לאמי יש סרטן בקיבה והיא אינה יכולה לאכול אוכל מוצק וגם כשהיא אוכלת הכמות הקלורית היומית אינה מספיקה . היא ירדה המון במשקל בחודשיים האחרונים השאלה היא האם היא יכולה ליצרוך אבקת גיינר אותה צורכים לרוב מפתחי גוף ואנשים שזקוקים לעלות במשקל או שזה לא מומלץ ויש משהו אחר??תודה
שלום,אני צריכה לעבור בדיקת גסטרו וקולנו עקב רקע של סרטני קיבה ומעי במשפחתי, אני חוששת לעבור את בדיקת האנדוסקופ מחשש לשימוש באנדוסקופ שלא עבר חיטוי ראוי ויכנס לגופי לאחר שנעשה בו שימוש ללקיחת ביופסיה מקיבה או מעי של אדם שחולה בסרטן או מחלה מדבקת אחרת.ליוויתי את אימי לבדיקת גסטרו ואופן החיטוי שעשו לאנדוסקופ (יצא לי לראות במקרה) לא היה נראה לי תיקני ומספיק,רציתי לדעת האם סרטן יכול לדבק- האם שימוש באנדוסקופ שנותרו עליו תאיים גדיוליים מביופסיה שנלקחה וחדרו לגוף של אדם אחר יכולים להדביק את אותו אדםאו באותו אופן, למשל מגע של עור של אדם בריא עם אדם שיש לו סרטן עור יכול לדבק,או נשיקה עם חולה בסרטן גרון\ פה יכולים להדביק?
באופן כללי אני בעצם רוצה לדעת האם יש אפשרות לפתח סרטן כתוצאה מחדירה או מעבר של תאי סרטן מגוף אחד לאחר?
אני יודעת שבכללי מלבד וירוס HPV שגורם לסרטן צוואר רחם אומרים שסרטן לא מדבק-אך האם זה נכון גם למקרי קיצון של מצב של מעבר תאים סרטנים על ידי אנדוסקופ וכדומה?
תודה רבה!
שלום ד"ר.יש לאבי גידול בעומק 7 ס"מ. האונקולוג ממליץ לחתוך את המעי הגס בחלקו הסופי ואז לחבר שקית סטומה.כמו כן, ממליץ על טיפול כימו' בשילוב תרופות ביולוגיות. חלקן בסל התרופות וחלקן לא, תלוי, לדבריו, באיזה מספר פרוטוקול מדובר.ראשית, תהיתי האם הניתוח הוא הכרחי? האם אי אפשר להחל קודם בכימו' ואז לראות אם יש צורך בניתוח?שנית, אילו תרופות ביולוגיות קיימות כיום (בסל ומחוצה לו) לטיפול במחלה?