תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב, בשבוע וחצי האחרונים אני מרגישה תחושת אי נוחות במרכז הגרון/ צוואר, כאילו נתקע לי משהוא. כאשר אני מזיזה את הראש אחורה קדימה לצד ימין או שמאל מרגישה כי התנועות של מוגבלות ומרגישה שמשהוא מציק לי, מין תחושת כבדות באזור שמאוד קשה לתאר באופן מדוייק א תחושותייה.
ביומיים האחרונים אף מרגישה קושי בבליעה, יותר כמו הצקה בבליעה משהוא שקשה להסביר אותו במילים.
מה שבטוח זה לא הגרון שהיה לי אתמול שלשום
התחלתי לחשוב על הגרוע מכול, יום שלישי הקרוב יש לי אולטרסונד צוואר.
מה תוכלי להגיד לי לפי התחושות שצייניתי?
שלום רב,
אי אפשר לשייך את התלונות שלך למחלה כלשהיא ברורה, צריך להבדק ע"י רופא א.א.ג- מנתח ראש וצוואר, כולל בדיקה מדוקדקת של הלוע האפי, והלוע התחתון ולהשלים את בדיקת ה- US. ברוב המקרים מדובר במחלה חריפה כלשהיא ולאו דוקא גידול.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
שלום
לפני 6 שבועות עברתי כריתה של האונה הימנית של בלוטת התריס בגלל נגע ממאיר. הדוח הפתולוגי מציין:
two foci of Papillary carcinoma, classic and follicular variant )(2*1*1 and 0.3 cm)
minimal extra thyroidal tissue invasion seen in one of the lesions
the outer surface is focally involved by tumor
שאלתי היא: האם הסרטן התפשט מחוץ לבלוטה?
איך אפשר לגלות זאת?
בתודה מראש
אילנה
אילנה שלום רב,
על פי הדו"ח הפתולוגי שאת מצ"ב, המחלה נמצאת ביותר ממוקד אחר, והיא פרצה אל מחוץ לקופסית של בלוטת התריס. יש מקום לחזור לרופאך ולשקול המשך טיפול באונה השניה ולשקול המשך טיפול ביוד רדיואקטבי.
יוד רדיואקטיבי הוא טיפול יעיל מאוד בגידולים ממאירים של בלוטת התריס מסוג פפילרי, והוא מאפשר הרס של כל התאים שהתפשטו אל מחוץ לבלוטה.
לאחר הוצאת כל הבלוטה ניתן לעקוב באמצעות בדיקת US מקומית של אזור הבלוטה והצוואר ובעזרת בדיקות דם יחודיות לגידולי בלוטת התריס. ( בדיקת טירוגלובולין ונוגדני טירוגלובולין).
פרופ' דואק
האם יש עדיפות לבצע הקרנות בחול? אם כן, מהו המרכז הנחשב למקצועי ביותר בתחום זה?
תוכנית הטיפול המדוברת היא הקרנות וכמותרפיה אך טרם בוצעה אבחנה של ה-grade וגם טרם בוצעו הדמיות (PET ו- MRI)
בארץ יש נסיון רב בטיפול בקרינה וכימוטרפיה בקרצינומה של הנאזופארינקס שמקורה מתאי אפיתל קשקשי , ואין כל סיבה לנסוע ולקבל טיפול בחו"ל.
לפני כחודש התחילו לי כאבים בגרון, ביקרתי אצל רופא א.א.ג אשר טען כי מדובר בוירוס. מאחר והכאבים לא עברו ואף החמירו, פניתי לרופאת המשפחה שלי אשר הבחינה בבליטה בגרון ובבלוטות מוגדלות. הפנתה אותי לבדיקת אולטראסאונד ולבדיקה נוספת של א.א.ג. לדבריה, הבליטה נראי יותר כמו צ'יסטה מאשר גידול סרטני אך לא ניתן לדעת בוודאות ללא בדיקה מעמיקה יותר.
צירפתי תמונה ואשמח לדעתכם בעניין.
תודה.
שירן שלום,
כדאי מאוד להבדק ע"י רופא א.א.ג - מנתח ראש וצוואר לוודא האם הממצא היחיד בגורן הוא זה שנראה בתמונה. ממצא זה אינו מסביר כאבים והגדלת בלוטות לימפה בצוואר. כדאי גם להשלים את בדיקת ה- US .
מזה מספר שנים סובלת מבלטי דיסק c4 c5 c6 לא מטופלת וחיה עם הכאב. בשבוע האחרון הכאב עצום במיוחד במנוחה כאב לוחץ בטירוף.
לאחר צילום רנטגן נראה נגע לוסנטי ב c5. לאחר קבלת וולטרן שיפור חלקי קטן.
מה משמעות הדבר?.....
חוליות הצוואר אינן בתחום הטיפול של מדור זה, אך יש לפנות בהקדם לרופא מטפל ורופא אורטופד, על מנת להמשיך בברור הנגע בחוליה.
כבר כמה זמן שאני מרגישה גוש קטן בצואר מאחור ממש מתחת לחיבור בין הראש לצוואר מצד שמאל ועכשיו גיליתי עוד אחד מתחתיו.
בהתחלה חשבתי שזה פצעון אבל עכשיו אני מבינה שזה משהו מתחת לעור כדורי וקשה וזה התחיל לכאוב.
מיששתי בצד השני ואין שום דבר .
מה אתם מציעים לעשות?
יתכן ומדובר בבלוטות לימפה מוגדלות אשר מגיבות לדלקת כלשהיא, על כל פנים, כדאי מאוד לגשת לרופא אץאץג מטפל על מנת שיבדוק ובמידת הצורך יפנה לבדיקות עזר נוספות.
הממצאים סמוך לבלוטת המגן יכולים להתאים להגדלה של בלוטות הפאראטירואיד,ש הן אחראיות על מאזן הסידן בדם. בדיקות פשוטות של סידן בדם ורמת הורמות הפאראטירויד בדם יכולה לאשש או לשלול את האבחנה.
הבלוטות בצואר השמאלי הן מעט חריגות ולכן דורשות המשך ברור.
בברכה
שלום, לבעלי גוש גדול בצוואר בצד שמאל שחשוד כלימפומה. אחרי בדיקת דם ואולטרסאונד נקבע לו ניתוח להסרה חלקית/מלאה של הגידול במחלקת אף-אוזן-גרון בבית חולים ציבורי. הניתוח בהרדמה חלקית.
נאמר לנו כי רק אחרי בדיקת מעבדה ניתן יהיה לאבחן אם אמנם מדובר בסרטן.
שלוש שאלות -
1. האם לא רצוי במקרה כזה שהמנתח יהיה אונקולוג?
2. האם במקרה של סרטן, אין משמעות להוצאה חלקית או מלאה של הגידול?
3. האם נכון שרק במהלך הניתוח ניתן להבין אם כדאי להסיר חלק או הכל?
תודה רבה!
ראשית, אונקולוגים אינם מנתחים כי אם מטפלים בחולים לאחר האבחנה. בכל מקרה בו נדרשת התערבות כירורוגית להסרת גידולים או לביופסיה שלהם, הניתוח נעשה ע"י כירורג במקצוע המתאים. תחום הצוואר מנותח ע"י רופאי אף אוזן וגרון- מנתחי ראש וצוואר.
בדרך כלל כיום בגושים גדולים החשודים ללימפומה, אפשר לבצע ביופסיית מחט עבה או בשם אחר core biopsy ולהגיע לאבחנה אם מדובר בלימפומה או גידול אחר. כיום כמעט אין צורך לנתח גושים בחשד ללימפומה. לעיתים הביופסיה אינה נותנת אבחנה מדוייקת של סוג הלימפומה, ואז צריך לעשות ביופסיה על מנת להוציא את הבלוטה ולשלוח אותה לבדיקה היסטולוגית נרחבת.
ברוב הגידולים כדאי ורצוי להוציא גושים בשלמותם, נכון הדבר למרבית הגידולים, ואולם דוקא בגידול מסוג לימפומה אין צורך בהוצאה שלמה של הגידול , אם לא ניתן להוציא את הגוש תוך שמירה על האברים מסביבו, מאחר והטיפול בלימפומה איננו כירורגי, ולעיתים נסיון לכרות את הגוש בשלמותו עלול לגרום לנכות. . לפיכך, לא משנה היקף הניתוח. הניתוח במקרה של לימפומה נעשה לצורך אבחנה בלבד!
אין הדבר נכון באם מדובר בגידול אחר. לפיכך, יש לבצע ביופסיה רק במידה והחשד ללימפומה גבוה ולא ניתן להשיג רקמה או החלטה בדרך אחרת.
בהצלחה,