בתשובתך כתבת כי לא נכללים בסטטיסטיקה חזרה של המחלה והופעת גרורות וכוללים מעקבים של 5-7 . רציתי רק לוודא שהכוונה למעקב לאורך 5-7 שנים ולא חודשים, שוב תודה וסליחה על הטרחה.
לפני מספר ימים התברר לנו שלאבי יש סרטן שמקורו בשלב זה אינו ידו. ידוע שיש גרורה למנובריום סטרונום וכן נוזל פלאורלי עם תאים סרטניים.לפני הגילוי אבי עבר ניתוח בו נקטע חלק מהמעי הגס שלו עקב פיתול ודלקת. בוצעה ביופסיה שקבעה שהפוליפים אינם סרטניים. כחלק מהטיפול עליו לעבור PET (אולי כדי לזהות את המקור) אבל קיימת סבירות שזה בא מהמעי הגס. קופת חולים מכבי מסרבת לאשר ההתחייבות בטענה שזה אינו מתאים להתוויות של מנהל הרפואה (כנראה בגלל שלא יודעים מה המקור). קראתי את התוויות, עברתי על הסל ואני לא מבין למה דחו. אשמח לקבל הכוונה (אם צריך תיעוד אמציא) לאיזו התוויה להפנות כדי שיהפכו את ההחלטהתומר
אם ההפניה לPET ניתנה כדי לחפש מקור אני חוששת שזו לא אחת מהאינדיקציות שנקבעו על ידי הסל לבדיקת PETאם ההפניה ניתנה כסרטן מעי גס לצורך השלמת בירור לפני החלטה טיפולית אז הPET בסל.פנו לאונקולוג המטפל והוא ינסה לעזור בדיונים מול קופת החולים.ד"ר הוברט
במקרה בו מוצאים גרורה יש להשלים בדיקה מלאה לכל חלקי הגוף.Inositol hexaphosphate IP6 מדובר בחומר שעשוי לעזור בטיפול בסרטן התרופה נמצאת בשלבים של מחקר ,בעיקר על תרביות תאים ובעלי חיים בשלב זה,בבדיקה במעבדה היה רושם שאינה מפריעה לטיפולים כימיים.היות ואין מחקרים גדולים בחולים המקבלים כימוטרפיה איני יודעת מהן תופעות הלוואי של החומר.את ההחלטה אם לשלב עם הכימוטרפיה או לא יש להשאיר לאונקולוג מטפל.בהצלחהד"ר הוברט
נראה לי כי לא עשו לה בדיקות בכל הגוף אלא רק באזורים בהם עלולות להיווצר גרורות כתוצאה מסרטן המעי הגס, דהיינו בריאות ובכבד וחלל הבטן. האם עלי לדרוש בדיקות בכל הגוף? (יצויין כי אמי עברה את הניתוח לפני כשבועיים)
שלום וברכהבזמן אחרון אמא שלי עבברה 2 ניתוחי אובלציה בלב ומזה כ 3 חודשים מקבלת קומדין. מלפני כחצי שבוע התחיל דימום רקטלי קל .תוך כדי קולונוסקופיה גילו גוש בקוטר 8 ס"ם הממוקם ברקטום. האם גודל וקליניקה כבר מעידים על ממאירותו? ביופסיה נלקחה תוך כדי קולונוסקופיה אך תוצאות עדיין אינן ידועות. בנוסף חייבת לציין שאמא שלי חולה דלקת כיבית של מעי הגס מזה כ 30 שנה ואף יותר מזה.ושאלה שניה מה הם המרכזים הרפואיים אשר נחשבים כמובילים בתחום סרטן מעי גס בארץ? אנו מתגוררים ביקנעם אך עדיין מתקבל על הדעת לנסוע למרכז הארץ.בכבוד רב
אני מניחה כי בעקבות נטילת הקומדין התחיל הדמם הרקטלי,גוש בקוטר 8 ס"מ חשוד מאוד לממאירות,אם כי ניתן לדעת בוודאות רק לאחר ביופסיה,העובדה כי אמא שלך חולה במחלת מעי דלקתית מעלה את הסבירות כי מדובר בגידול של המעי הגס(גורם סיכון).אני מציעה לפנות למרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן בכדי לקבל מידע לגבי המרכזים הרפואיים בהם ניתן לקבל טיפול.ד"ר הוברט