אבא שלי בן 81 סרטן במעי הגס ובריאות ובגרון ללא אפשרות לטיפולים סובל מכאבים קשים מאוד ולא מוצא מרגוע אולי אתם יכולים להמליץ מה לעשות
תודה ,רות שלוש
TAMINA, בקריאה נוספת של הודעתך, שמתי לב כי ה- XELODA תשולב עם טיפול קרינתי, ואם כך הרי שהמינון שנקבע (1.5 גר/יום) הוא מקובל (לא נמוך מהמקובל כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת) כשמדובר בשילוב עם טיפול קרינתי. עם זאת, אני עדיין חושב שעקב התגובה הקשה ל- 5FU, יש להזהר משימוש ב-XELODA (בהקשר למה שנכתב בהודעתי הקודמת) ובמקום זאת, לשקול תרופה כימותרפית אחרת (למשל מיטומיצין C).רק דעתי האישית, אני בטוח כי לד"ר הוברט יהיה מה להוסיף בנושא זה.
ד"ר הוברט ומר גוברמן היקרים,ראשית, אני מודה לשניכם מקרב לב על המענה המהיר והמעמיק. שלמה ההתעניינות שלך ראוייה להערכה, אשמח לדעת מה הרקע שלך בנושא.אתחיל בזה ששכחתי לציין באמת את נושא הבדיקה הגנטית ששלמה העלה (פרט מאוד מהותי ורלוונטי), אכן אבי עבר את הבדיקה מצ"ב התוצאות.בכפוף לאמור לעיל, אשמח לדעת האם XELODA היא האופצייה הרלווטנית או שעדיין מומלץ לבחון את החלופה ששלמה הציע (מיטומיצין C) - ד"ר הוברט, אודה להתייחסותך לעניין החלופה שהוצעה .בנוסף ד"ר הוברט, את ציינת כי קסלודה היא אופציה סבירה אולם היית ממליצה על מינון מנימלי - אודה באם תוכלי לציין כמותית.לעניין הערתו המלומדת של שלמה בעניין נטילת חומצה פולית במהלך הטיפול - בדקתי ואכן מסתבר שאבי נטל מולטי ויטמין מסויים, אינני זוכרת איזה בדיוק, לא כרגע לידי לצערי. לאור האמור אודה להתייחסות ד"ר הוברט, האם זה משנה את התמונה כך שיש לשקול בשנית חזרה ל - 5FU או שעדיין להמשיך בחלופה ולא ליטול במקביל את המולטי ויטמין.אגב - אשמח באם תוכלו לשפוך אור לעניין ההבדל בין 5FU לבין - XELODA' מבחינת אפקטיביות והאם זה אומר שסיכויי ההצלחה בכדורים יפחתו לעומת העירוי (שגם ככה בחלופה זו הם לא גבוהים).שוב תודה מראש אני מאוד מעריכה ואשמח לתגובה מהירה אם אפשר - אבי פשוט מתוכנן להתחלת הטיפול וההקרנות ביום ראשון (ההחלטה של כל המתואר התקבלה אתמול) כך שנוכל עוד לפעול בנדון ככל שסטייה מהמתוכנן היא רלוונטית.אני מצרפת מס' טלפון ברשותכם - באם ניתן יהיה לשוחח טלפונית אני מאוד אשמח0506-204174
שלום,
מבקש לדעת האם טקסוטר מועמד להכנס לסל התרופות הקרוב לטיפול בסרטן קיבה גרורתי ?
תודה
מעריכה מאוד את התיחסותך בהרחבהלשאלות ואת תשובתך המהירה. תודה.
לפני כחודש לאבי (51) גילו סרטן בקיבה והוחלט לבצע ניתוח. בניתוח הוצא כ- 1/3 מקיבתו והמצב של אבי הוגדר טוב כי לפי הרופא אין גרורות . התשובה הפתולוגית התקלה היום ובא רשום כי: הסרוזה אפורה חלקה, אורך עקומה הגדולה 12 ס"מ, אורך עקומה הקטנה 3.8 ס"מ. בחתכים במרחק 1.5 ס"מ מחתך ניתוחי דיסטלי על פני שטח הרירית בדופן הקדמית נמצא כיב בקוטר 1.7 ס"מ. באזור הכיב נמצאה התעבות הדופן עד 0.5 ס"מ. יתר הרירית נראת שמורה. בצמוד לעקומה קטנה נמצא קטע רקמות שומן בקוטר צרבי 4.5 ס"מ. בצמוד לעקומה הגדולה נמצא קטע רקמות שומן בממדים 1.5X3.5X11 ס"מ. בחתכים דרך רקמת השומן נמצאו 17 קשרי לימפה בקוטר עד 0.8 ס"מ. באחת מתוך ה- 17 לימפות גרורה של 1 מ"מ.
הרופא הכירורג הפנה אותנו לייעוץ לצורך ביצוע טיפולים כימותירפים. השאלה אם יש צורך והאם זה ממולץ כי הטיפול הנ"ל מחלישים את הבנאדם ויכולים לפגוע באברים אחרים לא?
אודה לתשובה מהירה .
ד"ר הוברט שלום,
בוצע ייעוץ במחלקה האונקולוגית באסף הרופא והומלץ על טיפול MACDONALD .
האם כדאי ללכת לייעוץ נוסף? אם הטיפול הזה הוכר כי עוזר?
איך הבית חולים הנ"ל מוכר?