תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
טל שלום רב,
אנא פנה /פני לרופא א.א.ג מטפל לצורך המשך ברור בהקשר לגוש בצוואר השמאלי העליון. הגוש גדול במימדיו ( נרשם בקוטר כ- 5 ס"מ) ומחייב המשך ברור כולל ביופסיית מחט עדינה.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
קרן שלום,
אכן בגושים קטנים מאוד בגודל של כ- 4 מ"מ - מומלץ מעקב בלבד. אם החשש שלך גדול, ניתן לבצע בדיקת US של הצוואר, אשר יכולה לתת הרבה מידע- בראש ובראשונה- מהו גודל הגוש ומה המאפיינים שלו - האם מדובר בגוש בעל מאפיינים דלקתיים ( ראקטיבי) או גוש אחר.
שלום רב,
ראשית אני רוצה להודות על הנכונות לעזור
אני בת 31
בפברואר 2018 אובחנתי עם אורטיקריה כרונית עם מרכיב של אורטיקריה וסקוליטיס. ממרץ 2018 סובלת באופן קבוע מעייפות וחולשה
מאז אוגוסט אני מתגוררת בארצות הברית, ובמעקבים פה
בחודש וחצי האחרונים אני סובלת מסימפטומים שלא סבלתי מהם בעבר – בעיות חניכיים חוזרות (חניכיים אדומות מאוד, כואבות, כיבים וחתכים על כל החניכיים, בליטה למשך כמה ימים בלחי הפנימית) ללא ממצאים לדלקת חניכיים. בעיות החניכיים טופלו פעמיים בג'ל סטירואידים שעזר.
בנוסף לפני כשבועיים התנפחה בבת אחת בלוטת לימפה בצוואר. רופאת החניכיים העריכה שהדבר לא קשור לחניכיים, כי שוב, לא נמצאו ממצאים המעידים על מצב דלקתי או זיהומי. כמו כן, העייפות והחולשה אף גברו יותר מהרגיל, ומזה מספר ימים אני חשה גם כאבי שרירים קלים, בעיקר באזור השכמות והרגליים כמו גם גירוד קל מאוד, בעיקר בחלק העליון של הגוף. הגירוד לא מפריע לי בשגרת היום, ואני יודעת מהו גירוד משמעותי לאור ההיסטוריה הרפואית שלי
בביקור אצל רופאת משפחה היא שלחה אותי מיד לבדיקות דם ואולטרסאונד צוואר. מצ"ב התוצאות. הם אמרו שנמצאו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר, ושאם המצב לא ישתנה בשבועיים הקרובים, הם רוצים שאפגוש אונקולוג.
Findings: Multiple images are performed in the submandibular and lateral aspects of the neck and demonstrates multiple enlarged lymph nodes with thick cortices. These may be reactive. Clinical correlation necessary. The largest on the right measures 3.0X1.5X2.0 cm. Smaller adenopathy noted on the right and left submandibular region.
בדיקות דם יצאו תקינות, מלבד כדוריות דם לבנות מעט גבוהה (10.6). גם בלוטת התריס יצאה תקין
ביומיים האחרונים מאז הביקור אצל הרופאה אני מרגישה אף עייפה יותר, ומעין תחושת לאות ולא בטוחה, אבל נדמה לי שגם מעין נוקשות או נפיחות קלה מאוד באחורי הראש. לא יודעת אם לייחס את זה ללחץ רגשי מהמצב או למצב הרפואי
אודה מאוד אם תוכלו לנסות ולהעריך את המצב, לאור הנתונים הנ"ל. האם עלי להתעקש על ביופסיה, או לחכות ולראות אם הבלוטות קטנות בחזרה?
תודה רבה
אפרת שלום רב,
במידה והבלוטות מוגדלות מעבר לשבועיים יש מקום לשקול ביופסיה מהן , לרוב באמצעות מחט עבה.
החלמה מהירה,
שלום,
בתחילת אוקטובר לבני הייתה מחלת חום (ויראלי). כשבוע לאחר מכן הבחנתי בבלואה מוגדלת מתחת לאוזן ימין. אחרי שהבלוטה לא נעלמה במשך שבועיים הלכנו לרופא ילדים.הרופא שלח אותנו לצילום חשזה, ספירת דם ואולטרסאונד. צילום חזה ובדיקות דם יצאו תקינים לחלוטין ובני מרגיש מצוין ומתנהג כרגיל.שלשום עשינו את האולטרסאונד (חודש אחרי שהבחנתי בבלוטות) ולהלן התוצאות:
בדיקת רקמות רכות צוואר לאורך הצוואר קידמית ואחורית לשריר SCM
הודגמו מספר בלוטות לימפה בגדלים שונים: מימין עד גודל 17 * 6 מ"מ, ומשמאל עד גודל 20 * 8 מ"מ עם קורטקס מעובה.
אני בהיסטריה כי אני מבינה שקורטקס מעובה זה לא ממצא תקין. האם יכול להיות שהבלוטות תגובתיות?
תודה
אנה שלום רב,
ברוב המקרים בפעוטות ובילדים בלוטות לימפה הן תגובתיות, על אחת כמה וכמה אם הוםיעו לאחר מחלה וירלית.
במידה והבלוטות עדיין נפוחות יש לחזור על בדיקת US ולשקול ביופסיה מהן.
שלום
אתמול בזמן ריצה רציתי למדוד את הדופק ובגלל שהשעון שמודד לי את הדופק לא עובד הלכתי מדדתי דרך הצוואר
והרגשתי בגוש שכואב כשנוגעים בו בצוואר בצד שמאל של הצוואר בצד הגורגורת
לאחר המגיע הרגשתי שגם כואב להזיז את הצוואר לצד ימין
יש ממה לחשוש?
בן 18
מאור שלום,
כל תחושה של גוש בצוואר מחייבת בדיקת רופא א.א.ג להערכת טיב הגוש. רוב הגושים בצעירים הם שפירים, לרוב ביטוי של בלוטות לימפה תגובתיות, אך יש צורך בבדיקות נוספות.
יתכן קשר בין גידול בצוואר הרחם שתלוי בוירוס הפפילומה לגידולים בלוע שאף הם תלויים בוירוס הפפילומה.
הזיהוי של גידול יכול להעשות ע"י ביופסיה בלבד. ולכן, כדאי להבדק ע"י רופא אאג שיעריך האם יש ממצא בלוע האף ובלוע הפה. במידה ואכן יש ממצא , יש לקחת ביופסיה. כנ"ל לגבי הבלוטה בצוואר- יש צורך בדגימה שלה לבדיקה פתולוגית.
אני 6 ימים לאחר ניתוח הסרת גידול שפיר בפארוטיס בו הוצאה האונה השיטחית. שמתי לב אתמול שיש נפילות קלה בצד הצוואר מתחת לאזור הניתוח אשר גורמת מעט אי נעימות חוץ מזה אין תופעות נוספות. ביקורת רק עוד שבוע.האם יש צורך לבדוק את הנושא באופן דחוף?
לירם שלום,
לעיתים בלוטת הרוק העמוקה ממשיכה להפריש רוק, שאין לו מוצא לכוון הפה, ולכן יכולים להופיע נפיחות וכאבים בעקר בזמן האוכן.
יחד עם זאת, אם האזור נפוח, אדום וכואב, עליך לפנות לרופא המנתח, לשלול זיהום.
תודה על תשובתך
יש לי שאלה נוספת מאז הניתוח האוזן באותו צד נסתמת לסירוגין.לא בצורה מלאה ויש לחץ קל.האם זו תופעה ידועה ואחרי כמה זמן זה אמור להסתדר
להלן חלק מתוצאות בדיקת הפט סי טי (לגבי שאר התוצאות הכל מובן) למי שאובחנה כחולת סרטן צוואר רחם , מדובר במחלה שממוקמת רק בצוואר הרחם . תוצאות פט סי טי : ראש - צוואר קליטה מוגברת מודגמת באורו - פארינגס עם אי סימטריה מסוימת ב ct ( אין לשלול שמדובר בתהליך דלקתי ) לקורלציה קלינית קליטה גבוהה 7.2 Suv max מודגמת בבלוטת לימפה מוגדלת עד 1 ס״מ בשרשרת הגיוגולרית הפנימית משמאל , מספר בלוטות לימפה בתחנות שונות של צוואר משמאל קטנות וללא קליטה פתולוגית,לקורלציה עם US . בבדיקת אאג פה ולוע תקינים , צוואר נקי לא נמושו גושים , ואין שום כאב לכן אין כיוון אפילו איפה זה בצוואר . נקבע לי תור לבדיקת סיב אופטי FO . בבדיקה יצא שפרינקס ולרינקס תקינים במראה תנועתיות ומרווח גלוטי שמורים. נתבקשתי לבצע בדיקת US צוואר עם ניקור.
1)האם יש חשד לממאירות גם בבלוטה או שזה תהליך דלקתי? 2) האם בתהליך דלקתי או זיהומי יכולה דרגת הקליטה להגיע ל 7.2 Suv max ?
בדיקת US צוואר היא בדיקה רגישה מאוד ותכוון את רופאך באשר למהות הבלוטה בצוואר. במידה והבלוטה אינה תקינה- ניקור של הבלוטה תחת US יספק מידע ראשוני לגבי מהות הבלוטה.
בהצלחה,
אבי , בן 65, אובחן לאחרונה כחולה בסרטן מסוג כורדומה בבסיס גולגולת,
Low grade. נלקחה ביופסיה מורחבת אבל בגלל מיקום הגידול הוחלט כי לא
יבוצע ניסיון להסרתו. עם תום ההליך הטיפולי, המליץ הרופא המנתח (נוירו כירורג)
על הקרנות פרוטונים בווינה, מבלי להזכיר אפשרויות אחרות או להסביר מדוע דווקא שיטה זו עדיפה על קרינה ממוקדת הניתנת בארץ דוגמת IMRT.
מעבר לכך, לא התקיימה כל שיחה עם אונקולוג ולמעשה אין לנו רופא מלווה בכל התהליך. הנוירוכירורג ציין כי סיים את עבודתו, אבי נשלח לבדו לקופת החולים להסדיר את הטיפול בחול על כל המשתמע מכך ואנחנו נותרנו קצת באוויר עם הרבה מאד סימני שאלה.
אנחנו מעוניינים לפנות לאונקולוג על מנת לקבל הסבר מסודר ו״תרגום״ של הביופסיה לכדי פרוטוקול רפואי מומלץ. כיוון שמדובר בגידול יחסית נדיר שאני מבינה שישנם כנראה רופאים מעטים אשר להם ניסיון בטיפול בו, אשמח להבין לאיזה רופא בדיוק עלינו לפנות - נוירו אונקולוג? אונקולוג המתמחה בגידולי ראש צוואר? אונקולוג מסוג אחר? אנחנו מרגישים קצת אבודים והזמן עובר...מבלי שקיבלנו הסבר ברור.
אודה מאד אם ניתן יהיה להשיב לשאלתי על מנת שנוכל להתקדם בתהליך לקראת תחילת הליך טיפולי באבא.
רב תודות מקרב לב
מיכל שלום,
אכן מדובר בגידול נדיר.
מקובל להמליץ על קרינת פרוטונים, אבל ייתכן שניתן להציע חלופות, דוגמת קרינה ב-IMRT או VMAT .
עליכם לפנות לאונקולוג קרינתי המתמחה בגידולי ראש-צוואר או בנוירו-אונקולוגיה לשם קבלת הסבר והמלצה לטיפול. במקרה של המלצה לקרינה בפרוטונים האונקולוג הוא זה שכותב את ההמלצה לקופת החולים.
בהצלחה ורפואה שלמה