תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני בחיך לפני 3 שנים
בגלל חוסר שקט וחרדה מתמדת הייתי רוצה לדעת מהי הבדיקה הנכונה ביותר לעשות כדי לוודא שלא צץ גידול נוסף / אחר בנקודה אחרת בגוף (MRI או PET CT או כל בדיקה עדכנית אחרת)
שלום רב,
המעקב הטוב ביותר להערכת הישנות הגידול בחיך הוא בדיקה קלינית ע"י רופא א.א.ג- מומחה בתחום גיודלי ראש וצוואר, אחת למספר חודשים.
בס״ד
שלום אני סתיו בת 28 לאחר סיטי גב ניתגלה ממצא בבלוטת התריס באונה הימנית נשלחתי לאולטרסאונד ואלו הממצאים שכתבו : אונה ימנית מעט מוגדלת בקוטר 23מ״מ ,במשולש קדמי של צוואר שמאלי הודגמה בלוטת לימפה לא מוגדלת בקוטר 9מ״מ ללא מרכז שומני ברור.זרימת דם בתוכה אינו מוגברת .תגובתיות בצוואר הימני מה זה אומר ? אני ממש בלחץ תודה רבה .
הבדיקה תקינה למעט הגדלה קלה של בלוטת התריס.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
פרופ' דואק שלום רב
האים ידוע לך על חולים שהשתמשו בשמן קנביס של ריק סימפסון
והיכן או איך ניתן לקנות את השמן
מה דעתך על הנושא
תודה מקרב לב
משה
אונקולוג לא ימליץ לך על שמן קנאביס, בטח שלא על סוג מסוים. יש עמוד פייסבוק של אדם שמייבא את השמן, תשאל שם. בכל מקר אתה צריך אישור מרופא המטפל. סיפורים ברשת שהקנאביס מרפא סרטן לא חסרים, כמו שלא חסרים סיפורי קונספרציה ש 9.11 היה מפוברק...
מה שבטוח, שמן קנאביס לאדם חולה סרטן או בריא, לא מזיק. אונקולוגים מאשרים אותו לשימוש כטיפוך תומך להקלה על כאב ותופעות לוואי של כימו...
שלטום רב,
לרוב אין קשר בין בלוטת תריס מוגדלת וכאבים בחזה.
ואולם, פעילות יתר של הבלוטה יכולה לגרום לדופק לב מואץ והרגשה לא טובה.
בן 35 עם הוג'קין בשני מוקדים: בצוואר שמאל תחתון ובמדיאסטרנום. סיימתי פרוטוקול ABVD 4 קורסים וממשיך בעוד שבועיים להקרנות במנה כוללת של 30GR
לאחר הסימולציה נאמר לי ששדה הקרינה יכלול חלק של 6 ס"מ מהוושת ולא ניתן להימנע מזה.
מבקש עזרה בהבנת ההשלכות קצרות וארוכות טווח: האם הוושת תיפגע? האם בלוטת התריס בסכנה? האם יש חשש מפגיעה במיתרי הקול?
אשמח להבין את ההסתברות לתרחישים כאלה אם קיימים
תודה
אריק שלום,
ראשית יש לזכור כי אתה מתוכנן לקבל קרינה על מנת להשתלט על מחלתך.
קרינה לוושט עלולה לגרום בטווח הקצר בעיקר להפרעה בבליעה ואולם מינון הקרינה המתוכנן הוא נמוך וקרוב ללודאי שלא תהיה הפרעה כזו.
גם שינויים לטווח הארוך תלויים במינון, ולכן גם לטווח הארוך הנזקים הם קטנים באופן יחסי.
בלוטת התריס עלולה אף היא להפגע ולפתח תת פעילות של הבלוטה, שוב כתלות במינון הקרינה שהוא כאמור נמוך במקרה שלך. בכל מקרה כדאי להיות במעקב בדיקות דם של תפקודי בלוטת התריס, ואם אכן מתפתחת תת פעילות, הטיפול הינו ע"י כדור שהוא תחליף להורמון הבלוטה.
מיתרי הקול אמורים להיות מחוץ לשדה הקרינה ולכן קרוב לוודאי שלא יפגעו.
החלמה מלאה,
לפרופ' דואק שלום
אין לתאר כמה ההענות שלך כאן עוזרת ומעודדת, אלפי תודות
כפי שכבר ציינתי ,אני מתחיל הקרנות בעוד כשבוע ימים לסרטן הנזופרינקס
ויש לי בפה תותבות על גבי שתלים ,והשאלה שלי היא
האים ההקרנות פוגעות בריקמה או בעצם סביב השתלים
במילים אחרות האים השתלים בסקנה או מה עליי לעשות בכדי לשמור עליהם
אני רוצה להוסיף שבצילום CT לפני חצי שנה רואים 2 שתלים שרק שליש
מהשתל נימצא בתוך העצם והיתר בריקמה הרכה
משה שלום,
בהקרנה של גידול לנאזופארינקס, ישנה חשיפה של החלק האחורי של הלסת התחתונה לקרינה. . הלסת העליונה אינה נחשפת לקרינה משמעותית. והלסת התחתונה בחלקה הקדמי אף היא אינה נחשפת לקרינה משמעותית, ולכן תלוי מה מיקום השתלים.
הנזקים היותר משמעותיים מתפתחים מספר שנים לאחר הקרינה, עקב יובש בפה והעדר רוק בפה. לכן חשוב מאוד לשמור על הגיינת השיניים, וטיפול בתרופות מעודדות הפרשת רוק.
בהצלחה,
שלום רב, מזה חודשיים וחצי התחלתי להרגיש אי נוחות בגרון. שהי הורפאי אאג שבדקו אותי חשדו בדלקת גרון ונטלתי 3 סוגי אנטיביוטיקה שלא עזרו. הרפאה השלישית שפניתי אליה כי התחושה הפכה לכאב ובעיקר קושי לדבר בצורה רגילה אבחנה שיש לי רפלוקס. יש לציין שבנוסף לתחושה לא טובה בגרון והקושי לדבר אני מרגישה שמצטבר לי קור בפה כל הזמן. בנוסף לטיפול ברפלוקס עם פאמוטידין היא נתנה לי לעשות סיטי ויש לי תור ליום שישי הקרוב. אשמח לדעת למה יכולים להתאים הסימפטומים האלו ואם יש משהו לא טוב האם מתגלה בסיטי?
תודה רבה מראש
למיטב הבנתי נבדקת ע"י שלושה רופאי א.א.ג- ללא ממצא משמעותי למעט רפלוקס שאכן יכול להסביר את הסימנים שלך.
מאחר והסימנים ממשיכים, מטרת בדיקת ה- CT לאתר תהליכים שלא ניתן לגלות בבדיקה הפיזיקלית שאותה עושה הרופא שלך.
שלום
תוצאות ביופסיה מהנזופרינקס מצביעה על סרטן מסוג SCC שניגרם מנגיף EBV
ואני מבקש לדעת מהו הטיפול או התרופה החדשנית ביותר שיש היום
בארץ או בחו"ל
אנה מכם תשובה מפורטת או הפניה לכל מקום אפשרי הסרטן כבר בשלב 4
גידולי הנאזופארינקס, ובעיקר אלה הנגרמים ע"י נגיף EBV, רגישים מאוד לטיפול בקרינה בשילוב עם כימוטרפיה מסוג ציספלאטין. שיעורי התגובה לטיפול המשולב הם גבוהים מאוד. לרוב הטיפול יחל בקורסים של כימוטרפיה, ואח"כ שילוב של קרינה, 5 ימים בשבוע למשך 7 שבועות, בד בבד עם טיפול כימוטרפי הניתן אחת לשבוע או אחת ל- 3 שבועות. הטיפול הכימוטרפי היעיל ביותר בשילוב עם קרינה הוא כאמור ציספלאטין.
לפרופ' אילנה דואק רב תודות
שאלה נוספת -האם תרופת הקיטרודה יעילה נגד הסרטן הנ"ל
האם כדאי לעשות מיפוי גנטי CTC להתאמת הטיפול היעיל ביותר
לרוב גולות קטנות תת ליסתיות הינן בלוטות לימפה הגדלות בתגובה לתהליך דלקתי כלשהוא, בעיקר בחלל הפה, שיניים וכד'. רצוי מאוד להיבדק ע"י רופא א.א.ג- מנתח ראש וצוואר שיעריך את גודל הבלוטות, המרקם שלהם, והאם אכן הן בלוטות המתאימות לדלקת או לא, כמו גם יעריך מה מקורן.
נאדין שלום,
את אכן נותנת את התשובה. דרוג TIRADS הוא דרוג בו שמתמשים בשנים האחרונות לתאור ממצאים בבדיקת ה- US. השמוש בו נעשה נפוץ יותר לאחרונה ולכן רופאך השתמש בו. בדרוג TIRADS 4A יש סיכוי לגידול ממאיר ב- 5-10%. עם זאת קשה מאוד לנקר קשרית בגודל 5 מ"מ . רצוי מאוד לעקוב עם בדיקת US בעוד מספר חודשים. אם קשרית זו תגדל אפשר יהיה לנקר אותה ולנסות לקבל תשובה ציטולוגית.