יש מגוון חברות שמתעסקות בבדיקות גנומית.
האם יש יתרון לסקר rna וחלבון, בנוסף לdna (למשל חברות אונקוטסט ופונדיישן), כמו שמשווק בחברת "פרדיים"? אני חולה סרטן קיבה ומתלבטת למי לפנות על מנת לבצע הבדיקה.
שלום1. ניתן להפנות את השאלה לפורום האגודה שעוסק ברפואה מותאמת אישית2. לכל אונקולוג יש טסט שהוא מרגיש נוח עם המידע שהוא נותן , רצוי לשאול את האונקולוג המטפל.
שלום רב.
אבא שלי אובחן לפני מספר חודשים עם אדנוקרצינומה של החלק השני של התריסריון. לפני כארבעה חודשים עבר ניתוח ע"ש וויפל. בתשובה הפתולוגית adenocarcinoma moderately to poorly differentiated. T3N2b.
לא נלקחו מרקרים לפני הניתוח. בבדיקת מרקרים לאחר הניתוח - CEA 3.5. CA 19-9 17. עבר סי טי חזה בטן ואגן (לא PET-CT) שלא הדגים סימנים של פיזור במגבלות הבדיקה.
לאור כך, האונקולוג החל טיפול ב-Folfox. עד כה השלים 5 סבבים של טיפול.
בין הטיפול הרביעי לחמישי נלקחה בדיקת מרקרים. CEA 5.5 (לעומת 3.5 לפני הטיפול). CA 19-9 16 (לעומת 17).
איזה משמעות יכולה להיות לעליה של CEA תוך כדי טיפול? והאם הערכים של המרקרים תוך כדי טיפול אינם מושפעים מהרב התאים שמתרחש?
האם יש מקום לבצע PET-CT?
תודה מראש
תודה רבה.
כוונתך בדיקת מרקרים חוזרת?
אם כן כל כמה זמן יש לבצע את הבדיקה?
והאם בכללי מקובל לבצע בדיקת מרקרים במהלך טיפול.
תודה
שלום רב,אבא שלי בן 69 אובחן לפניי כחודשיים עם סרטן לבלב גרורתי לאחר 4 טיפולי כימותרפיה,נראה כי יש עלייה במרקר ca19,האם בהכרח זה מעיד על אי תגובה לטיפול? בנוסף,רמות הברזל נמוכות ורמת הפרטין גבוהה מאד,האם זה מעיד על התפשטות המחלה?
סה"כ הוא מרגיש טוב,ללא כאבים,חיוני,אוכל.
שלום
אני לא רופא, אבל בעל רקע בתחום. באופן כללי למרבה הצער הפרוגנוסה של סרטן לבלב גרורתי אינה טובה בלשון המעטה. תוחלת חיים מיום האבחנה היא כ 150 יום בממוצע חציוני. עליה במרקר 19-9 היא בהחלט לא סממן טוב שלרוב מעיד על חוסר יעילות של הטיפול. אין הרבה אינפורמציה לגבי שאר פרמטרים שאין להם קשר ישיר, אבל אפשר למצוא מחקרים שהראו קשר בין רמות פריטין גבוהות וירידה בתוחלת החיים של החולה:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22875781
לפי המחקר לעיל, ככל שרמות הפריטין גבוהות, החולה שרד פחות זמן. ירידה בברזל הזמין בדם היא בדרך כלל תגובה נגדית של הגוף בזמן מחלה דלקתית או סרטנית.
מציע כמובן להתייעץ עם האונקולוג המטפל, אולי לשקול טיפול חלופי בהתאם לבדיקות נוספות. בנתיים, לנצל את הזמן כל עוד החולה מרגיש טוב, כדי להתחיל בתהליך פרידה, כי למרבה הצער, למרות החידושים הטיפוליים, אף חולה סרטן לבלב שלב 4 לא שרד יותר משנתיים.
שהיה בהצלחה.
תודה על ההתייחסות.
לאבא שלי יש מוטציה בbrca ,ייתכן והטיפול הביולוגי יעבוד....
התהליך המומלץ אמור לעבוד אצל הרוב, אבל חשוב גם לשמור על דיאטה דלת אוכל שומני או עשיר חלבונים בשבוע המקדים לבדיקה. רצוי להמנע ממוצרים מהחי. לאכול בעיקר ירקות. יש גם מכוני שטיפה שעושים הכנות לקולונוסקופיה. שם את מתאמת פגישה מראש יום לפני הבדיקה, לאחר הכנה קלה בבית של יום אחד. זה מביא 100% הצלחה ועולה כ 600 שח.
שלום רב , בסיטי של אמי התגלו מספר ממצאים: ממצא מתאים ל sol ציסטי לובולרי בזנב הלבלב במימדים אקסיאליים 2 ס"מ × 1.2 ממצא היפודנסי קטן בכיפת האונה הימנית של הכבד בקוטר 1.4 ס"מ טיבו אינו ברור אדרנלים מודגמים בצורה תקינה. ממצא ציסטי במימדים אקסליאריים במיצר קידמי ימני בעורק הפולמונרי 3.5 ס"מ × 5.3 גובהו כ 4 ס"מ מתאים לציסטה פרקרדיאלית. באונה הימנית של בלוטת התריס ממצא היפודנסי הטרוגני בקוטר 2.5 סמ . בבדיקת דם : Cea- 3.57 Ca 19.9 - 54.61 לחץ דם : לאחרונה לא מאוזן מתעוררת גם עם 159.. גובה 1.62 משקל 70 אשמח לחוות דעתך מה אומרים שלל הממצאים הנ"ל ... לאילו מומחים לפנות ... מה הדחיפות .. והאם הסיכוי לסרטן גבוה ?
כרגע אנחנו בהמתנה לבדיקת mri
לפני פחות משנה התגלה לי בקולונוסקופיה פוליפ שנשלח לבדיקה ובו התגלו התחלה של תאים סרטניים. הפוליפ הוצא כולו באותה בדיקה ונאמר לי .הומלץ לי לבצע יעוץ גנטי ובדיקת דם לפאנל גנטי . אני כיום בת 44. שאלותי הן: באיזו תדירות יש לבצע בדיקות קולונוסקופיה למעקב לאחר ממצא כזה והאם תוצאת הפאנל הגנטי (בדיקה פרטית מלאה) תשנה את תדירות המעקב? לאיזו תדירות?
אציין שנשללה תסמונת לינץ' בבדיקת הממצא. והשאלה השניה היא האם יש השלכות למשפחה בעקבות תוצאות הפאנל הגנטי ?
האם באופן כללי את ממליצה לעשות את הבדיקה הפרטית של הפאנל הגנטי?
תודה רבה מראש
אבא שלנו עבר ניתוח סטומה קבועה והמשבר מזה היה בלתי נסבל מבחינתו.
אני כותבת כאן, כי בטוח שחלק מהגולשות והגולשים מסוגלים לתאר לעצמם את הסיוט הפיזי בטיפול באדם צלול לחלוטין שעדיין כוחו במותניו והוא לא מסכים אפילו להסתכל על הסטומה שלו, שלא לדבר על לתחזק אותה. אין לי תלונות על קופת חולים. הם עשו כל מה שיכלו ואבא לא באמת זקוק לעובדת זרה.
מצאתי באינטרנט פרטים של אחות סטומה בשם מאשה אירום. קראתי קצת המלצות והתקשרתי. היא הגיעה וישר סידרה לאבא את הסטומה. אחרי כן היא ישבה איתו ושוחחה אותו על מה הוא עשה עד הניתוח. הוא נפתח קצת וסיפר לה. ברוב חוכמה היא שאלה אותו אם הוא לא מתגעגע לצאת ולהמשיך. הוא אמר לה ואני מצטטת "איך אפשר להמשיך עם האסון הזה". מאשה אמרה לו שהיא מכירה אנשים חיים ועובדים עם סטומה במשך עשרות שנים. הם סיכמו שהיא תבוא פעמיים בשבוע ותדריך אותו.
כך היה. היא באה במשך חודשיים ברציפות, עד שסוף סוף הוא תפס פיקוד והתחיל להתנהל לבד.
היה שווה כל אגורה. אבא חזר לתפקד כאדם רגיל. חזר לנהוג ברכב ונסע עם חברים לסופ"ש בבודפשט.
תודה גדולה למאשה.
אריאנה
שלום ברצוני לברר תשובה של פט סיטי שאבי עבר.
"קליטה פתולוגית של FDG במיימת בבטן ובאגן.
הטחול גדל במימדיו,קיים רושם של אינפרקט קטן בתוכו"
האם ניתן לקבל הסבר לכך? אבי אובחן כחולה סרטן בקיבה עם גרורה בכבד. טופל בכימו ולאחרונה עבר פורט. אך מאז הוא לא יכול לעבור טיפולים נוספים בטענה שהטרומבוציטים שלו נמוכים.האם ניתן לקבל טיפול לכך?
תודה רבה על התשובה.
מיימת ממאירה מה זה אומר?
לגביי איזור בטחול שלא מגיע אליו אספקת דם, זה מסוכן? האונקולוג לא התייחס לכל זה