תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אהלן,
יש לי חבר מאד טוב שגר בקירגיזסטן ואיננו אזרח ישראלי. אימו חלתה בסרטן בלוטות הרוק ומקבלת טיפול בבית חולים מקומי בבישקק. לצערנו רמת הרפואה במדינה שלו איננה גבוהה והם חוששים מאד שהיא מקבלת טיפול שאיננו מתאים או שתוצאות הבדיקות שלה אינן מנותחות נכון. הוא פנה אלי בבקשה לבדוק אפשרות של היוועצות עם אונקולוג מומחה ראש-צוואר ישראלי, אשמח לדעת איך ניתן לעשות דבר כזה בהקדם ובאיזה פרוצדורה. בתודה מראש
גיל
גיל שלום רב,
נסה לקבל את כל המידע שיש- כולל ממצאי בדיקה, הדמיה ( בדיקות CT או MRI שנעשו, בדיקות פתולוגיות, ) וקבע תור למרפאתי בבי"ח אלישע החיפה - תוכל להגיע עם כל החומר ליעוצי טרם הבאת החולה ארצה .
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
האם אפשר הסבר על תוצאות הביופסיה בבקשה
חלק מהרירית מדגימה אפיתל היפרפלסטי בלבד.
באזור שקרוב לגבול הדגימה, מודגמת דיספלזיה קשה עם תאי אפיתל גדולים, גרעינים גדול מאוד והיפרכרומטיים ופלאומורפיזט בולט.בגלל אוריינטציה לא אופטימלית באיזור עם הדיסלפזיה לא ניתן להעריך בצורה מדויקת את עובי הרירית שמעורבת ע"י הדיספלזיה אך מבחינה ציטולוגית מדובר בדיספלזיה בדרגה גבוהה.
הרופא אמר שהוא לא היה מנתח או נוגע בגידול אלה מחכה איך הבעיה שאני 3 חודשיים בלבד אחרי ניתוח הסרת גידול scc מאותו נקודה בדיוק.
תודה על המענה
תמר שלום,
דיספלזיה קשה הוא שינוי באפיתל למצב טרום סרטני. דיספלסיה כשלעצמה אינה חודרת את שכבת האפיתל ( עור או ריריות) ואולם יכולה להתפתח לגידול או שיכולה להיות בשולי גידול.
החלטה מה לעשות עם ממצא כזה תלויה בגורמים שונים כגון מקום התהליך וגודלו, ובכל מקרה מחייבת מעקב צמוד אם אינו מנותח.
פרופ 'דואק
שלום פרופס' דואק
בשל אסתמה עברתי את ההכנה בפרדניזון וטלפסט, לקראת סיטי צוואר וחזה, אבל הסיטי נדחה. היו לי תופעות לוואי ( סוכר 340, לחץ דם 190/104, דופק מהיר, ופנים נפוחים וסמוקים) אני אמורה לעבור את הבדיקה בעוד יומיים, ללא חומר ניגוד.
שאלתי - האם ללא היוד ניתן להבחין בבלוטות מוגדלות, גרורות וכד'?
תודה רבה
דרי שלום,
היעילות של בדיקת CT ללא חומר ניגוד היא קטנה יותר בהשוואה ל- CT עם חומר ניגוד, בעיקר באבחון בלוטות לימפה או גרורות.
בדיקת US רגישה יותר באבחון בלוטות מאשר CT ללא חומר ניגוד, ואולם לUS ישנם חסרונות אינו מראה את דרכי האוויר העליונות.
לכן- בהתאם לאינדקציה- יש לשקול ביצוע בדיקה אחרת כגון US או MRI
הבן שלי (7) סבל מכאב ראש ולפתע החל להתנפח בצוואר, צד שמאל, מתחת לאוזן בצורה קיצונית. ההתנפחות מלווה בכאב מקומי בעיקר כשנוגעים באיזור. יש לציין שמבחינת המראה הנפיחות מאוד בלטה, ממש כמו חזרת, הנפיחות ירדה לאחר 3 ימים וכיום הוא חש ברגישות במגע באיזור.
הרופאה לא התרגשה. אנחנו כן. האם יכול להיות שאנחנו מפספסים משהו?
שלום רב,
נפיחות בצוואר בילדים היא לרוב ממקור של דלקת. נפיחות מתחת לאוזן יכולה אכן להתאים למחלה כמו חזרת או להגדלת בלוטות לימפה צוואריות שנובעות מדלקת.
לרוב נפיחות ממקור דלקתי תחלוף כעבור מספר ימים. באם הנפיחות אינה חולפת- יש לפנות שוב לברור ולבדיקת US של הצוואר
פרופ דואק
אני בן 67 לפני 3.5 שנה הוציאו את הבלוטת התריס וחלק מיותרת בלוטת התריס בעקבות PAPILLARY THYROID CANCER', ועברתי טיפול ביוד רדיאקטיבי חודש אחריו. לפני חצי שנה ב-US וב-FNI נתגלו בחלק השמאל IV של הצוואר כמה גרורות של אותה הסרטן.
השבוע אני אמור לעבור ניתוח להוציא אותם. חשבתי שהניתוח הוא דומה לקודם שבו עברתי בלי סיבוכים, אולם בטרום ניתוח הסבירו שזה לוקח 3-4 שעות ויותר מסובך. ברור שזה הפחיד אותי, אבל אני דואג יותר לזה שהסרטן עדיין נמצא בגוף שלי.
מה אפשר למסור על המצב? האם הסרטן הזה ממאיר ולכן כבר מוציאים אותו, ואם יישאר אצלי בגוף? איך אפשר לנקות או לדאוג שהוא ייעלם?
אני סומך 100% על הרופא מנתח אבל חושש. מותר לי!
דוד שלום,
חזרה של גידול בבלוטות לימפה בצוואר המרכזי ( רמה 6 (VI) כרוכה לרוב בניתוח חוזר לאזור בו היתה בלוטת התריס. מאחר ומדובר באזור מנותח קודם לכן, רמת הסיבוכים גבוהה יותר. עם זאת ניתוחים אינם נדירים.
בגידול פפילרי של בלוטת התריס הטיפול הטוב ביותר הוא כירורוגי ואח"כ טיפול ביוד רדיואקטיבי, ואולם, הגידול אינו מגיב היטב ליוד אם יש בלוטות גדולות, לכן בנוכחות בלוטות בצוואר רצוי מאוד לנתח ולהוציא את הבלוטות, וקרוב לוודאי תזדקק לטיפול חוזר ביוד.
הגידול הוא אכן גידול ממאיר, אם כי בדרגת ממאירות יחסית נמוכה, אך עם זאת, השארת גידול באזור הצוואר המירכזי עלולה להיות מסוכנת ולהתפתח למחלה קשה עם חדירה לאיברים באזור הצוואר המרכזי, ולכן יש צורך בניתוח חוזר.
בהצלחה,
ברהם שלום,
מדובר בגוש בבלוטת הרוק הפארוטיס. היפואקואי משמעותו גוש שאינו מחזיר חזרה את גל הUS כהלכה, וזהו ממצא לא ספציפי שמצריך המשך ברור ע"י ניקור. ממצא לא וסקולרי אף הוא כפשוטו- הגוש אינו עשיר בכלי דם.
ישנם תהליכים שונים שיתבטאו באופן זה ולפיכך, עליך לחזור לרופא המטפל ולשקול את האפשרות לבצע ניקור של הגוש לקבלת תשובה חד משמעית לגבי מהות הגוש.
שלום, לפני מספר שבועות חשתי בבלוטה קטנה ("פצפונת" כפי שהרופאה כתבה.) בעורף, או ליתר דיוק, בשקע שיש בעורף הימני, הגוש די עמוק.
הופנתי לאולטרה סאונד אך עוד לא קיבלתי את התוצאות, הרגשתי שהגוש גדל במעט ויש לי כאב דיפוזי חלש מאוד באזור, הבלוטה קשיחה, מרגיש די מגודרת, ולא רגישה למגע.
בן 15, זכר.
יש סיבה לדאגה?
רוב הגושים בצוואר בילדים ומתבגרים הם גושים דלקתיים, ויתכן והכאב מעיד על גוש ממקור דלקת. יחד עם זאת, רצוי לקבל את תשובת ה- US ולגשת לרופא מטפל שיעריך האם אכן מדובר בבלוטה "ראקטיבית" ( דלקתית) או בבלוטה מסוג אחר.
כמו כן כדאי להתייחס למשך הזמן מאז הופעת הבלוטה, ואם הבלוטה קיימת מעבר לשבועיים,- כדאי הלמשיך ולברר אותה.
נקודת המוצא לברור הינה האם אכן הבלוטה גדלה ומה הממצאים בבדיקת US.
בהצלחה
פרופ אילנה דואק
שלום, תודה על המענה.
הוסבר לי שהבדיקה מראה שזו בלוטת לימפה מוגדלת, והיא נראית די ברורה.
נאמר לי שאם זה יישאר עוד חודש אז יש לפנות להמשך בירור, אך אם לראשונה חשתי בה לפני כחודש, אין זה אמור להעיד על בעיה יותר גדולה ממשהו שפשוט יעבור מעצמו?
שלום,
רציתי לדעת האם עבודה באזורים רוויי עשן יכולים לגרם ל- SCC על מיתרי הקול? ידוע לי לי שעישון ושתייה גורמים למחלה.
האם יש מאמרים/עבודות בנושא? אשמח לקבל קישורים.
תודה,
שלמה שלום,
עישון ואלכוהול אכן נחשבים לגורמי סיכון העיקריים לגידולים בגרון ( כולל מיתרי הקול). השהיה במקומות רווי עשן נחשבת למצב של עישון פסיבי, ועלולה אף היא להיות גורם סיכון, אך מטבע הדברים לא ניתן לכמת אותה כפי שאנו מכמתים עישון- ע"י ספירת מספר סגריות ליום למשך מספר שנות עישון.
שלום פרופסור דואק,
במקרה שלי לא מדובר על שהייה במקום בו קיים עשן, אלא על עבודה קבועה באזור של עשן וחומרים מסוכנים. הנני לוחם אש שלחם חוקו הוא עשן, חומרים מסוכנים ולעיתים חשיפה של שעות רבות. האם הנ"ל יכולים להיות גורמים למחלה? תודה.