שלום ד"ר הוברט,
אבי בן 60, אובחן כחולה סרטן לבלב שלב 4 עם גרורות לכבד. הגידול הוא מסוג אדנוקרצינומה. הוא קיבל גמזר במשך 3 חודשים והמחלה לפי ה-CT ניראית כאילו נבלמה. בנוסף יש לו סכרת type 2.
יש לציין שבשלושת החודשים שהוא קיבל גמזר הוא תפקד נהדר, ולא היו לו תופעות לוואי כמעט בכלל. הוא אפילו העלה במשקל!
עכשיו האונקולוג אמר לו שהוא רוצה לתת לו גמזר+5FU דרך הוריד.
1. מה היתרונות בטיפול שכזה? מדוע יש להוסיף קסלודה אם זה נראה שהמחלה נבלמה?
2. האם ניתן להחליף את 5FU בכדורי קסלודה?
3. מה תוחלת החיים הצפוייה לו? האם יש סיכוי לשרידות מעל שנה?
תודה רבה!
קודם כל, אני ממש מעריכה אנשים ורופאים כמוך שמקדישים מעצמם ועושים את עבודת הקודש הזאת של ניהול הפורום הזה בהתנדבות!
את ראוייה לכל תודה שרשומה פה ואף מעבר לזה.
בנוסף, ב-CT נראה שהגרורה בכבד עוברת נמק. האם זה הגיוני שהגרורה בכבד עוברת נמק, אבל הגידול הראשוני בלבלב רק נבלם?
ההגיון הבריא (לפחות שלי...) אומר, שאם כימותרפיה משפיעה, היא אמורה להשפיע בצורה בוליאנית - או שכן או לא. בנוסף - האם יכולות להופיע גרורות חדשות בכבד למרות שהגידול הראשוני בלבלב לא גדל?
אשמח לקבל הסבר מה קורה...
שלוםאבי בן 60 הובחן כסרטן בלבלב שכנראה התפשט לאזור המי הגס ולאיזור הכבדאבי מאושפז כרגע כ- שבוע ימים במח' כירורגית ב' בבית חולים תל השומראנחנו חסרי עונים לא מקבלם שום מענה לקראת מה אנחנו הולכים כרגע הוא עובר ביופסיות לאזורים שונים שאין תורים ונותנים לנו הפנייה לברר בדיקות פרטיות או בביתי חולים שונים בארץ יום שלישי הקרוב הוא עושה את הבדיקת ביופסיה של הלבלב אנחנו חסרי עונים מי שקורא את ההודעה בבקשה ליצור עימי קשר במילLILACH@SHAN.CO.IL
היי לילך,
גם אבא שלי אובחן בסרטן לבלב בגיל 60. יש לאביך מזל גדול שהוא בתל-השומר. זה בית החולים הכי טוב בארץ!
אני מציעה לך לבקש פגישה אצל פרופסור אדרקה או פרופסור קטן - שניהם עובדים בתל השומר והם מומחים בתחום.
הרבה בריאות לאביך ולכל החולים !!!!!!!!
לצערי מכיר את חוסר האונים הזה. חשוב לדרוש תשובות ומענה לכל השאלות. ישנן שעות קבלה בכל יום אצל ראש המחלקה. תוכלו לגשת ולקבל מענה לכל שאלותיכם.רפואה שלמה.
שלום,
לפני למעלה משנה נפטרה אמי מסרטן המעי הגס.
בעקבות ההתמודדות שלה עם הטיפולים וההתמודדות שלי כמלווה,
הקמתי מענה ייחודי לבעיות התזונה לתקופת הטיפולים.
לפרטים נוספים לקבלת ערכת טעימות יומית חינם פנו במייל :
shachar23@bezeqint.net