סבתא שלי בת 80 מזה שלוש שבועות סובלת מבעיות בליעה והקאות אחרי האוכל .נעשו לאחרונה בדיקות הבאות : בוצעה סיטי חזה : הוושט בשליש אמצעי ודיסטלי הודגם מעובה עם מעבר צר של אוויר לאורך של 5 ס"מ, הממצא יכול להתאים לתהליך ראשוני.כל שאר הדברים שנבדקו שסיטי יצאו לא נגועים.סיטי בטן , כיס המרה נמצאו אבנים קטנות , אך האיברים כולם תקינים ואינם נגועים.בוצעה ביופסיה מהקום הנגוע והתשובה היא : SCC .אנחנו מאוד מתלבטים בן ניתוח לבן הקרנות .כיום סבתא אישה מאוד פעילה , היא שומרת לנו על הילדים (על הנינים שלה).השאלה אם הניתוח לא יצמיד אותה למיטה ותהפוך אותה לחולה סיעודית ?אולי עדיף להסתפק בהקרנות ?ואם כן מה סיכויי ההחלמה ? האם ההקרנות יכולות להבריא אותה לגמרי ?והאם הזמן לא משחק פה עניין , כי בינתיים הגוש גם יכול לגדול :( ?אנחנו מבקשים לקבל תשובה כמה שיותר מהר כדי שגם דעתך תוכל לעזור לנו בהחלטה.תודה מראשאידולי
אם במהלך הניתוח הגידול הוצא בשלמות וניקו טוב את כל הסביב גם בשלב 3 יש סיכוי להחלמהה מלאה?
אתמול הגיעו תוצאות הביופסיה שעבר אבי. הבנו כי המצב לא טוב.
אודה לך אם תאמרי לי מה ניתן להבין מהתוצאות:
snomed: t-68000 m-81403
הממצא נמצא באיזור המעי הגס בסמוך לפי הטבעת . מה צפי המשך הטיפול וההחלמה במצב זה?
אשמח למעט עידוד....
ליאת
שלום רב,
אבי נפטר לפני כחודש מסרטן המעי הגס. מה שמפליא הוא שאבי היה במעקב קבוע אצל רופא ולמרות זאת בין שני מעקבים הצליח להתפתח אצלו גידול וגם לשלוח גרורות לחלקים נוספים בגוף.
שאלתי היא: האם יתכן שהמעקב האחרון שאבי עבר, שבו לא גילו כלום, היה לא מקצועי מספיק? האם יתכן שהייתה אפילו רשלנות רפואית במעקב זה?
תודה רבה מראש
בן משפחה שלי חלה בסרטן בראש הלבלב.נראה כי ניתן לעשות לו ניתוח וויפל.
שאלה 1:הבנתי שישנם מס' שיטות לביצוע ניתוח וויפל, ומהי השיטה הכדאית ביותר מבחינתך?צירפתי קובץ עם 3 שיטות שידועות לי.אודה לך באם תוכל להתייחס לכל שיטה ביתרונותיה ובחסרונותיה.
שאלה 2: האם ניתוח וויפל בשיטת לפרסקופיה (כדי למנוע צלקות מכוערות) מומלצת על פני ניתוח רגיל שחותכים את הבטן?
שאלה 3:איך יהיה ניתן לטפל בצלקות אחרי הניתוח, כדי להקטין את המראה שלהן וגם לעזור לשערות לצמוח באיזור?תודה רבה על תשובתכם המהירה,זהר
לחבר נמצא גידול סרטני במעי הגס והוא הוסר עם שוליים נקיים וללא גרורות. האם הופעתו של גידול זה מנבאת סיכוי גבוה יותר מבאוכלוסיה הרגילה להופעה של גידול נוסף? אשמח לתשובה כמותית. תודה.