אימי אובחנה כחולה בסרטן במעי הגס ועברה לפני כחודש וחצי ניתוח להוצאת הגידול.רציתי לדעת היכן אוכל לקבל אינפרומציה לקראת מה צפוי לנו מבחינת טיפולים מצד אחד ואלו כלים יש לי על מנת לתמוך בה מבחינה נפשית לקראת הצפוי
שלום רב,
אשמח לדעת- במקרה של חשד ללימפומה של המעי הדק ורצון לקבל חוות דעת שנייה, האם יש לפנות לאונקולוג של מערכת העיכול או להמטולוג המתמחה בלימפומות?
תודה
שלום רב
לאמי היה סרטן במעי הגס לפני 12 שנים. מאז נערכו לה עוד 2 בדיקות, האחרונה שבינהם נערכה לפני 4 שנים. לאחרונה היא סובלת מספר שבועות משילשולים וכאבי בטן. בבדיקת הצואה שלה לא נמצא דם. האם יתכן כי הסרטן חזר? האם יש צורך בבדיקה חוזרת של קולונסקופיה לאחר הבדיקה מלפני 4 שנים?
ד"ר הוברט שלום
קודם כל-תודה על המענה המהיר. נזמין בדיקה מיד.
אם אפשר- נשמח לשאול עוד שתי שאלות: האחת: הזדמן לי לקרוא בכמה מקומות באינטרנט כי כי נדיר שהסרטן במעי הגס יחזור לאחר מספר רב של שנים. האם זה נכון? וכמו כן-האם העובדה שאין דם סמוי בבדיקה לא אמורה להרגיע אותנו?
אמי בחרדה גדולה מהתופעות שמלוות אותה כעת. אני מנסה להרגיעה מתוך הנחה כי יכול להיות בעוד הרבה סיבות לשילשול ולכאביי בטן (מעי רגיז למשל) אבל אני בעצמי מאוד מפחד..
ש
כרגע אני מקבלת כימותרפיה "וקטיבקס" חוץ מזה שעל עורי חלה פריחה העפעפיים נעשו יבשים מאוד,אדומים מאוד ושורפים.
השאלה שלי היא מה עליי לעשות כדי למנוע את זה,איזה קרם עליי למרוח על מנת להקל על הכאבים והמראה הזה. ניסיתי למרוח משחת "אלוקום" והיא לא עזרה לי כלל.
אודה מאוד לתשובתכם ועזרתכם..
לורה.