רקע רפואי:
אני סובל ממחלת כליות בשם ברז'ה, מחלת מפרקים בשם אנגלוזיס ספונדליטס, קשיי נשימה,
בעיקבות שלשולים ודם בהפרשות, עברתי בדיקות שגילו צליאק, ודם דם סמוי בצואה,
בימים אלו אבא שלי גוסס מסרטן לבלב
הבדיקות אליהם נשלחתי הם:
רופא גסטרו
CT בטן
קולונוסקופיה
CA 19-9
האם ישנה עוד בדיקות דם, וכו או בדיקות הדמיה, תחומי התמחות נוספים שכדאי לבצע את הבדיקות ?
מהניסיון הכואב עם אבי, יש חשיבות מכרעת לקיום כל הבדיקות האפשריות,
ולא לבזבז זמן - כי גילוי מוקדם זה אופציית הריפי הטובה ביותר
שיכולה לאתר אנזימים חלבונים וכו' שמופרשים מגרורות או תאי סרטן ?
עד יום ראשון אין מי שיסביר לי מה מצבילי זה נראה כמו תוצאה לא הכי טובה הייתי שמח להבין יותר מה אני צריך לעשות מכאן הלאהוהאם התוצאות גרועות ?CA 19-9 1.47 U/ML ( 0.00- 35.00) (*........)אפשר לראות את התוצאות כאן: כקובץ מצורף,וגם בקישור:http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_123217244.png&msgid=123217244
ישנן אפשרויות טיפול כימוטרפיות,אך הן מותנות המצבה הכללי של החולה תפקודי כבד וכליה,התגובה בעבר לטיפולים קודמים ועוד,לצערי כל נסיון טיפול כיום הינו עם סיכויי תגובה נמוכים,ד"ר הוברט
כשהוא נותח בחו"ל הוא לא ידע שיש לו סרטן.סה"כ כאבה לו הבטן בחו"ל בזמן טיול משפחות,נסע לבית החולים הקרוב ושם נותח .שם גם הוא גילה שיש לו סרטן קיבה אלים.חזר לארץ ואושפז בבלינסון (דוידוף).אחרי 80 יום , הוא נפטר לא היה מה לעשות.herzel150@gmail.com זה המייל שלי לשאלות ,או כל דבר שאני יכול לעזור.הרצל
האם הוא מאושפז כל התקופה הזו?מקום המשפחה במצב כזה הוא מתן תמיכה לחולהאתם הנמצאים ומכירים אותו יכולים לזהות סבל פיזי או סבל נפשייותר טוב מהצוות הרפואי.ד"ר הוברט
כן הוא מאושפז ומטופל כבר חודש ,אנחנו מסביב לשעון כמה שאפשר.ותומכים מאודשאלה נוספת ,האם זה נכון שגרורות יכולות להתרבות ולגדול על ידי נגיעה בהם או ניתוח ?בימים הקרבים יש סבירות שהוא ינותח לשיחרור ה"סתימה"האם זה תקין?וגם ניתנות לו מנות דם.על מנת לוסת את כדוריות הלבנות.אנחנו במצב קשה.(המשפחה הקרובה).רוצים לשמוע שבריר של תקוה
אני סובלת מיציאות קשות בערך כ10 שנים, לעיתים הן מלוות בדימום.לאחרונה בכל פעם שיש לי יציאה יש לי דימום, האם יש איזה שהוא קשר לסרטן והאם עלי לבצע בדיקות?אני רוצה לציין שיש לי תופעה שחוזרת על עצמה בערך פעם בחודש שהיא כמו כוויות על הלשון, מין סימנים עגולים שמעט כואבים, אשר מופעים למספר ימים ונעלמים לא ברור לי מה זה?וכאשר אני הולכת לרופא הוא לא ממש מבחין בהם.(בבדיקות הדם הכלליות שלי אין שום דבר חריג ובנוסף אני מרגישה בריאה)
אבא שלי עבר ניתוח להסרת גידול סרטני ממאיר מהקיבה נאמר לנו שכל הגידול וגם הבלוטות הנגועות הוסורו ושינתן טיפול כימותרפי למניעת חזרתו של הגידול כעת נאמר שאף צריך הקרנה על הקיבהמה שמפליא אותי שזה מניעה ויש צורך גם בכימותרפיה וגם בהקרנה, אני חוששת מנזק שהקרנות יכולות לגרום לאברים נוספים.אשמח לשמוע מאנשים שברו טיפול מונע ואף הלצה על מומחה בתחום.בברכה שנה טובה.
האונקולוג הסביר כי נדרש אישור ועדה לקבלת בדיקה של PET , ולא בטוח שינתן. אולם האונקולוג הנוסף שעימו התייעצנו, אמר כי במקרה הזה ינתן אישור מאחר ו זה מקרה מובהק. האם נדרש אישור כזה, אם כן למי פונים ותוך כמה זמן ניתן אישור והאם האישור תקף לתקופה מסויימת או שהוא ללא הגבלת זמן במידה ונחליט לא להפסיק את הטיפול אלא לעשותו עוד חצי שנה בסיום הטיפול.