תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אבי עבר לפני חצי שנה הסרה של גידול באיזור העין עם גרורות לגולגולת,ניתוח של כ10 שעות, כולל ניקוח בלוטות בצוואר, לאחר מכן 35 טיפולי הקרנות ועוד 6 טיפולי כימוטרפיה שהסתיימו בינואר.
בשבוע האחרונים הוא חש כאב באיזור הלחי ונפיחות, אתמול עבר בדיקת CT והיום התברר שהגידול חזר והתפשט ונמצא גם בלחי ומתקדם לכיוון הגרון.
מה האפשרויות הקיימות?, ראוי לציין שהמצב הנפשי שלו לא טוב והוא לא צעיר (בן 78).
חזרה של גידול לאחר טיפול היא מורכבת מאוד. ישנם כיום טיפולים נוספים ואולם לא ניתן לתת תשובה מדויקת ללא בדיקת החולה ובדיקת כל הנתונים. אני מציעה לפנות ליעוץ כירורג / אונקולוג ראש צוואר בהקדם.
שלום
מה המשמעות לתוצאה פתולוגית של גוש שהוא פוליקולרי וריאנט פפילרי? (הגוש לא פרץ לכלי דם ומחוץ לתאירואיד . ) האם המשך טיפול הוא כמו בפפילרי ?
תודה מראש
Encapsulated Follicular variant of Papillary thyroid carcinoma הוא סוג של קרצינומה פפילרית של בלוטת התריס שנחשב לגידול שאינו נוטה להתפשט, ולפיכך יש נטיה כיום להפחית את הטיפול בו.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
בדיקת PET יכולה להראות גידול בכל מקום בגוף, כולל גם בחלל הפה.בדיקת PET אחת כשלעצמה אינה מהווה גורם סיכון להריון עתידי. ואולם, רצוי להתייעץ עם הרופא האונקולוג המטפל בך ורופא הנשים לגבי הריון.
בהצלחה
שלום רב פרופ'
עברתי לפני כשבועיים ניתוח כריית חצי בלוטת תריס ודיסקציה צווארית סלקטיבית של צד שמאל.
הניתוח עבר תקין אבל מרגישה כאילו קושי בבליעה הצוואר נפוח ובצקתי ולפעמים גם קצת קשה לנשום . הרופא אמר שזה יספג אבל זה ממש מציק . מה יכול לגרום להרגשה הזאת?וכמה זמן לוקח לבצקות לרדת כי הצוואר והאיזור של הינתוח מאד נפוחים וחלק מהם קשים למגע
האם עברת בדיקת מתרי הקול? יכול להיות שיש בהן בצקת או קושי בתנועה.
בנוסף ולגבי הבצקת, יש טיפול של פיזיותרפיה, טיפול בלימפדמה, ייחודי להפחתת הבצקת שהינה תוצא של קושי בניקוז הלימפתי (בלוטות הלימפה) לאחר הניתוח הצווארי.
לגבי הקושי בבליעה, במידה ולא יהיה ממצאה בבדיקת המתרים ואם התפופעה לא עוברת, אצוי לפנות לקלינאי תקשורת לבדיקת נושא הבליעה,
יש מרפאות משותפות של רופא אאג' וקלינאי תקשורת בתחום הבליעה, הם יכולים לתת מענה מבחינת הערכת בליעה והמלצות לטיפול.
מאחלת לך בריאות שלמה
היי דר.
לפני כשבוע התחיל לי תחושת שריפה בקצה של הלשון ומאז התפשט לחצי מהלשון תיושה כאילו הלשון שרופה מפריע לי לאכול מפריע לי לדבר מפריע לי בלילה לישון מרגישה כאילו חצי לשון רדומה האם התסמינים מתאימים לגידול?
תחושת שריפה בלשון יכולה לרוב לנבוע מפגיעה בעצב שנותן תחושה בלשון, וזה לאו דוקא גידול.
בכל מקרה יש לפנות לרופא א.א.ג מטפל על מנת שיבדוק ויעריך מה גורם לתחושה זו.
זה מחמיר מיום ליום הלשון נפוחה מלא נקודות אדומות בתחילת הלשון שמתשפט והיום גם לבנות התחיל לצאת ממש מגביל אותי בדיבור בלאכול הכל.
צירפתי תמונה
ברוב המקרים הטיפול בגידול בלשון הינו ע"י ניתוח. הניתוח יכלול כריתה של חלק הלשון - תלוי בגודל הגידול ובהחלט יש צורך בכריתה רחבה עם שוליים של לפחות 1 ס"מ מכל כיוון.
כמעט בכל המקרים של גידולי הלשון הסיכוי לגרורות בבלוטת לימפה קיים, והוא עולה ככל שהגידול גדול יותר ועמוק יותר. גרורות אלה יכולות להיות של מ"מ ספורים, ואינם נתנים לאבחון בכל אמצעי ההדמיה שיש לנו כיום, ולכן הטיפולה מקובל הינו כריתה של בלוטות הלימפה גם אם לא מוצאים בהם גידול ע"י בדיקות הדמיה.
בהצלחה,
אולטרסאונד
איסטמוס לא מעובה
2 אונות בלוטת מגן מעט מוגדלות
2 אונות של בלוטת מגן נודולים בודדים תת-הדיים א-וסקולרים
זרימת דם אינה מוגברת
באזור תתלסתי במשולש קדמיבלוטותלימפה עד 7 מ"מ
ללא מרכז שומני ברור
לסיום גויטר רב קשרי למעקב
בלוטות לימפה שמאלי חדשות
האם תגובתיות? אחר? להמשך בירור
בבלוטת התרחס יש זפק רב קשרי שזה שפיר.
יש בלוטת לימפה אחת של 7 מ"מ ללא מרכז שומני- המחייבת מעקב ובדיקת רופא א.א.ג מטפל.
וירוס הפאפילומה אחראי כיום לחלק מהגידולים בלוע- דהיינו שקדים ולשון אחרוית, ולאו דוקא בחלל הפה. אין כרגע בדיקה זמינה היכולה להעיד על נשאות לוירוס , ובדיקות אלה נעשות במסגרת מחקרים.
החלמה מהירה,
שלום פרופ'
ברצוני לדעת מה עושים אם יש גויטר ענק אבל יש ממצא סרטני במעבר צוואר התחתון שנתגלה כפפילרי קרצינומה ? הומלץ לי על יידי הרופא לעשות כריתת תאירויד שלמה פלוס דיסקציה צווארית האם יש משהו אחר שאפשר לעשות? מפחדת וחוששת מאד מההליך הניתוחי.
בתודה מראש
לא ברור היכן נמצא הגוש שהוגדר כקרצינומה פפילרית ומה גודלו.
הפורום אינו יכול להחליף חוות דעת מקצועית לגבי טיפול במקרים מורכבים ובוודאי בהעדר בדיקה של המטופל ובדיקות ההדמיה.
שלום!
אצל אמי בת 82 כיום נתגלתה לפני כשלוש שנים קרצינומה פפילארית בבלוטת התריס.
עברה כריתה של הבלוטה ו-NECK DISSECTION ולאחר מכן טיפול ביוד רדיואקטיבי.
לאחר כשנה וחצי הגידול חזר בצוואר. עברה עוד טיפול ביוד (מינון גבוה יותר), אך לאחר כשנה הגידול שוב חזר בואתו המקום: US ועלייה ב-TG.
איזה טיפולים קיימים במצב זה?
איפה בארץ (רופאים /בתי חולים) מתמחים ומטפלים במצב זה?
תודה,
דוד
דוד שלום,
הטיפול מורכב ותלוי בגורמים רבים- כגון- גודל הגידול, המיקום שלו והאם השתנה בבדיקות ההדמיה.
האפשרויות הן מעקב בלבד ( אם הגידול קטן ולא משתנה), ניתוח ( במידה וניתן) , ואולם אם הגידול גדול ואינו ניתן לטיפול כירורגי ניתן להתשמש בתרופות ביולוגיות המיועדות לגידול מסוג זה/
הטיפול ניתן ע"י האנדוקרינולוג המטפל או האונקולוג המטפל /