שלום רב,
דודתי סובלת מכאבים עזים ברגל עקב גרורה ממאירה בעצם האיליאום.
היא מטופלת מזה שבועיים בהקרנות יומיומיות, והתרופה היחידה שעוזרת לה היא אתופן. את האתופן היא נוטלת כבר למעלה מ-50 יום ועליה להפסיק.
ניסינו עכשיו לעבור לתרופה פרקוסט 5mg אבל זה גורם לה לבחילות קשות ולפי המרשם יש להפסיק טיפול במקרים כאלה.
האם יש משככי כאבים בעלי חומרים פעילים אחרים שיכולים לעזור לכאבים החזקים שלה?
האם טיפול בקנאביס רפואי יכול לעזור?
תודה והרבה בריאות,
אור.
שלום לכולם
לפני כשבועיים גילו כי אבי סובל מסרטן בלבלב
כאשר מסתכלים על נתונים קודמים , אבי סובל: מסכרת,לב(לאחר 5 מעקפים)
איבד כמעט לגמרי את היכולת לראות , וללכת ( אבי בן 79 ).
אני יודעת שזה לא קל לאף אחד במיוחד לא כאשר אני נמצאת כעת בחו"ל, אך אבי מתנהג באופן הבא: מסתגר בחדרו בחושך, לא מוכן לראות אנשים , נופל באופן תמידי, מתלונן על כאבים בגב,ואומר שהוא בסוף הדרך ...
אמא שלי היא אישה חזקה מאוד אך כעת נדרשת להתמודד לבדה , כלומר מקצים לה 2 יומיים בשבוע , עזרה מביטוח לאומי , אך כמו שכבר מובן ההתמודדות היא 24/7 .
השאלות שברצוני לשאול הם :
1) כיצד ניתן לעזור לאבי מבחינה פסיכולוגית ?
2) כיצד ניתן לעזור לאבי מבחינה רפואית ? כאבים?
3)כיצד ניתן לעזור לאימי להתמודד ?
4)כיצד ניתן לגרום לאבי הנאה , משום שידוע שהזמן מוגבל ?
5)האם ניתן לאפשר לאבי להגיע לבקר אותי בחו"ל , משום שאני לא יכולה להגיע לארץ ?
6)מכיון שאני לא יכולה להגיע לארץ , והדרך היחידה לתקשר עם אבי בטלפון , האם יש אפשרות להשיג בדרך כולשהי מחשב נייד , כתרומה או לחלופין מחיר זול , על מנת שאני יוכל לראות ולתקשר עם אבי , דרך האינטרנט ?
בתודה מראש בת כואבת
כל הכבוד על ניהול הפורום המעולה.
אבי בן 91,בחודש אוקטובר התגלה אצלו סרטן בוושט ולפני כחודשים נמצאו גידולים ברירית הקיבה מסוג אנדוקרצינומה.
בגלל גילו ומצבו הבריאותי הוחלט לא לנתחו.אנחנו מתלבטים האם להתחיל בטיפול כימותרפי מפאת גילו ובגלל מחלות נילוות כסוכרת ובעיות לבביות.מה דעתך על מתן רק כדורי אקסולדה -xeloda (בלי ציספלטין),או האם יש משהוא אחר-שיכול לעצור קצת את התקדמות המחלה ולא לפגוע באיכות חייו של אבי(גם אם הכדור לא כלול בסל הבריאות-אנו מוכנים להשתמש בן)בברכה והמון תודה מראש