תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני שנה אחרי ניתוח דיסקציה צווארית צד שמאל ועדיין מרגישה לא מאוזנת
בבדיקות דם לפני חודשיים , בחודש יולי : לקחתי מינון שבועי של יוטירוקס 1050 מ"ג:
Tsh 0.34
T4 21.8
T3 3.51
האנדו רצה לעלטת טיפה את מדד הtsh לכיוון ה 0.5 והוריד לי את המינון ל 1000 מ"ג . קרה דבר הפוך...
בבדיקות דם שעשיתי השבוע המדדים היו :
Tsh 0.03
T4 21.3
T3 5.1
בשתי בדיקות דם הנ"ל. לא נטלתי יוטירוקס לפני הבדיקה
בבדיקה האחרונה שעשיתי השבוע הייתי בצום כי בנוסף לכך עשיתי בדיקות דם כלליות. האם זה מה שהשפיע על המדדים ?
מה את מייעצת לי לעשות ? מרגישה דפיקות לב ותחושת מחנק/ מעט לחץ בחזה והרופא אמר שהוא יתייעץ עם אנדוקרינולוג ויעדכן אותי אבל גם אני רוצה להתייעץ עם רופאים נוספים. מה עושים
לתשובתך בהקדם. אודה
בחולים עם היסטוריה של גרורות בצוואר מגידול של בלוטת התריס ( ניתוח דיסקציה צווארית מיועד לטיפול במחלה גרורתית), רצוי מאוד שערך ה- TSH יהיה נמוך, מתחת ל- 0.5. ערך זה נועד למנוע הישנות של הגידול שעלול לשגשג ולגדול מחדש בערכי TSH גבוהים.
לפיכך הטיפול באאוטירוקס הוא טיפול במינון יחסית גבוה, על מנת להוריד את ה- TSH לרמה שהינה מתחת לערך הנורמה.
רמת ה- TSH בדם יכולה להשתנות אם לא תקחי אאוטירוקס במשך מספר ימים, אך קרוב לוודאי אינה מושפעת מאי נטילת הטיפול במשך יממה אחת, לוקח כשבוע ויותר ל- TSH להשתנות באופן משמעותי לאחר הפסקת הטיפול באאוטירוקס,.
בנוסף, לאאוטירוקס ישנן בעיות ספיגה אם נוטלים אותו לאחר הארוחה, ולכן יש צורך ליטול אותו כחצי שעה לפני ארוחת הבוקר, מה שמקשה מאוד על החולים.
הסימנים שאת מתארת הם סימנים של פעילות יתר ( כלומר את מטופלת במינון גבוה של אאוטירוקס), ויש צורך בהורדת המינון שלו על מנת שלא תסבלי מסימנים אלה. . יתכן וההבדלים ברמות נובעים מהבדלים באופן נטילת התרופה - אם הקפדת לקחת את התרופה על בטן ריקה- היא נספגת טוב יותר, ואז גם ה- TSH יהיה נמוך יותר.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
אני נוטלת בכל יום את התרופה , מדי בוקר כשאני מתעוררת והאמת שלרוב נשארת ללא ארוחת בוקר אלא במרבית המקרים אני שותה נס קפה לפחות חצי שעה אחרי נטילת התרופה. ובצהריים אוכלת ארוחה. כך זה במהלך השנה האחרונה ולכן לא מבינה את משמעות הירידה של ערכיי tsh ומה היתה הסיבה לכך...
האם זה מסוכן? כיום אני במינון של 1000 מ"ג. לכמה אצטרך לרדת במינון בכדי להגיע לרמה של 0.5 ? משקלי 77 קג וגובהי 1.65 , הבנתי שהחישוב גם נעשה על בסיס משקל גוף .
מה דעתך ?
לא כדאי לדלג על ארוחת הבוקר מהרבה סיבות, אך יתכן ואם תמשיכי בהרגלך זה יש צורך בהורדת מינון התרופה באופן הדרגתי ובדיקה חוזרת של ה- TSH.
הפורום לא יכול להמליץ על מינון תרופתי מדוייק, מה שצריך להעשות ע"י הרופא האנדוקרינולוג המטפל בך, עם ניטור חוזר של ערך ה- TSH.
האם ספיגת היוטירוקס בגוף קשורה לארוחת הבוקר?
אם לצורך העניין אני אתחיל לאכול משהו בבוקר. ערכיי הtsh בגופי ישתנו??
חשוב לי לדעת האם יש מסוכן לגופי שהtsh נמוך ככה ברמה של 0.03?
הרופא יתקשר ואמר שהאנדוקרינולוג מבקש שהוריד את המינון ל900 מ"ג ובנוסף עברה שנה ואני צריכה לעשות זריקות. תירוג'ן
מה ז"א לעשות שוב את הזריקות ? נותנים לי שוב פעם יוד? מה זאת הבדיקה הזאת והאם זה בגלל שהערכים של הtsh t3 t4 נראים לו חשודים ? אני כבר מבולבלת ואין לי עם מי לדבר !!
שלום רב לכולם.
אני צריך המלצה, לא יודע, לאיזה רופא כדאי לפנות.
אמא שלי מאושפזת בטיפול נמרץ אחרי ניתוח של כריתה חלקית של קיבה בעקבות אספירציה: יצא לה PEG שהיה מותקן במהלך הטיפול (היא חולה בסרטן הוושט).
אחרי ניסיון הזנה דרך ה-PEG כמה ימים אחרי הניתוח התרחשה אספירציה שניה. הרופאים, כנראה, לו מבינים מה קרה ומה לעשות.
צריך יעוץ עם כירורג ברמה גבוהה כדי לצאת מהמבוי הסתום הזה. אודה מאד אם מישהו אמליץ על מומחה רלוונטי.
אורי שלום,
אפשר לשקול להכניס צינור הזנה למעי במקום לקיבה- jejunostom. כירורגים כלליים מבצעים זאת בכל בית חולים.
הגידול בצד ימין שלי אך בתשובה של הmri כותבים בשמאל או שאני טועה?
במישור סגיטלי ,אקסיאלי וקורונלי T1, T2 בשקלול TSE, M-DIXON, DWI, THRIVE הבדיקה בוצעה בשיטת . לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן T1 ובשקלול.בלשון SCC : סיבת הבדיקהבמדור הויסראלי תפיחות רירית קלה בנזופרינקס . הרצסוס הפרנגיאלי משני הצדדים בקוטר תקין. המישורים השומניים הפארא פרנגיאליים תקינים. בגובה האורופרינקס שקדי החיך והלשון בולטים עם היצרות נתיב האוויר. מ"מ( האם אזור 14 בחלל הפה אזור של האדרה דיפוזית בגדוליניום הודגם בבסיס הלשון משמאל בקוטר מרבי של הדיגום.)? אין לראות אפקט מסה. לציין ארטיפקט פארא מגנטי מסתימות שיניים בלסת העליונה משמאל. מבנה ההיפופרינקס ,הלרינקס וכן קנה הנשימה והוושט העליונים הודגמו ללא חריג. בלוטת התריס שמורה. . מ"מ הודגמו בשרשרת היוגולרית הקדמית משני הצדדים ,בולטות יותר משמאל 14 קישריות לימפה שקוטרם עד קישריות קטנטנות נוספות הודגמו בשרשרת היוגולרית האחורית משני הצדדים. בשאר מדורי הצוואר מבנה תקין.לסיכום: שינוים בבסיס הלשון משמאל כמתואר( לאחר דיגום.)? אדנומגליה צווארית מעט בולטת יותר משמאל . יתר הממצאים לפי הפירוט לעיל .
תמר שלום,
את מתארת גידול בלשון מימין וב- MRI קיים ממצא בבסיס הלשון משמאל. הלשון ובסיס הלשון אינם היינו הך, ועל אחת כמה וכמה בצד המנוגד.
הפורום לא יכול לפתור את הקונפליקט. עלייך לחזור לרופא המטפל שידון יחד עם הרופאים הרנטגנולוגים בממצאים בבדיקה.
אגב, גידולים קטנים בלשון לעיתים אינם מודגמים היטב, בעיקר אם יש ארטיפקטים ממתכת בשיניים.
בהצלחה,
עיקר הממצאים בבדיקה הינם מרקם גס ובלתי אחיד של אונות הבלוטה, היכולים להתאים לממצאים בבדיקות הדם, ויכולים להתאים לדלקת כרונית של הבלוטה.
הגוש הקטן באזור המעבר איסטמוס / אונה שמאלית הוא אינו חשוד. דרוג TI-RADS הינו דרוג של ממצאים בבדיקת אולטראסאונד(Thyroid Imaging Reporting and Data System ) , המנסה לאפיין גושים בבלוטת התריס- האם הם שפירים או ממאירים. על פי הדרוג החדש שפורסם לאחרונה במאי 2017, הגוש המתואר נופל לקטגוריה 2 שאינה חשודה כלל לגידול ואינה מצריכה המשך ברור אלה מעקב בלבד. גם גושים המדורגים כ- TIRADS 4 בגודל של 5 מ"מ- יש צורך בהמשך מעקב בלבד - אין צורך בניקור. יש צורך בבדיקת US חוזרת בעוד כשנה.
עקב ממצאים גבוהים בבדיקות הדם של אנטי TPO ושל THYROGLOBULIN
הופניתי לאולט' בלוטת התריס. להלן הממצאים:
אונה ימנית מוגדלת, בעובי כ מ 20" מ, ברוחב כ מ 23. " מ אונה שמאלית מוגדלת, בעובי כ מ 18" מ, ברוחב כ מ 23. " מ מרקם של בלוטת התריס בלתי אחיד, גס, ללא ממצא מוגדר, למעט נגע היפואקוגני, בקוטר מ 5 כ "מ, במעבר איסטמוס/אונה שמאלית, בעל גבול חד וסדיר, ווסקולרי בהיק' – 4A Thyrads.
מה פירוש האבחנה? מה זה 4a thyrads?
ומה לעשות מכאן ואילך?
לתשובתך אודה!
ברצוננו לברך את ד"ר אורית גוטפלד, מנהלת מכון הקרינה במרכז הרפואי תל אביב (איכילוב) על הצטרפותה לניהול פורום גידולי ראש צוואר.
ד"ר פופובצר מסיים את תפקידו כמנהל הפורום וברצוננו להביע את הערכתנו העמוקה לפעילותו רבת השנים, כמנהל פורום גידולי ראש וצוואר באתר האגודה.
אנו מודים לו על השקעתו ללא לאות, על מסירותו ותרומתו הרבה מניסיונו המקצועי העשיר, למטרה חשובה זו.
אין ספק כי הוא סייע רבות, לציבור הפונים/ות שנעזרו בפורום.
מצטרפת לתודות לפרופ' פופובצר על שנים רבות של ניהול משותף של פורום גידולי ראש וצוואר וברכות לקבלת תואר פרופסור.
תודה על התשובה