אבי ממתין לתשובה "ברקה" עבור parp inhibitor, במקרה שהוא מתאים, מה היעילות של תרופה זו ותופעות לוואי.ואם הוא לא מתאים האם DAVANT או IVIG (קראתי שבתל השומר עושים מחקר עליהם) יכולים להתאים? ואם לא, האם נותנים פלצבו לחולים סופניים כדי שלא יאבדו תקווה?
אצל אבא שלי יש בכבד, ריאות,טחול,בטן,בלוטת התריס.
תודה
ראשית , תודה ד"ר על עזרתך ותשובותיך , אימי אומנם בת 70 אך היא אישה חזקה ופעילה מאוד , שתמיד לאורך כל חייה היתה בריאה. אנחנו רוצים לבחור עבורה את הטוב ביותר ולא לוותר!!! אני מתכוונת להוועץ כמובן גם באונקולוג המטפל אך עד אז אשמח אם תוכלי לענות לי על עוד שאלות1. מה זה אומר תגובה לטיפול ? האם עצירה/נסיגה של הגידול ? האם גדילה איטית יותר של הגידול היא עדיין בגדר תגובה לטיפול ? 2. קראתי שאחוזי התגובה ל-ECF עומדים על בין 20 ל-40 אחוז . האם למיטב ידיעתך זה אכן הטווח? 3. אם אמא לא תגיב ל-ECF , האם מפסיקים אחרי מחזור טיפול אחד או שממשיכים לנסות ?4. מה היית את ממליצה לאימי ולנו לעשות ? האם זה מקרה לדעתך שלא מצדיק טיפול כימי? קשה לי לחשוב שלא ננסה שום דבר ורק נשב ונחכה להתדרדרות ....ומצד שני אני מאוד חוששת ממחיר של חוסר תגובה ותופעות לוואי קשות.5. האם ככלל, עדיף להתחיל קו ראשון של טיפול "עדין" יותר ואז לעבור לקשה יותר ? 6. קראתי מאמר (מ-2008) של ד"ר שחם מאיכילוב, על חידושים בטיפול בסרטן קיבה ועל תרופה שנקראת S1 שלפי הפרוטוקול בשילוב עם טקסוטר/ציספלטין מראה יתרון ברור על פני טיפולים אחרים הן בשיעורי תגובה :50-91 אחוז והן בשיעורי ההשרדות . הבנתי שהתרופה לא בארץ. גם מהאונקולוג שמעתי עליה המון דברים טובים (עושה ניסים , משהו כזה...)בהנחה שאין בעיה כלכלית להשיג את התרופה מחו"ל. האם בתי חולים בארץ יסכימו לטפל באימי עם התרופה הנ"ל בשילוב של תרופה שקיימת פה? איך זה עובד?מצרפת קישור על הכתבה: http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=788&sheetid=63מצטערת על האורך , תודה על סבלנותךמיכל
שלום לאבי היה סרטן הכליה הורידו לו את כליה שמאל חלק מהשופכה וחלק משלפוחית השתן ולא עשו טיפול כימותרפי כי הוא מבוגר לאחר מספר חודשים עשה סיטי בטן ואלו הממצאים לימפומות קטנות בלבלב בלוטות לימפה מוגדלות הטרוגיניות פרא אאורטליות משמאל בגובה L4בכניסה לאגן משמאל בגובה L5S1לעומת בדיקה לפני ניתוח מלאות מאורכת 2.0*5.7 סמ באגן שמאל אחורית מסמינל ווזיקל וולא מישור הפרדה ממנו הממצא בסמוך לרקטוםהמלאות לא נראית בבדיקה קודמת מאוגוסט 2009 האם נראה כסרטן המעי הגס יש לציין שסובל מאנמיה חזקה מקבל ברזל דרך הוריד וכן כבר כחודש סובל מעצירויות קשות וכאבי בטן אודה לכם עם תשובה מהירה
כפי שאמרתי יכולה להיות מחלה האחד האיברים באגן אבל אם הקולונוסקופיה תקינה,אפשר לדגום ישר את הגוש ולדעת מהפתולוגיה את מקורו
תודה!
שלום!אבי חלה במחלת סרטן מעי הגס לפני כשנה ועבר ניתוח .בנוסף קיבל טיפול כימותרפי של כדורי קסלודה למשך חצי שנה.המרקר ירד לשלוש ולאחר תקופה החל לעלות.המצב כיום ללא כימותרפייה-מרקר של למעלה מ100.הבדיקות האחרונות שאבי עבר הינם-קולונוסקופיה,PETCT,אולטרסאונד בטן,CTראש,.הבדיקות נמצאו תקינות.הרופא טוען שכרגע הסימנים מראים שהמחלה חזרה אך איננה נמצאת. צריך לחכות שזה יתגלה ואז כנראה יהיה מאוחר מדי כי זה כבר התפשט(לאחרונה הערך הכפיל את עצמו).כרגע הוא לא קיבל טיפול כי כביכול לא יודעים מהיכן לתקוף את המחלה.בכל מקרה הוא נתן הפנייה לבדיקת MRI. האם יש המלצות אחרות לבחון את המצב כי כרגע אנחנו חסרי אוניםבתודה מראש