ד"ר הוברט לא מדובר בשילשול זה ידוע שצריכים להפסיק לקחת כדורים . מדובר ביציאות רבות עם כמויות קטנות סמיכות של צואה לעיתים בלתי נשלטות.האם זה טבעי והאם יבוא שיפור עם הזמן. להזכירך אני אחרי שלושה חודשים של ניתוח לכריתת חלחול 8 ס"מ מפי הטבעת.אנא התייחסותך חג שמח
1. מה זה יכול להיות "צל פסי בבסיס של ריאה שמאלית". ומה זה פס פיברוטי/תמט לוחי?. 2. האם יכול להיות שזה משהו סרטני? אילו בדיקות נוספות כדאי לעשות כדי לברר מהו הצל הפסי הזה?בברכה,יעלה.
שלום ד"ר,
לאבי (65, בריא בד"כ) איבחנו אדנוקרצינומה במערכת העיכול כאשר הגידול הראשוני לא ברור ויכול להיות במערכת העיכול העליונה, לבלב או דרכי מרה.
תאי הגידול נצבעו ל קרטין 7 ולא נצבעו לקרטין 20 וcdx2 .
הוא סובל כבר ממיימת ואמור להתחיל בטיפולים של GEMCITABIN בשילוב עם TARCEBA.
האם זהו הטיפול האידיאלי לדעתך? האן יש טעם לבדוק את מקור הגידול הראשוני?
האם שימוש בארביטוקס יעזור במקרה זה? איך אפשר לדעת?
הרופאים טוענים שבכל מקרה סוג הטיפול זהה.
שלום
אני אשה בת 51.
לאחרונה היו לי יציאות דמיות, שנמשכות כבר כמה ימים. בפעם הראשונה כמות דם גדולה יחסית ובפעמים שלאחר מכן כמויות פחות גדולות.
בנוסף מיחושים לא חזקים בבטן התחתונה.
רופא משפחה שלח אותי לבדיקת קולונוסקופיה, אולם יש לחכות לתור כחודשיים-שלושה לביצוע הבדיקה בבית חולים.
בינתיים נשלחתי לבדיקות דם לבדיקת מרקרים.
התוצאות על פניו תקינות:
CA 125 ערך 7
CA 19-9 ערך 2.4
CEA ערך 7
האם לאור בדיקות הדם אני יכולה להפסיק לחשוש ולחכות בסבלנות חודשיים - שלושה לתור לקולונוסקופיה בבית חולים
או - לגשת לאחד מהמרכזים הרפואיים הפרטיים ולבצע באופן פרטי קולונוסקופיה?
יש לציין שהיציאה הדמית מאד מאד מלחיצה אותי.
כל טוב,
אשה
תסמינים: יש לה מספר תסמינים מדאיגים שחלקם חזקים יותר בזמן האחרון:
- מתלוננת על עייפות (לאחרונה משמעותי יותר).
- מתלוננת על קוצר נשימה (לאחרונה משמעותי יותר).
- כאבים במרום הבטן כפי שציינתי לעיל.
- ניתן להרגיש משהו במישוש מתחת לקשת של צלעות החזה. רופאת הסוכרת כתבה לפני כחצי שנה: "מיששתי כבד ענק שנמוש כ- 15 ס"מ מתחת לקשת, או לפחות אני חושבת שזה כבד... אני מקווה שמדובר רק בכבד, שלחתי אותה ל- US, אבל אני לא אוכל להמשיך בבירור אחרי שתבוא התשובה".
- יש לה רפלוקס תקופה ארוכה מאוד, עוד לפני שאר התסמינים.
1. בדיקת U.S. בטן עליונה (כולל כליות). תשובות הבדיקה: כבד מוגדל שומני.
2. צילום חזה PA+LAT: צל פסי בבסיס של ריאה שמאלית. .-פס פיברוטי?תמט לוחי?
3. קולונסקופיה – תוצאות תקינות (אם אני זוכר נכון).
4. אין לה בעיה בעצמות (מיפוי עצמות תקין פרט לעצמות הברכיים וגב תחתון, וגם צילום צלעות ברנטגן תקין).
כבד מוגדל שומני
בברכה, אבי.
שלום ד"ר הוברט,
זו פעם שניה שאני כותבת לך כאן. מדובר באבא שלי, בן 61, חולה סרטן לבלב בזנב+גוף הלבלב עם גרורות בכבד מזה 6 חודשים. בנוסף יש לו גם סכרת.
הוא התחיל לקבל גמזר, 3 סטים של טיפולים. בהתחלה המרקרים ירדו אבל אח"כ עלו ולכן נותנים לו עכשיו גמזר יחד עם 5FU. את הטיפול הזה הוא התחיל לקבל לפני חודש וחצי פעם בשבוע. אחרי הפסקה של שבועיים, נמדדו לו מרקרים ויצא שהם עלו פי 4 (!!) בהשוואה למה שהיה קודם.באותה בדיקה נראה שהטרומבוציטים שלו התאושששו ממש יפה (מ-96 עלו ל-320) וגם ההמוגלובין עלה (מ-10.2 עלה ל-11.5)
מה זה אומר לגבי הטיפול? האם הוא לא פועל?... האם המרקרים שעלו בצורה כל כך דרסטית מעידים עם הדרדרות?...יש לציין כי אבא שלי חזק נפשית, יש לו תאבון והוא פעיל למרות המחלה הנוראית הזו. הוא כל הזמן נלחם ולא יושב בבית בדיכאון אלא בדיוק ההפך מזה. הוא גם מאזן את עצמו ממש טוב עם הסכרת, שינה את כל התזונה שלו ומאוד מקפיד על כך. (הוא רופא במקצועו)
אשמח לתשובה כנה לגבי מה קורה איתו ואיך לפרש את העלייה הדרסטית הזו במרקרים...
תודה רבהמיקי
האם יכול להיות ששתייה של תה ירוק מעלה את המרקרים?... הוא התחיל לשתות תה ירוק בשבועות האחרונים באופן תדיר
שוב תודה וסליחה אם השאלה שלי קצת תמימה - אני פשוט באמת מנסה להבין מה קורה אצלו בגוף (איך יכול להיות שהמרקרים עולים אבל המצב הפיסי שלו נשאר יציב)
מיקי