שלום רב.
אימי בת 65, התגלה סרטן לבלב, שהוצא במלואו בניתוח וויפל. הפתלוגיה נקיה למעט חוסר וודאות בגבול אחד. הוצא לה לבחירה טיפולי כימוטרפיה בגמזר וציספלטין, ובנוסף הקרנות.
מה נותנת התוספת של הציספלטין? האם הארכת זמן עד שהגידול יחזור? האם סיכוי להחלמה? מול כל תופעות הלוואי האם כדאי לשקול ויתור על התרופה?
תודה רבה
איך אני יכולה לשלוח לך מייל אישי?
בתודה,
צביה רן
מה המייל שלך?
שלום רב,
אמי חולה בסרטן הלבלב והבוקר ביצעה בדיקת מרקר לאחר 3 טיפולים ראשונים של כימותרפיה ושבועיים עם טיפול ביולוגי.
בבדיקה נמצא כי אחד המרקרים ירד. הבנתי שמדובר בבשורות טובות אך אשמח להבין את המשמעות לעומק מה זה אומר, והאם זה יכול להבטיח שיפור במצבה?
תודה
שלום רב ! התגלה אצלי גידול מסוג גיסט במעי הדק, נותחתי והוצא לי מהמעי עם שוליים נקיים, נוטלת גליבק 400 מ"ג למשך שנה .
SIZE 3.5 CM' 10 MITOSES PER 50 HPF. CD117+,S100-,CALPONIN -,ALPBA SMA-,BETA-CATENIN-, KI67 ABOUT 10%. האם אני נמצאת בסיכון גבוה או נמוך? לפי מיטב ידיעתי בכנס האונקוליגי האחרון ביוני שהיה נמצא מחקר שבו הומלץ ליטול גליבק למשך 3 שנים . האם אני גם צריכה להמשיך ליטול את הגליבק 3 שנים ? או ששנה מספיקה ?
לדעתך אודה
שלום,
דודי לאחר 2 קווי טיפול בסרטן קיבה מתקדם. הראשון כלל ציספלטין 5-Fu וטקסוטר והשני קסלודה ואירינוטיקאן.
האם יש טעם לעבור בדיקת target now ?
יש לציין כי נבדק בעבר ואינו HER2OVEREXPRESSED לפיכך אינו מתאים להרצפטין .
במילים אחרות האם עשוי להתאים לטיפול מסויים שכלל לא מיועד במקור לסרטן קיבה ?מהי העלות ?