שלוםעיקר הסיפרות מדברת על טיפול בחומר זה בסרטן הכבד גרורות של סרטן מעי גס וגרורות של גידול נאורואנדוקריני, אך גם בהעדר סיפרות בגידול זה אם אין לחולה מחלה חוץ כבדית ניתן לדעתי לשקול טיפול בSIRT
שלום,לאחי היה סרטן הרקטום.נמצאה גרורה בצוואר והוקרנהכעת יש לו פצעים בכל הפה לבנים מוגלתיים שמונעים ממנו לאכול ומאוד מקשים עליו, האם את מכירה טיפול לפצעים אלו ? האם ייתכן שאלו גרורות או שכמו שקראתי יש קשר בין ההקרנה לצוואר לפצעים בפה? יש לציין שזה התחיל מפצע אחד בשפה הפנימית והמשיך לפצעים בכל חלל הפהלתשובתך אודה, מורן
שלום, אבי בן 84. לפני כחצי שנה התגלה אצלו גידול בקיבה וגידול נוסף שממוקם סמוך לכבד ויושב על כלי דם. (גידול בקוטר 6ס"מ).נכנס לניתוח, אך בגלל מיקום הגידול הנוסף - לא ניתן היה לנתח ולקחו ביופסיה בלבד. הפיופסיה באופן מוזר ולא הגיוני הראתה גידול שאינו ממאיר .בין איכות חיים לאורכם ובהסכמתו המלאה של אבי - הוחלט שלא יוכל לעמוד בניתוח נוסף וכן לא יעמוד בטיפולים כימותרפיים.בחודש האחרון חלה התדרדרות משמעותית בכוחותיו. לדבריו אינו סובל מכאבים, אבל מרגיש שאין בו כוחות וסובל מסחרחורות.
מה ניתן לעשות? למי לפנות? האם ניתן ורצוי לתת עירוי דם? האם הגיוני לחכות שבועיים לתור לבדיקת דם בקופ"ח כללית או יש דרך לזרז הליכים?
אודה מאוד על תשובתכם המהירה
מכר שלי הוא חולה סרטן הלבלב בשנות ה- 50. המחלה מפושטת, אינה נתיחה ואחרי טיפול כימי. הוא ואשתו היו מעוניינים לדעת אם יש טיפולים נסיוניים שנעשים בארץ וכיצד יוכלו להרשם לטיפול כזה.
תודה רבה.
אלעד
האם יכול להתגלות אצל בחורה צעירה בגיל 27 סרטן בקיבה או במערכת העיכול בשלב מוקדם? ומה יכולות להיות התופעות לוואי? ואם בכלל כיצד ניתן לגלות זאת בכלל?
תוצאת הביופסיה כנ"ל.
מסתבר שלמרות שחשבתי שאני רזה ויפה, היו לי שכבות שומן די גדולות מסביב למעי עד כדי כך שבוזבז הרבה זמן במהלך הלפרוסקפיה כדי לאתר את המעי.
הניתוח היה ביצוע BYPASS על השסתום האילוצקאלי, הורדת המעי העולה וחיבור ישיר למעי הדק.
CT, מרקרים בדם, המוגלובין, הכל תקין.
האם נהוג לטפל בשלב זה? לפי מה שאני קורא באינטרנט, ככל הנראה לא.
האם קיים טיפול קל לווידוא הריגה של הסרטן בסביבה?
מה שיטות המעקב?
תודה