שלום רב,
מבדיקות (גסטרו וקולונסקופיה) שעשו לאבי (בן 84, עצמאי ובתפקוד מלא) בחודשיים האחרונים, התגלה סרטן בקיבה. בנוסף, בבדיקת CT שערכו לאחר מכן נוסף הממצא הבא - התעבות דופן אחורית של הקיבה וכן מסה סולידית בקוטר 6 ס"מ בין ה IVC לוריד הפורטלי. מה זה אומר והיכן ממוקם?
הct נערך כבר לפני שלושה שבועות ועד היום לא יצרו קשר להמשך טיפול. מול מי בעצם אמורים הוריי להיות בקשר. מול הבית חולים או מול רופאת המשפחה? מיותר לציין כי חוסר הודאות גורמת לאי שקט רב.
אתמול לאחר שניסו לבדוק מול בית החולים, נאמר לבהם שהוא אמור להתאשפז מחר לגסטרו וקולונסקופיה. האם הגיוני לחזור ולעשות את הבדיקות הללו שעשה כבר בתחילת ינואר?
תודה
נעמה
תודה על התשובה.
בינתיים בעזרת רופאת המשפחה, מסתבר שבנוסף לגסטרו, קולונסקופיה וסיטי, זימנו אותו לאנדוסקופיה.
עדיין משהו בהתנהלות מאוד לא ברור. ובאופן פסיכולוגי מתיש מאוד.
תודה בכל אופן
אני נתקלת שוב ושוב בהודעות על כך שאין הרבה מה לעשות במקרים של סרטן לבלב, במקסימום להאריך קצת את תוחלת החיים. וזה מלחיץ אותי, מכיוון שיש לי מס' :גידולים נוירואנדוקרים בין הטחול לכליה, זהו גידול בקוטר של למעלה מ 7 ס"מ, חודר לטחול ולוחץ על הכליה. נוספים באדרנל, זנב לבלב וגורה בכבד.אני מתאימה לזריקות ו/הקרנות רדיואקטיביות בשוויץ, אבל ההמלצה על ניתוח כריתה אגרסיבי , מה שיכול להביא להחלמה מלאה. תליתי בזה תקוות אבל עכשיו אני מבינה שזו בעצם אשליה.האם אפשר לעשות ניתוחים כאלה בלפרסקופיה?אגב KI 67 נמוך מ 0.5.