שלום,
שאלה נוספת, הפעם לגבי אימונולוגיה.
כבת 90, מיאלומה נפוצה.
בבדיקת אימונולוגיה בסרום נבדק גם FreeE Lambda. לעיתים נטען שהערך המתקבל אינו להשוואת FLC, אלא מציין ערך חשוב אחר. למה הכוונה?
בתודה מראש
מושי
יש לי שאלה לגבי בדיקות דם של סבתא שלי.
בת 90, מיאלומה נפוצה.
1. בבדיקת פרוטואין אלקטרופורזה מופיעה שורה בשם Fraction1. למה הכוונה? האם משוייכת לגמא? למה לא רלבנטי במצב של גלנבולין יציב?
2. האם אפשר להעריך כמותית חלבונים (אלבומין, אלפא, ביתא וגמא) בהכפלת האחוז מבדיקה זו בכמות הפרוטואין הכללי מבדיקת הכימיה?
תודה רבה מראש
פרופסור בן יהודה שלום רב!!!
אני בין 2 טיפולי ICE עקב לימפומה DLBC, שבוע הבא יום ראשון אני עתידה ב"ה לקבל טיפול שני.
המוגלובין שלי - 9.3 , האם כדאי לי לקבל מנת דם ?
האם קבלת מנת דם יכולה לעזור לגוף להתגבר על הסרטן ולהגיב טוב לטיפולים?
אף פעם לא קיבלתי מנת דם , יתכן והגוף שלי יגיב לזה לא טוב?
אבקש את חוות דעתך לגבי מוח עצם שהוקפא לפני שנים האם יש לו אותו ערך למוח עצם טרי והאם יש תופעות לוואי בהשתלה ממוח עצם קפואתודה מראש
שלום רבהכותרת בנושא , זוהי האבחנה בה אובחן בעלי. הערכים: המוגלובין 16.8 עם MCV של 67 וRBC של 7.8 ו HCT של 51.9.ליאוקו 27,600 ונויטרו 20,600 טסיות 73,000כימיה - רמת LDH 500 , חומצה אורית 9.65, רמת CRP תקינה.ויטמין B12 של 1588, אריתרופויטין פחות מ - 1, חומצה פולית תקינה, פרטין 20.הרופא החליט כי אינו מתאים להקזת דם והחליט לתת כדור הידריאה במינון 500 מ"ג+ אספרין במינון נמוך.שאלות:1 - מהי המחלה של בעלי? 2 - האים הטיפול שקיבל הוא הטיפול המתאים , בהתאם לנתונים?3 - האים בעלי נמצא במצב מתקדם של המחלה?4 - האים היית ממליצה על בדיקות רפואיות נוספות שכדאי לבצע? סליחה על עומס השאלות אני פשוט בפאניקה ומצוקה!!!אשמח ואודה לכל תגובה גם מהמשתתפים בפורוםתודה רבה לך פרופסור דינה בן דודפאני.
בלימפומהLDBC חיובי ALK לא יעילות? אני לפני השתלה עצמית וזה הטיפול אותו אני עובר...האם טיפול שכזה יכול לסבך את המצב,כי אז המחלה תתפוס מקום אחר להיות בו?