תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
רכשנו את התרופה לאבי החולה אך לצערי היא לא התאימה לו.
נשמח למכור אותה במחיר מוזל לחולה שמשתמש בכדורים אלו.
תודה
lenavov@gmail.com
גילדה שלום,
בניקור בלוטת התריס שכיח מאוד לקבל תשובה של גידול פוליקולרי. במקרים אלה, אין יש סיכוי מסויים שמדובר בגידול ממאיר. שליחת האונה לחתך קפוא יכולה לתת בסיכוי נמוך תשובה שמדובר בגידול ממאיר ואולם ברוב המקרים של גידול פוליקולרי החתך הקפוא אינו נותן תשובה מספקת, ויש לחכות לחתכים הסופיים.
במקרים אלה, רוב המנתחים לא ישלחו לחתך קפוא, ימתינו לתשובה סופית, ואז במידה והתשובה הסופית מעידה על גידול ממאיר , יש צורך בניתוח שני להסרת האונה השניה.
עם זאת, ישנו אחוז קטן של חולים בהם התשובה בדיקור הינה של גידול פוליקולרי, והתשובה בחתך הקפוא הינה של גידול פאפילרי. בקבוצה קטנה זו החתך הקפוא ימנע את הניתוח השני.
זיהוי גידול פפילרי בחתך הקפוא הוא לרוב מדויק מאוד, ואין חשש שבחתך הקפוא יהיה גידול פפילרי ובחתך הסופי לא יהיה גידול.
בהצלחה,
פרופ' דואק
לרוב אין צורך בשאיבת ביציות, ואולם יש להימנע מכניסה להריון מספר חודשים לאחר הטיפול ביוד
בעקרון בלוטות באזור זו יכולים להיות בעל מראה דלקתי זיהומי וסבירות גדולה שאינם סרטן .אך ריבוי בלוטות יחד עם סימנים נוספים יכול להחשיד גם לתהליך לימפופרולופרטיבי .במידה וחשש גבוה קליני הדרך לשלול זה ניקור
פינצי שלום,
לא ניתן לתת תשובה חד משמעית לגבי מקור התתרנות שלך. יש מקום לבדיקה ע"י רופא א.א.ג מטפל לבדיקת אזור הניתוח על מנת לוודא שאין הישנות של המחלה.
עם זאת, צרוף הנסיבות של מחלת השפעת ממנה סבלת והתתרנות שהופיעה בעקבותיה יכולים להעיד על קשר נסיבתי בין השניים. יתכן ומדובר בפגיעה בעצב האולפאקטורי ( העצב האחראי על חוש הריח שלנו) שיכול להיפגע ממחלות שונות שמערבות את הרירית של האף. אובדן חוש הריח הוא זה שלרוב גורם לאובדן חוש הטעם. כ-20% ממקרי התתרנות מופיעים בעקבות מחלה דמויית שפעת, ובחלק מהמקרים יש החלמה ספונטנית.
יחד עם זאת כפי שהתחלתי את תשובתי, במקרה שלך, בעקבות הניתוח שעברת, יש להיבדק ראשית ע"י רופא א.א.ג מטפל שיעריך את אזור הניתוח.
שלום פרופסור דואק
לפני כשנה ורבע - נפיחות מצד שמאל תת ליסתית. ב-US התגלתה אבן בקוטר 0.8,טופלתי במוקסיפן פורטה 8 ימים עם שתיה מרובה. לפני כחודש התחדשה הדלקת. (אולי משום שלא לעסתי בצד שמאל במהלך השנה החולפת?!) טופלתי באוגמנטין 875 10 ימים. מצ"ב תוצאות CT. מה הם הממצאים הנלוים בנוסף לאבנים שנמצאו. 2. האם ניתן , לאור העובדה שהאבנים גדלות בקצב איטי (אני בת 62) לשמור על הקיים באמצעות שתיה מרובה, דיקור כל אימת שהדלקת מתעוררת, אולי תרופות המרחיבות את דרכי זרימת הרוק ופליטת האבן באופן טבעי ולהמנע כך מניתוח הכרוך בסיכונים רבים? 3. בהעדר טיפול , האם יש סכנה שהמפגע יגרום לגידולים, לחנק או שהבלוטה תתנוון? 4. אם כל האפשרויות שהוזכרו נפסלות, מה לגבי גלי הדף לחילוץ האבן ממקומה ואולי אף לריסוקה ובאלו סיכונים הפעולה כרוכה? 5. האם טיפול בגלי הדף הכרחי להוצאת האבן אנדוסקופית?6. האם אין מנוס מכריתת הבלוטה ומה הם הסיכונים בכל הפ
אבנים בבלוטת הרוק התת ליסתית ניתן להוציא כיום בשיטה אנדוסוקפית דרך צינור התעלה של הבלוטה שניפתח בחלק הקדמי של הפה מתחת ללשון. שיטה זו נעשית לעיתים קרובות בהרדמה מקומית בלבד ואינה כרוכה בניתוח חיצוני. במידה ולא ניתן להוציא אנדוסוקופית, אפשר לכרות את כל הבלוטה בניתוח חיצוני. ניתוח חיצוני לכריתת בלוטת הרוק התת ליסתית הוא ניתוח שאינו כרוך בסיכונים רבים.
במידה והאבן יוצרת דלקת חוזרת רצוי מאוד להוציאה, מכיון שהיא עלולה לגרום לדלקת קשה מאוד של רצפת פה עד כדי סכנת חנק.
תודה על תגובתך המהירה.
לגבי גלי הדף להקטנת האבן - האם יש בה משום פגיעה ברקמות הסמוכות ?
לגבי הוצאת הבלוטה - האם אין בהליך סיכון לפגיעה בעצבים ובהפחתה בהפרשת רוק עם כל ההשלכות , שהולכת ומתעצמת עם הגיל?
לאור הממצאים, שנתגלו בבדיקת ה-CT, מה מידת הדחיפות שיש לטפל בבעיה?
שלום,
אני בן 36, מעשן (כ-10 סיגריות במיום בממוצע), שותה לעיתים רחוקות (נניח כוסית בשבוע).
במהלך החודש האחרון היה לי כאב בלחי הפנימית - הלכתי לרופא שיניים והוא אמר שמדובר בטראומה כתוצאה מנשיכה של הלחי על ידי השיניים. יש שם סימן של חתך בדיוק בנקודת החיבור של השיניים. מאז זה עדיין שם אבל לא כואב בכלל. כל הסיפור הזה גרם לי תחושות לא נעימות לפעמים בפה ובצוואר (אבל אין שום התנפחות של הצוואר או משהו בסגנון). רופא השיניים אמר לי שצריך אולי לשייף את השן כי עד שלא נעשה את זה השן תמשיך לפגוע ברקמה שם וליצור טראומה קבועה.
משיטוטי עם הלשון בפה מצאתי בנקודה גבוהה יותר בלחי (שאני לא מצליח לראות במראה) - מול השן הטוחנת האחרונה למעלה - כמו חתך כזה שלא כואב בכלל אבל נמצא שם לפעמים ולפעמים כאילו מתרפא. כאמור, אני לא מצליח לראות את החתך - רק מרגיש את קיומו עם הלשון. אין לי "חתך" דומה בצד השני.
רציתי לשאול אם צריך לפנות שוב לרופא השיניים או שיש מישהו אחר והאם זה נשמע כמו משהו סרטני.
אשמח מאד להסבר.
יוחאי שלום,
הפתח שנראה סמוך לשן הטוחנת העליונה יכול להתאים לפתח בלוטת הרוק בת האוזן שנפתח באופן נורמלי באזור זה.
עם זאת כדאי מאוד להיבד ע"י רופא א.א.ג שיעריך את שני הנגעים עליהם אתה מתלונן.
בסוף מזה היה?
יומיים לאחר ביצוע האולטרה סאונד ביצעתי היום ה 19.08 אולטרה סאונד משובח אצל פרו' שטראוס שבדק אותי וציין שהכול תקין לחלוטין והבלוטה שהמאבחנת של קופת חולים מכבי ראתה היא בלוטה תקינה שחלק מהשרשרת היוגולרית שהייתה שם גם לפני שנה וחצי והכול תקין לגמרי מבחינתו
בנוסף קיבלתי היום תשובה של ה CEA שהוא 1.6 , פעם שעברה לפני שנה היה 1.5 לא נראה שהשינוי משמעותי בכלל
כעת ממתין לקלציטונין
הבלוטות המתוארות בבדיקה הינן בעלות מראה סונוגרפי שפיר. עם זאת בדיקת הקלציטונין יכולה להוסיף מידע רב. במידה והקלציטונין לא עולה- אפשר להמשיך ולעקוב בבידקת US חוזרת אחר הבלוטות בצוואר ובמיטת הבלוטה.
בת 21. בריאה בד"כ.
לאחר שגילו אצליקשרית בגודל של כ26 מ"מ בבדיקת US, נשלחתי לאנדרוקרינולוג ששלח אותי לדיקור FNA כשהגיעו התוצאות הוא הסביר לי שמדובר בגידול ממאיר ואצטרך לעבור כריתה של הבלוטה וליטול לאחר מכן תירוקסין וכו' כשהגעתי למנתח להתייעצות הוא אמר שבכלל אל בטוח שמדובר בגידול ממאיר וזאת ניתן לדעת רק לאחר הניתוח.בתוצאות אמרו שזהו גידול פוליקולארי והרופא אמר שהנתיוח יוציאו חפרוזן יבדקו ואז- אם זה פפילרי יכרתו הכל, אם זה אכן פוליקולארי יחכו לתוצאות לאחרי הניתוח ואז ידעו אם חוזרים להוציא הכל או לא.עכשיו אני מבולבלת ממש. להלן תוצאות הניקור. אנא אימרו לי בבקשב בדיוק מה משמעותו.(כותבת רק את מה שרלוונטי)
באונה הימנית הודגם תהליך סולידי היפואקוגני בממדים של 1.1*2.5*1.5 TIRADS4B -למטה במקרא כתוב נגע סולידי בעל מאפיינים חשודים. באבחנה הנאמר: קולואיד מועט, תאים פוליקולאריים פזורים או מסודרים בקבוצות רבות מאקרו ומיקרופוליקולארית. לסיכום: התמונה מתאימה לגידול פןליקולארי bethesda class IV .ע"כ.
בUS אמרו בנוסף שיש זרימה בקשרית.
בבקשה מה כל זה אומר ולמי להאמין? האם זה ממאיר/שפיר/לא יודעים מה זה ומה זה בדיוק אומר שיש זרימה??
בדיקת האולטראסאונד מעלה חשד גבוה לגידול ובדיקת ה- FNA אינה מראה תמונה חד משמעית של גידול, אך חשודה אף היא לגידול. לאור שני הממצאים הללו אכן נכון לנתח ולשלוח את האונה החולה לבדיקה פתולוגית. אגב, ברוב במקרים בהם יש נגע פוליקולרי, החתך הקפוא אינו נותן תשובה מספקת, ויש להמתין לתשובת הפתולוגיה הסופית.
פרופ' אילנה דואק
לאחרונה קרו כמה דברים שגרמו לי לחשווש שמהשו לא בסדר. כבר 3 שבועות בערך שאני מרגיש שמשהו תקוע לי בגרון. בנוסף יש לי מין כאב באוזן שמאל ( מידי פעם במהלך היום), לפני כשנה וחצי התחלתי לחוש בבעיית בליעה קלה שמעולם לא הייתה לי והיא נמשכת עד היום. לא עשיתי עניין מהדברים עד "שהמשהו הזה שתקוע לי בגרון" גרם לי להתחיל לקרוא.. והבנתי שכל אלו תסמינים של סרטן הגרון. הכאב באוזן הדליק לי נורה אדומה ממש.
אני בן 31. מעשן סיגריות לסירוגין כבר 10 שנים. שאני מתכוון לסירוגין. זה 6 חודשים רצוף קופסא ביום ואז לא מעשן לגמרי כמה חודשים (3-6 חודשים). אני מקרה חרג של עישון אני יודע, תמיד יכלתי להפסיק בהחלטה רגעית.
אני כן שותה אלכוהול, לא יותר מידי, אפשר להגיד 4-8 בירות בשבוע.
אני יודע שתמליצו לי על בדיקה בהקדם. אז ככה, אני לא בארץ כרגע ובדיקות כאן היכן שאני נמצא לא לרולוונטיות. אני מגיע לארץ באמצע אוגוסט וכמובן שאלך להיבדק מיידית. אשמח לקבל ממכם קצת תשובות בינתיים. לגבי הבדיקה הכי מומלצת בתחום. האם התחום האיזוטופי הוא הממולץ או CT או MRI ?
אשמח גם לאיזשהו עידוד (רק אם הוא ריאלי באמת) שיש סיכוי שהכל סתם צירוף מקרים. ואילו דברים אחרים יכולים לגרום לתופעות שציינתי מלבד סרטן הגרון והראש.. הכל נשמע כל כך מפחיד...
עוד תופעה שקרתה לי בערך 3 פעמים בשנה האחורנה, זה חנק תוך כדי שינה. חשבתי לציין את כל הדברים, בכדי לקבל חוות דעת הכי ראלית שאני יכול מכם.
שלום פרופ' דואק ותודה על תשובתך
בהקשר לדבריך, לא מדובר בכאבים בבליעה, אלא בבעית בליעה. סוגים שונים של אוכל פשוט נתקעים לי בגרון ואני צריך להשתעל אותם החוצה. וזה התחיל כבר כמטע לפני שנתיים. רק לאחורנה התחלתי להרגיש שמשהו כאילו "תקוע לי בגרון" והתחושה הזאת נמשכת כבר כמעט חודש ימים ובנוסף הכאב המוקרן לאוזן שמטריד, כי בכל מאמר שאני קורה זוהי נורה אדומה.
שאלה לי באמת חושבה אליך, אני מנסה להבין האם יש בדיקה חד משמעית (אולי בתחום הרפואה הגרעינית) או בתחום אחר שפשוט תביא לי תשובה של "יש סרטן או אין סרטן" ? אני באמת מנסה לקרוא ולהבין אם יש בדיקה כזאת ולא מצאתי שום תשובה. הכל מעורפל. אני מוכן לשלם כמה שצריך על בדיקה שכזאת,
שוב תודה.
שולו שלום, רוב האבחנות של החולים (כ- 90% מהאבחוות) נעשות ע"י הרופא השומע את הסיפור של החולה ובודק אותו. המשך הברור הוא לרוב לאישור החשד של הרופא, ולכן, אי אפשר ולא רצוי לדלג לבדיקות שונות מבלי להיבדק תחילה ע"י רופא. למרות מאמציך, הפורום אינו יכול להמליץ על בדיקות עזר בנתונים שלך, ואינו תחליף לרופא. במידה וההפרעה מתמידה ומתגברת, יש מקום לשקול הקדמת החזרה ארצה. פרופ' דואק