שלוםאינני יודעת אילו טיפולים קיבל עד כה אבל מתאור מצבו ניתן להסיק כי מחלתו מתקדמת מאוד ולהחזירו לחיים רגילים נראה כרגע לא ראלי ,יתכן כי אם היה ארוע אקוטי שדירדר את מצבו כמו זיהום דימום וכו שיהיה שיפור מה במצבו לאחר טיפול מתאים.לצערי אין לי די נתונים אני חושבת כי כדאי ליזום שיחה עם האונקולוג המטפל ולהבין את מצבו והסיכויים מהרופא שמכיר אותו
ד"ר הוברט שלום!!לא מעט שאני כותב כאן בפורום ונעזר בהמלצותיך.תודהלאמי סרטן מסוג ADENOCARCINOMA שלב 4 של מעבר וושט-קיבהאם גרורה בודדת בצוואר.ע"פ הבחנה ראשונה בפאט סיטי מתאריך 12.4.10 עלו התוצאות:צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה בינונית בבלוטות עד 1.4 ס"מ בצוואר תחתון משמאלחזה: קליטה פטולגית של FDG בעוצמה גבוה בגוש כ-5 ס"מ בוושט דיסטלי שמשתרע כלפי מטה לקרדיה.כשבתחילת הטיפולים המרקרים היו: CA-19-9 1686 וCEA 12.44 ב23.510ע"פ כך ב24.5.10 אמא התחילה לקבל טיפול כימו של כ14 טיופולים בפרוטוקול DCF שכלל ציספלטין טקסוטר ו5FU.בפאט סיטי מ3.1.11 לאחר 14 טיפולים הממצאים מראים על שיפור ניכר ללא קליטה פתולוגית והמרקקים:CA-19-1 4.84 וCEA 2.59 מ9.1.11בעקבות כך הוחלט לשלב טיפול כימו קרנתי של 28 הקרנות (17.11.11 עד 23.2.11) ו2 קורסים של ציספלטין ו5FU.ב28.3.11 אמא נשלחה לסיטי נוסף ואחרון שבסיכומו עלה: עיבוי דופן בוושט הדיסטלי בולט יותר באינטרבל, ושאר המצצאים ללא שינוי.ותוצאות המרקרים (6.4.11): CA-19-9 5.01 וCEA 2.34 בעליה קלה.כרגע אמא נמצאת במעקב אונקלוי בלבד של כל חודשים.המצב ה"נל שאמא נשארת ללא כל טיפול כשעדין ישנה בגופה מחלה פעילה מדאיג אותי האונקול אומר שכרגע המחלה פעילה אך בשליטה מלאה. שאלתי היא:מהו טיפול תומך? ואם נכון ובכלל ניתן לתת לאמא יפול כימו כזה או אחר שרמת הרעילות יחסית פחותה על מנת למנוע מצב של התפשטות או חזרה של המחלה לפעילות מלאה בגוף?האם ישנו חשש כלשהו להשאר תקוקפות כאלו ללא כל טיפול מונע?האם ישנם סיכויים גבוהים להתפשטות חדשה של המחלה? והאם ניתן לחזות את זמן התאוששות של הגידולים מכל הטיפולים?האם יש מקום לשלב פעולה כירוגית כלשהי לכריתת הוושט והבולטה בצוואר ובמה יתרום הדבר?תודה רבה!! וסליחה על אורך השאלה.
שלום,
אבי בן 60 ועבר ניתוח להסרת גידול ממאיר בחיבור וושט קיבה.
תוצאות הבדיקה הפתולוגית מצביעות על בלוטת לימפה נגועה (1/17) - T3N1M0.
נאמר לו כי נדרש להתחיל טיפול הקרנתי-כימותרפי ע"ב פרוטוקול מקדונלד.
האם זה הטיפול המומלץ?
האם נהוג להשתמש בתרופה אחרת מאשר 5FU (למשל, S1 היפנית)?
אילו אפשרויות טיפול נהוגות בארץ במקרה כזה?
תודה וחג שמח, יובל.