לאבי בן 60 התגלה סרטן מעי גס ונכרת הגידול. התגלתה מעורבות של שתי בלוטות לימפה, ולכן השלב T3N1.
לאחר פגישה עם אונקולוג הומלץ טיפול כימותרפי: קסלודה (כדורים)+אוקסליפלטין (אינפוזיה) למשך חצי שנה (8 מחזורים של 3 שבועות).
נראה כאילו טיפול זה כרוך בתופעות לוואי רבות.
שאלתי:
1 - האם זה הטיפול המומלץ האפקטיבי ביותר (מתוך כלל האפשרויות, אפילו אם הן לא כלולות בסל)?
2 - האם כדאי לפנות לחווות דעת נוספת ולבדוק טיפול עם פחות תופעות לוואי?
תודה.
כיום לאחר 5 חודשים של המחלה הרע מכל והצפוי לצערנו קרה והמחלה התפרצה, הסימנים אשר מעידים על ההתפרצות שלה הם בדיוק אלו אשר העידו על גילויה - ירידה במשקל , עייפות , צהבת , חוסר תיאבון כאשר כל הסימנים האלו נהיו חמורים וברורים יותר. הפרוגנוזה הנוכחית של הרופאים היא שאין כבר מה לעשות והכל בידי שמיים.צר לי ובמידה ואני מדכדך אותך.מהניסיון שיש לנו עם המחלה אני יכול להגיד שהכימוטרפיה להערכתי לא האריכה את החיים ואף יותר מזה גרמה ליותר סבל מאז שהתחילה . ביצענו בדיקת CT על מנת לאבחן את אפקטיביות הטיפול לאחר סדרה של 10 טיפולים , תוצאות ה CT הראו שלא חל שום שינוי בגרורות וגם לא בגידול ( יכול להיות שהיא עיכבה את ההתפרצות ) כאשר הכימטורפיה למעשה בהדרגה החריפה לטעמי את תסמיני המחלה וגרמה להידרדרות המצב עד למצב כיום.המלצה שלי, לא להמתין עד לטיפול 10 בשביל לראות אם אכן הטיפול עובד ( אני מניח שאפשר לעשות זאת גם בטיפול ה 6 ) ובמקביל לבדוק טיפולים הומואפתיים משלימים ( תזונה, פסיכולוג וכו' ) , בדיעבד אם היינו יודעים שאלו יהיו התוצאות להערכתי היינו פועלים אחרת, אבל כל מקרה הוא אינדיבידואלי וקשה מאוד לקבל החלטה לא לבצע טיפולים כימוטרפיים.בנוסף אני ממליץ שתהיו כמה שיותר ביחד, תלכו לטיול, בית מלון ותחזקו את הקשר איתו יותר מתמיד.מאחל לכם המון בריאות ושתעברו את המחלה הארורה.גמר חתימה טובהאבי
שלוםאימי נותחה במאי והוסר גידול ממאיר מראש הלבלב.עד עתה הרופאים לא ממליצים על כימותרפיה,היא בת 81,היא מתפקדת,קצת חלשה ורזתה.התיאבון בסדר,הסמנים שלה הם ברמה של 49,000.תוכל לומר לי באיזה מצב הערכים האלה אצל אביך?האונקולוגית אומרת שאולי תיתן בעוד חודש כימותרפיה ושתבוא עם בדיקות דם וסיטי בעוד חודש,אני מתלבטת כי אני מרגישה שאני "מזניחה" כי אימי לא מקבלת שום טיפול...ומחכה יותר מידי.אודה לתגובתך.גמר חתימה טובה.מנו.