אני מתקשה מאד לשתות את הסופודקס או את המרוקן האחר. האם ניתן כהכנה לקולונוסקופיה לעשות ניקוי מעיים כפי שמציעים מכונים המתמחים בכך במקום שתיית הססופודקס.
על איזו הכנה חלופית מדובר?ד"ר הוברט
על פי פרסומי המרפאה מדובר על קולון הידרו תרפי ניקוי מעיים. הטיפול כרוך בשטיפה של המעיים במיים סטריילים מיוחדים. לדברי הפרסום של המכון הציוד לשטיפה אושר ע"י הfda.פשוט אין לי כח לסופודקס, ולא איכפת לי לעשות כל דבר כדי למנוע את שתיתו. תודה על תשובתך.
שלום דוקטור,אצל אבא שלי, בן 75, נתגלה סרטן פי הטבעת עם גרורות בכבד.הוא סובל מדנציה, אם כי הוא עצמאי לחלוטין. הוא אמור להתחיל טיפול כימי בקרוב. שאלותי:1. איך ישפיע הטיפול על מצבו המנטלי ומצב הזיכרון?2.האם ימשיך להיות עצמאי? מה ניתן לצפות מבחינת מצבו הפיזי? האם יהפך לסיעודי? האם יוכל להיות לבד בבית ולהמשיך לקיים אורח חיים רגיל?3.הבנתי שהמחלה לא תתרפא לגמרי. האם כדאי בכל זאת לגרום לו את הסבל שבטיפול רק כדי להאריך את חייו?
כרגע גם בחלל הבטן יש גרורות והקיבה לא מתפקדת האם יש סיכוי שהקיבה תחזור לתפקד ושהיא תוכל לאכול ולשתות ?שוב תודה רבה לך דוקטור את עושה מצווה אני לא מצליח לתפוס את הרופא שם אף פעם, שבת שלום
דוקטור אני יספר לך תסיפור ותתני לי את חוות הדעת שלךסבתא שלי בת 69 לא יכלה לאכול במשך זמן מסוים (כל מה שהייתה אוכלת מקיאה בין רגע) הלכה לטיפולים בקופת חולים ואמרו לה אין חשד לסרטן \ גידול והביאו לה אנטיביוטיקה וקבעו לה בדיקה ל4.8 גסטרו וזה היה לפני חודשיים בערך..לפני שבועיים היא עוד פעם לא יכלה לאכול ולא נכנסו לה נוזלים לגוף לקחנו אותה לבית חולים איכילוב ששם אמרו לנו כעבור כמה ימים שיש לה גידול שפיר שהוא לא ממאיר ואין גרורותעשו לה אחרי יומיים (אתמול) בדיקת ביופסה וגילו סרטן שהתפשט להרבה איברים ואמרו שנישאר לה שנה לחיות ואי אפשר לעשות כלום.עכשיו יש לי 2 שאלות אלייך ?א. היא כרגע מחוברת לאינפוזיה שמעבירה לה נוזלים כי היא עדיין לא יכולה לאכול .. אז שאלתי היא כזאת האם היא יש טיפול כלשהו שבו אפשרי להחזיר את הקיבה(מבחינת אוכל ושתייה)ב.יש לנו משפחה בארצות הברית האם כדאי לקחת אותה לשם לבדוק אותה שם (הרפואה שם יותר מתקדמת משלנו בהרבה?)דוקטור אני חייל בצבא ואני על סף התאבדות שכן סבתא שלי יותר חשובה לי אפילו מאמא שלי והכי עצוב שהיא לא יודעת וחושבת שיש לה דלקת ושואלת מתי היא יוצאת מהבית חולים :[[[[[תעזרי לי דוקטור..