים בערך בתורופה :GLEEVEC היה אמור לעבור בדיקת מח עצם. לא הצליחו להוציא מח עצם, לכן הבדיקה נדחתה לשבוע הבא. נאמר , שאם לא יצליח בנסיו הבא, צריכים לעשות ביאופסיה, כי כנראה ה -GLEEVEC לא מתאים. מה יכול להיות הגורם שלא מצליחים להוציא מח עצם? האים הטיפול בגליבק יכול להחמיר את נמחלה? אם לא מתאים לו הגליבק מה עוד יש שעוזר? תודה מראש
איני יודעת מדוע לא הצליחו להוציא מח עצם לפעמים יש הצטלקות במח העמם וזה מקשה על ההוצאה. רואים זאת בביופסיה. הטיפול בגליבק אינו מחמיר את המחלה ויש היום טיפולים תחליפיים לגליבק כך שאין מקום לדאגהשבת שלום
שוב שלוםאם יש הצטלקות של מח עצם כמו שכתבת, זה לא סימן רע? מדוע זה קורה? אם זה זה לא בגלל הגליבק, אזי ממה זה נובע? הרי לפי שימוש בגליבק היה אפשר לשאוב ממח העצם. אם לא מדובר רק בלעשות בדיקה, זו לא בעיה בפני עצמה?תודה מראש