שלום רב,
חדשה בפורום, אמי היקרה אובחנה כחולה בסרטן קיבה בחודש האחרון.אנחנו המומים ומבולבלים.הרופאים אופטימים ב"ה אבל בינתים עברה טיפול ראשון וכבר שבוע מהטיפול היא מרגישה רע מאוד.חולשה נוראה. בקושי מצליחה לאכול. היום נלקחה לבית חולים לצורך עירוי נוזלים מכיון שהתייבשה. ברצוני לשאול האם זה מצב שכיח לאבד נוזלים אחרי טיפול? אשמח לכל מידע בנושא תופעות הלווי מהטיפולים.ואיך אפשר לעזור לה להתחזק. תודה.
בת כמה אימך? ומה שלב המחלה בזמן הגילוי? ואיזה טיפול בדיוק היא מקבלת?
לשאלתך, באופן כללי טיפול כימוטרפי יכול לגרום להתייבשות באופן עקיף כתוצאה מתופעות לוואי של הקאות ושלשולים, בשילוב עם ירידה בתאבון ותחושת צמאון על רקע חרדה.
הודה לך אם תעני על השאלות הבאות:
1. האם אמא אובחנה בעבר עם חיידק הליקובקטר?
2. האם היא בעלת סוג דם A ?
3. האם היא מעשנת או עשנה בעבר יותר מ 10 שנים ברצף?
4. האם היא צורכת יחסית הרבה מזון מלוח או מוחמץ (חמוצים)?
5. האם היא ממוצא תימני?
כעקרון, כל אלו מהווים גורמי סיכון לסרטן קיבה בקרב ישראלים, כמובן בשילוב עם גיל מתקדם (מעל 65).
תודה, ובהצלחה בטיפולים והרבה בריאות.
(סטודנט לרפואה).
תודה על תשובתך. כל התשובות לשאלתך הן שליליות חוץ מסוג הדם.
בינתים חלה הדרדרות קשה במצבה עקב הטיפול הכימי. היא מורדמת ומונשמת עם דלקת ראות וזיהום ועוד לא ברור מה בדיוק גרם לסיבוך. מה שברור הוא שטיפול כימותרפי הוא מסוכן מאוד מאוד לא פחות מהמחלה.
לא יאמן שאחרי כך כך הרבה שנים עוד לא מצאו תרופות שאין להם תופעות לוואי קשות כל כך.
יש לי גידול בקיבה ונקבע גם שהוא גרורתי
ראיתי את ההגדרה :
T63000
M81403
מקריאה באינטרנט לא הצלחתי להבין את המשמעות לא כל מה שיש בהגדרה מוסבר
אפשר לקבל הסבר או הפניה למקום שתכיל את המספרים הללו
תודה
שלום
אנחנו בדרך כלל יודעים השרדות חציונית אר מייצגת קבוצה שלמה ולא רלוונטית למטופל בודד.
בכל מצב יש חריגים לרעה וחריגים לטובה אשר יפיקו תועלת מטיפול מסויים הרבה יותר מההשרדות החציונית.
אחדד את השאלה.
כמה טיפולים של פולפירינוקס על פי המחקרים אדם יכול לעבור לפני שהגידול מפתח כלפיו עמידות?
שלום,
אמא שלי נפטרה בגיל צעיר עקב סרטן בלבלב ועשיתי היום בדיקת אולטראסאונד לבטן עליונה כולל כליות בשביל לראות איך הלבלב שלי.
שכחתי להגיד לרופאה שאני עם תת תפקוד של בלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין.. האם זה משנה משהו? צריך להתקשר ולעדכן לפני שמפענחים את הבדיקה?
שלום, אני בחור בן 36, אובחן אצלי גידול כמעט חוסם ברקטום בגובה 10-11 ס"מ. לפי מה שאני מבין מהרופאים הוא די גדול, וגם נוגע ברקמות מסביב, כמו גם לפחות בלוטת לימפה אחת בבירור, וכו'.
בבדיקה של ביופסיה (שנלקחה כשניסו לעשות קולונוסקופיה אבל נתקעו בגידול) מצאו שזה לא קשור ללינץ', ובבדיקה גנטית כוללת שנעשתה ע"י דגימת רוק, לא נמצאו שם גנים משובשים.
אני ממצ"ב כאן את הפענוח (חוו"ד 2 של פענוח) שקיבלתי על הצילום מרי של איזור הגידול. אגב בשני הפענוחים הוא הוגדר כ T3. אני מצרף קובץ תמונה וגם פידיאף לשם נוחות, אבל זה אותו קובץ.
לגבי גרורות - לא מצאו משהו מוגדר, ראו כמה דברים באיזור הכבד שלא הצליחו להגדיר אותם - גם לא בפט. אז המשכנו כרגע לעבוד רק על הרקטום ואולי יעשו US כבד בזמן הניתוח של הרקטום, כדי לראות אם אפשר להבין מה קורה שם. כמו כן כנראה פט נוסף לפני הניתוח, אולי יראה קליטות שונות וכו'.
עד עכשיו עשיתי טיפול כימוקרינתי של 25 הקרנות + קסלודה (אותה לקחתי במשך 6 שבועות כי זה נפל על חגי תשרי). סיימתי את הכימוקרינה הנ"ל לפני שבועיים - ב14 לספטמבר 2018.
לגבי מה הלאה - נשמע שרוב האנשים בתחום הרפואה, ואו אפילו כמה רופאים שדיברתי איתם (אונקולוגים או כירורגים) מכירים וממליצים על פרוטוקול שאומר - כימוקרינה כמו שעשיתי, אחריה חודש וחצי עד חודשיים הפסקה, ואחריהם ניתוח ראשון (התקנת סטמה), ולפי מה שימצאו שם בניתוח - כן או לא כימו (אחרי ניתוח).
מצד שני, יש לפחות גורם אונקולוגי אחד שהמליץ לי דווקא על פרוטוקול אחר: כימוקרינה כמו שעשיתי, ואז 4-6 שבועות הפסקה, אח"כ כימו של אוקסליפלטין + קסלודה במשך 3-4 חודש טרום ניתוחי (!), אחריהם הניתוח, ואז עוד השלמה של האוקסה+קסלודה לסה"כ 6 חודשים (כלומר אחרי הניתוח כימו של 2-3 חודש, תלוי כמה עשיתי לפני). והכל בגלל שהגידול יחסית גדול, ונוגע, ורוצים להקטין ולמגר כמה שאפשר וכו'....
השאלות שלי הן:
1. האם מישהו שמע או עבר טיפול כזה של כימוקרינה (25) ואחריו כימו נוסף חזק לפני ואחרי הניתוח??? האם מכירים את הפרוטוקול הזה כהכרחי וכדאי? אם כדאי - למה? וגם - איך יכול להיות שכמעט אף אחד לא מכיר או לא עושה אותו?
2. אם אכן עושים חודש וחצי הפסקה, ואז כימו של 3-4 חודש, ורק אז הניתוח - אזי הניתוח יהיה בסביבות 4-6 חודש מסיום כימוקרינה. האם אין סכנה שאז הרקטום ממש מצולק ונוקשה וקשה לנתח אותו? או שמא הכימו לא יתן למערכת החיסונית לצלק את האיזור בכלל, והוא ישאר נתיח וקל לעבודה?
3. לגבי כל אחת מדרכי הטיפול האלה - את הקסלודה עכשיו אני כבר מכיר. ואני מוכן 'להשקיע' את הסבל שכרוך בה. את האוקסה אני לא מכיר, אבל אני ממש ממש ממש לא רוצה נוירופתיה. כמה הכרחי לצרף את האוקסה לטיפול, והאם אי אפשר פשוט לקחת רק קסלודה לבד, במקום השילוב ה(מאד חזק) הזה ועדיין לקוות לקבל תוצאות טובות?
כל מידע או מחשבות של מי שעברו משהו דומה או רופאים בתחום -יתקבלו בברכה ויעזרו.
תודה ובריאות מהירה וקלה לכולם!!
אני יודע להגיד שחל שיפור ממשי ביחס לאיך ומה שהרגשתי לפני תחילת הטיפול. אני רק לא יודע להגיד אם השיפור הוא בגלל ההקרנות או בגלל הקסלודה, או אולי שניהם יחד תרמו 50-50.
הבעיה שלי היא שגם אם הכימו תרם - לתת עכשיו עיכוב של 3-4 חודשים בשביל עוד כימו טרום ניתוחי, יעכב מאד את הניתוח, ואז אני חושש שאני מסתכן בזה שהניתוח לא יעבוד כמו שצריך בגלל שאני אגיע אליו המון זמן אחרי סיום קרינה, והאיזור יצתלק יותר מדי. או שמא?
שואלת עבור אבא שלי אשר עבר כריתה וטיפול כימותרפי עקב גרורות קטנות לכבד. הוא ביצע בדיקת PETCT אשר סיכומה היה:
לא זוהו בבדיקה הנוכחית מוקדים החשודים למחלה ממארת פעילה.
קשרית ב RML יציבה
בפישתו עם רופא אונקולוגי אמרו לו להמשיך את הטיפול הכימותרפי.
מדוע? אם הגרורות בכבד חוסלו למה יש צורך בהמשך מתן טיפול כימותרפי?
תודה רבה
ד"ר שלום רב, אבא שלי 67 ,גידול בלבלב וגרורות בכבד,אדנוקרצינומה, אובחן 28.08.18, נקבעה טיפול כימי פולפורינקס לפי ביופסיה וMRI. שאלות:
1) האם ניתן להתאים תרופה לפי סוג מוטציה DNA במחלה זאת? אם כן האם עושים את הבדיקה בבית חולים או באופן פרטי?
2) האם ניתוח בשלב זה יכול לעזור להפחית כעבים ולשפר איכות החיים? מה סיבה שברוב המקרים לא מנתחים גידול עם גרורות?
3)האם קיימים תרופות ביולוגיות , אימונוטרפיה לסרטן לבלב?
4) האם ידוע לכם על ניסוי קליני שיכול להתאים?
בתודה מראש,
האם יש דרך להתאים טיפול כימותרפי לאדם ספציפי על סמך בדיקות מקדימות
כלשהם.
בברכה
מיכאל
שלוםבכל הנוגע לטיפול כימוטרפי ברוב המקרים אין בדיקת התאמה מיוחדת שניתן לעשות.בדיקות התאמת טיפול נעשות בחלק מהטיפולים הביולוגים ולפעמים בטיפול אימונותרפי