תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מה זה אריחאופליקה עברתי הקרנות לטיפול בסרטן גרון כולו נעלם נותר ממצא
נגע שרוצים לקחת ביופסיה מה זה מה הסיכונים
תודה מראש עזרא
חוץ מזה אני מטופל במרחונה פרחים מעונין לעבור לשמן קנביס
למישהו יש המלצה באיזה שמן
שלום רב,
הביטוי אריטרופלקיה מתאר " נגע אדום". אין מדובר באבחנה פתולוגית אלה מראה הנגע הנראה אדום.
במידה ונשאר נגע כלשהוא אחרי טיפול בקרינה, יש מקום לקחת ביופסיה על מנת להעריך האם המחלה הגיבה במלואה לקרינה או שקיימת שארית מחלה.
הסיכונים בביופסיה אינם גדולים, ואולם זה תלוי במיקום הגידול הראשוני וגודל הביופסיה.
ככלל, אזור מוקרן רגיש יותר לזיהומים, וגם ביופסיות אחרי הקרנות צריכות להעשות תחת טיפול אנטיביוטי למניעת זיהום.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
שלום
לפני כחודשים עברתי ניתוח כריתת אונה של בלוטת התריס לאחר כחודש חזרה תוצאה פתלוגית סופית ולאחר התוצאה הסופית בביקור אצל המנתח נאמר שעליי לפנות לאנדוקרינולוג באופן דחוף כדבריו לפני כחודש פניתי לאנדוקרינולוג אמר שצריך לדון על הממצא עם צוות מורחב כולל פתלוגים נכתב המישפט הבא "לא ניתן להגדיר את הממצא כשפיר ועל כן מופנית ל total כמובן של בלוטת התריס ולאחר מכן יוד
לפי מה שאני מבינה שזה גידול ממאיר ???מסוג פוליקולרי האם נכון ??
ודבר נוסף איך ניתן לדעת באיזה דרגה הגידול הנ״ל
בת 36
מה דעתך ועד כמה הסוג הזה בעייתי ???למיטב הבנתי זה גידול לא נפוץ
תודה וסליחה על האורך
ליאור שלום,
לא ניתן על סמך הנתונים שמסרת להעריך במה מדובר.
יש צורך בדו"ח פתולוגי מדוייק מהניתוח.
גידול פוליקולרי יכול להיות שפיר או לא, וזה תלוי בממצאים הפתולוגיים של פריצה מחוץ לקופסית או חדירה לכלי דם.
אז ככה אחותי מתחילה טיפול ביוד רדיואקטיבי והיא מגיעה אלינו למשך השבוע בשביל זה. רוב היום אני אהיה איתה בבית, האם יש לכם עצות איך לנסות להעביר איתה את הזמן בכיף למרות ה3 מטר מרחק שצריך לשמור.
זאת אומרת אם יש כל מיני רעיונות יצירתיים לבלות יחד למרות המגבלות האלה ולהעביר את הזמן בכיף.
תודה רבה מראש.
טיפול ביוד חייב להעשות בבידוד, כשהחולה שוהה בחדר ניפרד עם שרותים נפרדים. אתם יכולים להיות בקשר טלפוני, אינטרנטי, וכד', אך לא במגע. לפיכך אין מקום לבילוי "יחד".
ביצעתי בדיקת רמות רכות בצוואר להלן התוצאות
דו צדדי הדגמה תקינה של רקמות רכות
לא הודגמה בלוטות לימפה מוגדלות באזור הצוואר
באזור סובמנדיבולרי הודגמה בלוטות לימפה בודדות בגודל כ 1,7 ס"מ מימין ועד בגודל כ 1,1 ס"מ משמאל עם מרקם שומני ווסקולריזציה חלשה )מרקם תקין(
אשמח לדעת מה המשמעות
יואב שלום,
הבדיקה תקינה
שלום,
אני בת 62, ולפני כחודש וחצי עברתי ניתוח של כריתה חלקית של הלשון בשל נגע של Squamous cell cacinoma בלשון האוראלית, וכן דיסקציה של הצוואר משמאל.בבדיקות הדמיה לפני הניתוח לא נמצאה התפשטות של הגידול, וגם הבדיקה הפתולוגית של החומר הצווארי היתה תקינה. ההחלמה לאחר הניתוח היתה תקינה, וכיום אני אוכלת ושותה כמעט כרגיל.
לפני הניתוח התחושות בלשון השתנו: הלשון כאבה וצרבה והיתה קהות בתחושות. היום כאמור אני כחודש וחצי לאחר הניתוח, ולמרות שהגידול הורחק, עדיין קיימות אותן תחושות של כאבים וצריבה בלשון. האם תחושות אלה מרמזות על חזרתיות של הגידול? האם הן צריכות להטריד או להדאיג?
בתודה, רומי
רומי שלום,
מדובר בזמן קצר מאוד אחרי ניתוח, והתחושה בלשון עדיין עלולה להיות משנית לתוצאות הניתוח ולאו דוקא להישנות הגידולץ עם זאת, חולים לחר כריתת לשון חלקית צריכים להיות במעקב מידי חודש בכל השנה הראשונה לאחר הניתוח.
הי רומי אשמח אם תסכימי לדבר איתי, אמא שלי לפני ניתוח
050-3199398 - דפנה
היי,
עשיתי באוגוסט האחרון, כמעט לפני שנה, ניתוח דיסיקציה צווארית צד שמאל. מאז ועד היום האיזור נשאר מעט ללא תחושה וכאילו רדום.ואפילו לעיתים נותן תחושה של איזור נוקשה , בתנאי חום או בקור, לא חשבתי שזה יישאר ככה כל כך הרבה זמן. האם זה נורמלי? אם זה נסחב ככה עד עכשו, רוב נסיכויים שהתחושה בצוואר לא תחזור כפי שהיתה לפני הניתוח? ממה זה נובע והאם ניתן לעשות משהו כדי שיהיה שיפור?
מורן שלום,
רדימות לאחר ניתוח דיסקציה צווארית היא תופעה מוכרת, ותלויה בהקף הניתוח שנעשה לך. בידה והניתוח כלל את הצוואר האחורי, רוב הסיכויים שקיימת פגיעה בעצבים התחושתיים שמקורם בעמוד השדה הצווארי, וההתאוששות שלהם ארוכה מאוד.
העדר תחושה אחרי ניתוח דיסקציה צווארית יכול להמשך שנה ויותר. בחלק מהמקרים אין חזרה של התחושה.
אין כרגע טיפול ידוע המאיץ את התהליך.
תתיעצי עם פיזיותרפיסט שעושה טיפול לימפתי, לפעמים הבצקת באזור גורם למחת ואי נוחות. הטיפול אולי גם ישיב, לו מעט, את התחושה לאזור.
הטיפול במסגרת סל השרותים של הקופה.
בהצלחה
בבדיקת CT צואר התקבלה האבחנה
"קשרית תירואידלית זעירה מימין, מודגמת בקוטר של 3 מ"מ"
מה זה אומר? והאם זה יכול להתאים לחוסר נוחות בגרון (כמו במצב של דלקת)?
מה צריך לעשות עם זה למעשה?
תודה מראש
יוסי שלום,
קשריות זערות בבלוטת התריס קיימות ברוב האוכלוסיה הבריאה והן קרוב לוודאי מייצגות קשריות שפירות של הבלוטה. CT היא אינה בדיקה רגישה לבלוטת התריס, וUS של הבלוטה רגיש יותר לאבחון קשריות אלה.
הממצא אינו גורם לכל תחושה שהיא.
עברתי שישה ניתוחים במשך כשלושים שנים להוצאת גידולים שפירים אדנומה פיליאומורפית כולל טיפול בהקרנות.
כרגע יש חזרה של גידול ,הגידול נבדק לפני כ 3 שנים והוא בגודל של 1 ס"מ
בבדיקה של היום הוא בגודל 1.1 ס"מ
הרופא לא כל כך רוצה לעשות ניתוח ,ורק להיות במעקב .
(באחד מהניתוחים נפגע עצב הפנים והשיתוק חלף אחרי תקופה אך נשאר מעט מגבלה)
יש לי חשש בגלל שהגידול יהפוך לסרטני.
מה לעשות?
תודה
משה שלום,
קרוב לוודאי שהתערבות כירורגית נוספת עלולה לפגוע בעצב הפנים. ניתן לנקר את הגידול מחדש תחת US על מנת לבדוק אם עבר התמרה ממאירה, אך אם הגידול אינו משנה את גודלו הסיכוי לכך קטן.
בן 45 בריא. ללא הסטורית Thyca משפחתית. בגלל יובש בפה שכבר חלף מזמן נשלחתי ל US צוואר במכון מאר ב"ש. תוצאות הדוח הראשון של מכון מאר:
רדיולוגף דר קוזנברג א
לא היו ממצאים חריגים בבלוטות רוק ולימפה (הדגמה תקינה של רכמות).
הממצא היחיד הינו אקראי בבלותת המגן:
בלוטת מגן לא מוגדלת, מרקמה בלתי אחיד וגבולותיה לבולאריים. נצפה קשר ודאי באונה שמאל בגודל 1.3 על 1.8 (1.8 נמדד בקו אלכסוני). הקשר בעל מרקם היפואקוגני, לא הומוגני, גבולות לבולאריים, היפר וסקוארי, מוקדים נוזליים בתוכו, נצפו מספר הסתידויות זעירות מומלצת ביופסיה TRIADS 4c. הדוח נשמע ממאיר בסבירות גבוהה. חזרתי לא.א.ג (דר מייקל נאש) שאמר שהקשרית בלתי ניתנת למימוש, והחליט לא למהר לשלוח ל FNA ובמקום זאת שלח ל US חוזר במכון מדיטון אצל פרופ' ברקי.זה הדוח הסונוגרפי של פרופ' ברקי חודש לאחר הדוח של מכון מאר:
בלוטת מגן אינה מוגדלת ומרקמה אחיד. באונה שמאל קשר בודד 1.5X1.7X0.6 ברובו איזואקואי, עם מוקדים ציסטיים (Mixed Nodule). ואסקולאריות בעיקר הקפית. נצפתה מעד נמקיות ומספר קולואידים. אין עדות להסתיידות (ככל הנראה הקולואיד נתן רושם מטעה להסתיידות). לא נצפו בלוטות למפה חריגות. סונוגראפית נוטה לשפיר. TRIADS 3. מומלץ מעקב או FNA מונחה US לשיקול דעת אנדוקרינולוג.כפי שניתן לראות, ישנן סתירות חדות בין הדוחות! יש לי תור ביום חמישי ל FNA שניתן עי רופא המשפחה. רופא ה אאג רמז שלא כדאי לבצע FNA במרפאות חוץ כי סיכוי של 90% שתתקבל תוצאה לא אבחנתית בגלל שהקשרית מורכבת (הציע ללכת לאנדוקרינולוג פרטי מומחה שביצע המון בדיקות FNA כאלו כדי לחסוך אי נעימויות).כיצד ייתכן ששני רדיולוגיים רושמים דוחות סותרים? אני כמובן סומך יותר על פרופ' ברקי שביצע את ה US בעצמו ולא על תכנאי זוטר במכון מאר שעשה את הבדיקה ושלח את הדוח שהוא רשם לחתימה של רדיולוג שבטח יושב בעיר אחרת או בביתו..האם יש צורך ב FNA או מעקב?תודה וחג שמח
ביצעתי היום FNA שבוצעה עי 5 דקירות שונות תחת US לרבות בדיקת CELL BLOCK בסורוקה. הרופא אנדוקרינולוג במקצועו ומתמחה ב US של בלוטת התריס לפני ה FNA ביצע US נוסף לאור הסתירות בין הדוחות, אם כי אמר מראש הוא סומך בעניים עצומות של הדוח של פרופ' ברקי. הנה הדוח השלישי שתואם ב 100% לדוח של ברקי:אונה ימין ואסטימוס תקינים והומוגניים. קשרית שטחית בודדת מעורבת באונה שמאל. מוגדרת היטב גבולות חדים. וסקולארי בהיקף ללא הסתיידויות. גודל 1.7 על 1.5. ללא למפדופטיה חריגה. לא נצפו בלוטות חשודות. מראה סונוגראפי מכוון לנגע שפיר.
הוחלט לביצוע FNA בגלל גודל מעל 1.5 בקשרית מעורבת, והיות ומדובר בגבר מעל 45. הרופא רמז שהוא מנוע מלהגיב לגבי כשוריה של הרדיולוגית דר רוזנברג ממכון מאר, רק אמר שב US בסופו של דבר הנסיון של הרדיולוג הוא זה שקובע.הוא הסביר שהרדיולוג של מאר בסה"כ פעם בהתאם למה שהוא למד. אצלי כל הטירואיד בשני האונות נראה מעט היפואקואי ביחס לרקמת שריר (מצע הייחוס הקלאסי), אבל הקשרית בחלקה הסולידי בעל מרקם רקמתי של ההטירואיד עצמו. כפי שפרופ' ברקי אמר, אם ישנם סממנים שיכולים להדמות להסיידויות (במקה הזה קולואיד), אז יש רדיולוגים שמעדיפים לא לקחת סיכון ולהתייחס אליהם כאת הסתיידויות ולכן היא רשמה הסתיידויות. בכל אופן בוצע FNA ורק הפענות שלו יקבע בסופו של דבר הטיב הקשרית. אני מקווה כמובן שהכל יצא תקין. לפחות למדתי לא למהר לסמוך על כל רדיולוג.
בדיקות US הן בדיקות תלויות בודק, וישנה שונות בין הבודקים השונים.