שלום איילההיום בביקורת אצל הרופא המנתח (3 שבועות לאחר פירוק הסטומה ושלושה חודשים מהניתוח להסרת הגידול ) קיבלנו ממצאים של הדוח הפתולוגי . חדירה לתת רירית על רקע sessile tubular adenoma . יש חדירה של גידול לחללים לימפטים . שולי כריתה חופשיים מהגידול. נמצאו 24 בלוטות לימפה ללא גידול . 5 לימפות אחרות ללא גידול . המלצה להמשך טיפול אצל אונקולוג . אנחנו בהמתנה לאונקולוג . ובינתיים שאלתי : מה הכוונה חדירה לחללים לימפטים ? האם הגידול חדר את הדופן של המעי ? אם הבלוטות נקיות האם יש צורך בכל זאת בטיפול ? תודה ויום נעים .
האגודה למלחמה בסרטן בשיתוף "בית מעגן" מזמינים חולי סרטן ובני משפחתם ליום עיון בנושא: סרטן המעי הגס.
יום העיון ייערך ביום ה' 2.7.09 בשעה 16:30 ב"מעגן" - מרכז תמיכה לחולי סרטן ובני משפחתם רח' הר בקע 13, שכונת רמות באר-שבע.
יום העיון אינו כרוך בתשלום.
לתוכנית יום העיון ומידע נוסף - לחץ כאן
שאלה נוספת ,מהם סיכויי הריפוי כאשר קיימות גרורות בכבד ,מהם הקריטריונים לפיהם קובעים אם ניתן לנתח או לא ?האם סיכויי הריפוי קטנים כאשר לא ניתן לנתח?אני מזכירה שהגרורות ממוקמות באונה הימנית תודה
האגודה למלחמה בסרטן
חליתי בסרטן מעי הגס עם גרורות באונה הימנית של הכבד. לאחר שנתים וחצי שהיתי נקיה הסרטן חזר כאשר יש לי גרורה אחת בכבד בתפר הניתוח וגרורות בבלוטות שער הכבד. אני מקבלת היום אוקסאליפלטין לוקוברין ו5אף יו.אני מחכה לתשובה להתאמתי לאירביטוקס שאלתי מהם סיכויי ההשרדות במקרה זה.
יש הצעות אחרות שאפשר לחשוב עליהם