תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מצ"ב קובץ של האבחנה של חמי.
תמוהה מבחינתי שרואים הקטנה בכידול אך עיין נשלח להוספיס
מעיינן שלום,
אין יכולת לקרוא את הכתוב המכתבך כפי שצורף. למיטב הבנתי בשורה היחידה שאני מצליחה לפענח מדובר בגידול של הראה, ולפיכך גם אין זה הפורום הנכון לשאול על גידולי הראה.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
דק' שלום.
לאחרונה בעקבות תלונות על חסימה אפית חד צדדית הופנתי ל - CT, שגילה גידול כלשהו בסינוס, עברתי ניתוח להוצאתו ותוצאות המעבדה הראו שמדובר ב - ACC.
שאלתי:
האם קיים היום טיפול ביולוגי או אימונוטראפי אפילו נסיוני שיכול להתמודד עם גידול מסוג זה, כך שאם יחזור, אוכל לנסות את האופציה הזו גם?
אמיר שלום,
לגידול מסוג זה אין כרגע טיפולים כימוטרפיים או ביולוגיים מתאימים. במידה והגידול נכרת בשלמות או שלא בשלמות, יש להביא לדיון בשאלה של תוספת קרינה לאחר הניתוח, על מנת למנוע הישנות של הגידול.
בהתחלה,
שלום רב
לאחרונה עברתי ניתוח להסרת גידול בפרוטיס ונמצא שזה סוג של קרצינומה (התמיינות טובה רמה נמוכה). הרופא שניתח אותי הציע לעשות הקרנות לאזור. עדיין לא התחלתי בתהליך אך :
1. מעוניינת לעשות בדיקה מחדש לפתולוגיה, האם יש מעבדה מומלצת ומה עלי לבקש ממעבדה שעשתה את הבדיקה? את הבלוק? סליידים לצפייה? סליידים שאפשר גם לערוך עליהם בדיקות?
2. שמתי לב פתאום לבליטות הללו שעל הלשון.. האם יש מה לדאוג? ( חשוב לציין כי כרגע מצוננת עם כאבי גרון ) מצרפת תמונה של הלשון שלי את החלק שלרוב לא רואים. צולם במצלמה טלפונית.
3. שמענו על procure - הקרנת פרוטונים, האם יכול להתאים במצב הזה?
המון תודה..
שלום רב,
חוות דעץ שניה בפתולוגיה ניתן לבקש מהמחלקות הפתולוגיות ברחבי הארץ. הם גם יכוונו אותך לנדרש- מה הם מבקשים לצורך ההערכה החוזרת.
מבחינת תוספת קרינה- לא נכתב מהו סוג הגידול,, גודלו, ומעורבות איברים נוספים מסביבו, כמו כן לא נכתב האם נכרת בשלמות או לא. כל הפרמטרים הללו ישפיעו על הטיפול הניתן. קרינת פרוטונים אכן יכולה להיות יעילה יותר, אך תלוי בנסיבות. באם מדובר בשארית מחלה מיקרוסקופית ומטרת הקרינה היא למנוע חזרה של הגידול- הטיפול בקרינת פוטונים יעיל.
קרינת פרוטונים אינה נעשית בשלב זה בארץ, ולפיכך אינה זמינה במקרים בהם האינדקציה לקרינה אינה מוחלטת.
הי פרופ,
תודה על תשובתך. להלן הפרטים הנוספים:
תוצאות הפתולוגיה:
Well differentiated (low grade) mucoepidermoid carcinoma, involving margings.
הגידול שהוצא היה בגודל 1.8 ס"מ. על פי דוח ניתוח: "זיהוי הגוש בולט מתוך האונה העמוקה של הפרוטיס והדוחק את עצב הפנים לטרלית ודבוק אליו ולרקמות סביבו. הפרדת הגוש תוך שמירה על ענפי עצב הפנים וכריתתו בשלמותו" ( אולם כאמור לעיל - על פי פתולוגיה - הגבולות מעורבים).
המנתח המליץ על הקרנות. האונקולוג המליץ על 33 טיפולי קרינה, מתוך כוונה להרוג את בלוטת הרוק. רק אציין ואוסיף כי אני אשה רווקה בשנות ה- 30 לחיי. דיבור הוא חלק משמעותי במקצוע שלי.
שוב מבקשת להתייעץ -האם קרינת פרוטונים במקרה שלי מתאימה? האם היא טובה יותר מקרינה רגילה? באיזה אופן? בכמה יותר יעילה? האם היית מפנה אותי לטיפול כזה בחו"ל?
האם יש לך המלצות לדרך - אם בקרינה רגילה ואם בקרינת פרוטונים?
תודה
רקבריאות
אני לפני טיפול ביוד ועשיתי בדיקות דם
Tsh 2.3 , אני מקבלת יוטירוקס במינון 900 מ"ג שבועי. האם צריכים לשנות לי את המינון כדי שהערך יהיה נמוך מ 1 ?
בנוסף בדקו לי תירוגלובולין. תירוגלובולין tm יצא נמוך מ 0.9 , תירוגלובולין ab יצא נמוך מ 20.
מה התוצאות אומרות ?
מורן שלום,
לפני הטיפול ביוד צריך ערך גבוה של TSH. כיום הטיפול נעשה ע"י מתן זריקה של תרופה הנקראת טירוג'ן, שזהו TSH סינטטי.
לאחר הטיפול ביוד יש לתת אאוטירוקס כך שה- TSH יהיה אכן נמוך מ0.5.
מבחינת הטירוגלובולין- הוא תקין, והוא מעיד על כך שאין תאים פעילים של בלוטת התריס.
נוגדנים לטירוגלובולין יכולים לשבש את תוצאות בדיקת הטירוגןלובולין, ולכן הם נבדקים. אם הנוגדנים נמוכים- זה מעיד על כך שהמדד של טירוגלובולין הוא יעיל ומדוייק בהערכת ההישנות של המחלה.
האם בדיקת ct אחת יכולה לגרום לנשירת שיער?
לעזרתכם אודה
אנדי
אנדי שלום, בדיקת CT אחת לא גורמת לנשירת שער.
שלום,
בת 33 לאחר כריתה של תירואיד ודיסקציה צווארית בשל קרצינומה פפלרית. בעוד כחודש צפויה לעבור טיפול ביוד 100 מילקורי
באינטרנט קראתי שאחרי טיפול ביוד עושים פט סיטי אבל הרופא במכון לרפואה גרעינית שוחח איתי על מיפוי
מה ההבדל בין השניים?
למה לא עושים לי פט סיטי?
האם יש כאן שיקול חסכוני של בית החולים?
גידולי בלוטת התריס ובעיקר קרצינומה פפילרית רגישים מאוד והאיתור של שארית מחלה או גרורות רגיש מאוד במיפוי עם יוד.
מאידך גיסא, דווקא הגידולים ה"טובים" של בלוטת התריס ( כמו במקרה שלך) קולטים פחות טוב FDG ( שזהו החומר שניתן בבדיקת PET), ובדיקת PET מיועדת לגידולים שאינם קולטים יוד.
יתרה מיכך, בדיקת PET CT כוללת בדיקת CT של כל הגוף והחולה נחשף לכמות קרינה גבוהה יותר בבדיקת PET. זה חשוב בעיקר עקב גילך הצעיר באופן יחסי.
לפיכך, בגידולי בלוטת התריס משתמשים ב- PET רק למקרים בהם יש עליה בבדיקת הטירוגלובולין, ללא ממצאים אחרים בבדיקה הגופנית או במיפוי.
בהצלחה
מורן,
לא תשוחררי לביתך לפני שהרמה של היוד בגופך תהיה מינימלית כך שלא תסכן את סביבתך. לרוב זה יומיים עד שלושה ימים.
בת 48, לאחר כריתה מלאה של התירואיד (PTC), ולאחר טיפול ביוד (100 מיליקירי). במיפוי כל גופי הודגמה קליטת יוד בתהליך רקמה רכה ב-3 מקומות בגוף:בקו אמצע בצוואר העליון (כנראה שארית אונה)בקו בצוואר תחתון (לא ברור למפענח אם זו רקמת תירואיד או קשר לימפה)בסרעפת (בקוטר 1 ס"מ) בסמוך לכליה בצד שמאל (לא ברורה למפענח המשמעות הקלינית של הממצא, ממליץ להפנות להמשך בירור).מבקשת לשאול אותך 2 שאלות:1. ממצאים אלה - ובעיקר הקליטה בסרעפת - עשויים להצביע על קיום גרורות? אם זאת אפשרות "ריאלית" - איזו בדיקה/ות יש לבצע לקביעה סופית?2. בביופסיה (לפני הניתוח) נכתב כי קשרי לימפה בתחנות 3-4 משמאל בעלות מבנה כישורי שמור אך הליבה אינה שמורה - התוכלי להסביר לי משמעות ממצא זה, והאם הוא עשוי להסביר את הקליטה בצוואר התחתון?מודה לך מראש על תשובותייך,
יעלי
יעל שלום,
כדאי מאוד לנסות ולהדגים את הממצאים באזורים הקולטים לדוגמה ע"י בדיקת US של הצוואר ולעשות השואה למיפוי. לעיתים יש קליטה בבלוטות הרוק, או בבלוטות לימפה שיתגלו ע"י בדיקת US. בלוטות לימפה בצוואר התחתון עלולות להיות מעורבות בגידול ולכן כדאי מאוד להדגים אותן ולנסות ולדקור עם מחט אם הן נראות חשודות ב- US.
לא ידוע לי על גורורת בסרעפת מגידולי בלוטת התריס ולכן כדאי לעשות בדיקות ספציפיות יותר.
פרופ' דואק שלום
אני כבר יותר מחודשיים לאחר הטיפולים, כימו והקרנות לנזופרינקס ולמנינגיומה
אני עדיין מאוד חלש ולפני שבוע איבדתי את ההכרה לדקה או שתיים
לחץ הדם שלי הוא נמוך באופן קבוע 90/60
האים זה נורמלי או שזה מבשר רעות ?
ומה אפשר לעשות בכדי לשפר את המצב
יצויין שאני מוזן דרך PEG ואוכל רק אוכל נוזלי (מרק וכד')
תודה מקרב לב
משה
מומו שלום,
זה לא אמור להיות כך, וחודשיים לאחר תום הטיפול יש פחות ופחות תופעות לוואי. כדאי מאוד לנסות ולעבוד על נושא הבליעה. כמו כן יתכן ואינך מקבל מפסיק נוזלים דרך ה- PEG, לא צריך להיות לך לחץ דם נמוך כ"כ, שעלול כשלעצמו לגרום לחוסר הכרה.
כדאי מאוד לגשת לרופא המטפל שיבצע בדיקות נוספות כולל הערכה כללית, בדיקות דם, הדמיה למוח, על מנת לברר את נושא אובדן ההכרה.
שרית שלום,
לצערי הפורום אינו יכול לענות על שאלות בתחום של גידולי שד, למרות היותם בגולגולת. אין מידע לגבי סוג הגידול ויכולתו להגיב לקרינה, ורצוי לפנות למכון אונקולוגי היכול להציע פרוטוקולים של טיפולים בתרופות חדשות.
בהצלחה,
פרופ' דואק שלום,
ראשית, תודה על תשובתך המהירה.
האם לדעתך התייעצות עם נוירו-אונקולוג, בנוסף לטיפול המוצע לנו ע"י המכון האונקולוגי, יכולה לעזור?
לפי ניסיונך, האם הקרנות באזור הראש עשויות בהכרח לגרום לנשירת שיער?
בתודה מראש על התייחסותך.
שרית