גם אצלי ספירה נמוכה של תאים לבנים בשנים האחרונות (3.2 ). לא יודעת מה היה קודם כי אין לי בדיקות משנים קודמות. מטופלת בטופמאקס 0.5 מ"ג ביום. עברתי שני ניתוחים להוצאת מנינגיומה. עברתי סידרת הקרנות סטראוטקטיות לפני כ-4 שנים..לאחרונה יש לי שטפי דם קטנים בידיים וברגליים. רופאת משפחה אומרת שזה מהתרופה או שקיבלתי מכה ואני לא זוכרת (לא הגיוני כל כך הרבה מכות במקומות לא אסטרטגיים למכות )שאלותי: האם ואיך ניתן להרים את הספירה הלבנה באמצעים טבעיים, תזונה או ויטמינים.וממה נובעים הסימנים הכחולים? האם הם מעידים על משהו שמתחולל בגופי?אני בת 52 , שאר תוצאות ספירת הדם תקינים למעט נויטרופילים 1.64, , MCH 26.5 , MCHC 32.5 . שקיעת דם תקינה.יש לציין שאבי נפטר לפני כ-5 שנים ממיאלומה נפוצה.
למה הכוונה צעירים מדובר על גיל 53 איזה נתונים נוספים יש לגבי הלוקמיה מעבר לזה שאנו יודעים שזה AML NPM POZITIV זה מה שרשום לנו שנתיים החזיקו הטיפולים אינדוקציה ומיצוק סה"כ 4 וכעת הלוקמיה חזרה האם הדרך היא רק השתלה והאם יש סיכוים להצלחה
בוקר טוב
לאחר בדיקת קרישות בעקבות הפלות מוקדמות, נמצא הטרוזיגוט למוטציית prothrombin g2021a
אשמח לדעת מה אומרת הבדיקה, מה ההשלכות שלה? ומה הסכנות שלה? האם יש טיפול לטרוזיגוט? ומהי?
אשמח למענה מאוד לחוצה ומודאגת.
(המוטולוג ששלח אותי לבדיקה נמצא בחופשה עד אמצע ספטמבר)
תודה על המענה.
הפורום הוא של האגודה למלחמה בסרטן ועוסק בגידולים המטולוגייםשזוהי המומחיות שלי.זהו אינו פורום המטולוגיה העוסק בבעיות קרישה ואיני מרגישה בטוח מספיק ליעץ בבעיות אלו.
שלום פרופסר,
אחותי בת 35 אובחנה כחולת לוקמיה מסוג AML חריפה בשלב מוקדם
טיפול ראשוני של כימותרפיה 24/7 , לאחר שבוע זה אנחנו יכולים לראות עלייה בספירה לערכים של בערך 650 (כ-14 ימים לאחר תחילת הטיפול) , למרות זה בדיקת טסיות הראתה ערך נמוך (בסביבות 4000) והיא קיבלה פעם אחר פעם נמת דם טסיות.
האם זה צפוי?
איך אפשר לפרש ערכים נומכים של טסיות לאחר שבןע כימו?
תודה
ברי
לאבי לימפומה אגרסיבית B-Cells חוזרת אחרי 4 שנים (בפעם הראשונה טופל בצ'ופ בהצלחה)
בפעם הזו ,לאחר שהצ'ופ לא הועיל , וכן לאחר טיפול אחד בגמזר שגם לא הועיל, בהמלצת מומחה התחיל לקבל בנדה מסטין. לאחר 3 טיפולים יש בלוטות שנסוגו במישוש ואף נעלמו. לפי ה PET "עדיין מודגמת קליטת יתר בכל התחנות הנודליות,המימצאים הודגמו ללא שינויים משמעותיים מהפעם הקודמת, לא בגודלן לא בכמותן ולא בעוצמת הקליטה שלהן"
הוא לא מועמד להשתלה בשל גילו 80).
מה לדעתך ניתן לעשות, האם כדאי ללכת לייעוץ נוסף.
אודה לך מאד מאד להתייחסות.
קשה לי מאוד להעריך את מידת התגובה. לפי מה שאת מתארת יש תגובה חלקית ויתכן שכדאי להמשיך בטיפול. לגבי יעוץ נוסף זה תלוי בהרגשה וברצון של אביך
מה הסיבה שכיום לא מבצעים השתלות מח עצם בחולי cml ? אני חולה בגיל 42 שהמחלה התגלתה ממש בתחילתה מטופל בגליבק , מדוע לא למצות השתלה במידה ויש תורם מתאים ולנסות להבריא את החולה ? מדוע הטיפול בתרופות ממקודות עדיף על השתלה? תודה מראש על ההתייחסות