על איזו בדיקה שהחברה מציעה אתה שואל? יש להם מגוון שלם של בדיקותלאיזו מטרה?
שלום ד"ר,גילו לאימי סרטן קיבה עם גרורות בכבד. שאר הצילומים תקינים , אמא מתפקדת ואוכלת כרגיל . התלונה היחידה שהובילה לאשפוז ולגילוי היתה : חולשה. נמצא המוגלובין נמוך והתברר שיש גידול מדמם בקיבה.המוגלובין יוצב ע"י מנות דם. 1. רמת ההתמינות בינונית , והרופא החליט על סמך הנתונים והבדיקה הידנית של אמא ,שהגידול הוא ככל הנראה איטי , שזה מעודד (עד כמה שניתן) . האם אדנוקרצינומות של הקיבה מתנהגות שונה ? 2.האם יש מקרים שנתנו טיפול כימי והגרורות בכבד נעלמו או הצטמקו ? ואז כן ניתחו את הקיבה ? בכלל לא מובן לי המשפט של הרופאים "הסוסים עזבו את האורווה"- הכוונה שהגרורות נשלחו. הם נשלחו רק לאיבר אחד לכבד . אז למה כשיש בלוטות לימפה + קיבה אפשר לנתח ופה אי אפשר, אלו הרי 2 איברים נתיחים ? 3. עוד שאלת הבנה כללית, האם כאשר גידול שלח גרורות , הוא ממשיך לגדול ולהתחלק גם במקום הראשוני בו נוצר, או שהאיברים הגרורותיים "עסוקים" בלשלוח גרורות נוספות למקומות אחרים? והאם המקום הגרורותי ממשיך כל הזמן לגדול באופן לא תקין ? מקווה שהבנת את השאלה..המון תודה על הסבלנות ועל הנכונות לעזור.
למה לא עושים לכול בני 50+ פעם בכמה שנים בדיקת קולונסקופיה ..הריי זה יוריד משמעותית את מקי המוות מהמחלה , בתאונות דרכים מתים 400 בערך בשנה ומשקיעים מיליונים על גבי מיליונים כדי שזה יהיה 300 ..אז למה לא משקיעים את כול המשאבים בבידקות לכולם??בטוח שיצילו יותר מ 100... כמו בחול ..למה לא עושים את זה ??
אנו סטודנטיות העושות מחקר על תנאים היכולים להביא לשיפור תנאים ותחושת רווחה אישית בקרב חולי סרטן.
אנו רגישות לכך שגילוייה של מחלת הסרטן הינו אירוע חיים קשה ולעיתים קרובות טראומתי לאנשים רבים ובני משפחותיהם.
לאור שכיחותה הגבוהה של מחלת הסרטן בתקופתנו נעשים מחקרים רבים על המחלה.
אנו מודעות לקושי של אדם לאורך תקופת המחלה: לפני אבחון סרטן, מייד אחרי האבחון, במהלך טיפולים, אחרי טיפולים, ובתקופה הארוכה אחרי שהסרטן הוסר, בין אם במצב של הבראה מוחלטת ובין אם בהתמודדות כרונית עם מחלת הסרטן.
כל מצב כזה הוא ייחודי ומשפיע באופן שונה על מצבו הפסיכולוגי של החולה. במחקרינו אנו בודקות מצבים פסיכולוגים של החולים במטרה לשפר את תנאיהם, זכויותיהם ותחושת רווחתם האישית.
לפיכך, מילוי השאלון מאוד יתרום לצורך קידום המחקר, ונעריך מאוד את תרומתכם שתפעל לטובת חולים רבים.
המחקר שומר על זכויות הפרט של החולה, והשאלון הוא אנונימי ואין צורך למלא שם.
המון תודות, בריאות ואהבה.