שלום דר איילה הוברט אני פונה בבקשה לסיוע דחוף עבור אמא שלי, הסובלת מסרטן גרורתי מפושט שמקורו אדנוקרצינומה בקולון (גרייד 4).מזה כשנה וחצי מטופלת ביחידה האונקולוגית בתל השומר, עברה ניתוח המיקולקטומי במרכז רפואי העמק (3.2010), ניתוח כבד באיכילוב לכריתת האונה הנגועה (9.2010), וחזרה שוב לטיפולים כימוטרפי בתל השומר. כיום חלה החמרה במצבה.השבוע שוחררה לאחר אשפוז ממושך בתל השומר בו הוכנס נקז פלאורלי קבוע לצורך ניקוז קבוע, ניקורים ביטניים לניקוז המיימת, איזון כאב וטיפול בבצקות.באשפוז זה נקבע כי מבחינה אונקולוגית מוצו הקווים הטיפוליים במהלך השנה וחצי האחרונים וכיום זקוקה לתרופה אונקולוגית (ביולוגית) מסוג ERBITUX / VECTIBIX לצורך הצלת חיים . השבוע קיבלה לראשונה VECTIBIX במינון של 300 מ"ג שנרכש על ידינו באופן עצמאי באלפי שקלים מאחר ולא אושר בסל הבריאות שלה.לציין כי הגיבה טוב מאוד לפרוטוקול הטיפולי הראשון שכלל FOLFOX (OXALIPLATINE ו FLUOROURACIL) כולל AVASTIN (סידרת טיפולים לפני הניתוח כבד וסידרה נוספת לאחריו) עם נסיגה של הגידול. (הגידול כמעט נעלם) באפריל השנה התפרצה שוב המחלה, קיבלה סידרה של טיפולים כימותרפיים הכוללים IRINOTECAN וניסיון נוסף לחזרה על הקו הראשון (OXALIPLATINE ו FLUOROURACIL ) אך ללא שיפור אונקולוגי וכאמור נמצאת כיום בסכנת חיים.ידוע לנו כי בדיקת ה KRAS מעידה כי היא נשאית מוטציה בגן 13 וכי הוא מגיב לתרופה אונקולוגית (ביולוגית) מסוג ERBITUX / VECTIBIX. (נתמך בספרות)לציין כי אמא , המתגוררת בעפולה, פנסיונרית מזה כשלום שנים (שנה וחצי לפני התפרצות המחלה), עבדה כאחות בכירה מזה כארבעים וחמש שנים במרכז רפואי בארץ. הקימה את המערך הקרדיולוגי וניהלה את מכון הצנתורים במשך עשרים שנים בנאמנות ונמרצות עד ליציאתה לפנסיה. בחייה המקצועיים, שהיו רווים בנתינה אינסופית, הצילה עשרות אלפי לבבות של מטופלים אשר זכו לחיים מאושרים.לפני גילוי המחלה הנוכחית הייתה אישה בריאה לחלוטין, ללא מחלות קרדיאליות, כליתיות, נוירולוגיות או כל מחלה שהיא. גם במהלך הטיפולים הכימותרפיים ניהלה אורח חיים נורמטיבי, הייתה עצמאית לחלוטין וחשה בטוב.כיום, לאור הישנות המחלה וההחמרה במצבה, אם נדאג לתת לה את הטיפול שהאונקולוג המליץ, הגידול יתכווץ והמיימת והבצקות יפחתו והיא תוכל לחיות ובאיכות חיים טובה. מבקשת מאוד את חוות דעתך וייעוץ כיצד ניתן לסיע בדחיפות במימון התרופה ERBITUX / VECTIBIX על מנת להוציא אותה מסכנת החיים שהיא נמצאת. זה הטיפול היחידי כיום המסוגל להחזיק אותה בחיים.זהו הקו האחרוןתודה ובברכהאתי 0545480475
שלום
לפני כשנה הוצא גידול ממאיר מהמעי, טופלתי בקסלודה, בדיקות הדם להיום
CEA 2.5
CA-19.9 9 יש לי גזים ומידי פעם ןכאבי בטן לאחר הארוחה לפרקים בצד ימין של הבטן ולפרקים בצד שמאל, הכאבים לא תמיד ולא חזקים.
הקולונוסקופיה שלי רק בעוד חודשיים
לשאלתי - היתכן שהסרטן חזר והמרקרים עדיין תקינים?
בריאות לכולנו. בריאות ואריכות ימים!
-
"האדם הוא תבנית נוף מולדתו"
http://shoobydooby2.blogspot.co.il/
לפני כחודשיים נמצא אצל אבא גידול גרורתי בלבלב "בשם סיסטר מרי" . אחרי בדיקות והתייעצויות אבא קיבל 7 טיפולי זינג'אר וכרגע הוא בהפסקה לבדיקות חוזרות
מה שכבר ידוע לנו זה שבדיקות המרקרים ירדו מ 7500 בערך ל 3500
שאר בדיקות הדם כנראה סבירות כולל הסכרת שבאיזה שהוא שלב עלתה
כמעט אחרי כל טיפול בג'ינזאר היה החום עולה לאבא ליום יומים ונרגע
בימים שלאחר 7 הטיפולים פקדו את אבא כמה ימי חום רצופים וצמרמורות
היה פעם במיון וקיבל בעיקר תרופות להורדת חום והקלת כאבים .
בגלל חוסר התיאבון שיש לו הוא אוכל וצורך תוספי מזון שהמליצו לו ("אנשור" וחליטות צמחים "הלוייה" )
רואים שהייתה עוד ירידה במשקל וחולשה נוספת שנוספה.
כרגע הוא ממתין לפגישה נוספת עם הדר ' כדי להחליט על המשך הטיפול
היינו רוצים לשאול לאור הפרטים שציינו פה כמה זה משמעותי הירידה הזאת במרקרים ? ומה זה אומר בעצם ? האם לדעתך צריך לשנות כיוון בטיפול ?האם יש טיפולים אחרים לעניין ?מה משמעות של גלי החום דווקא בסוף סדרת הטיפולים בג'ינזאר??תודה מראש יעל
האם יש לזה משמעות לאורך חיים ??איך ממי אפשר לבקש מרשם לקנביס ? מהרופא המטפל או מאונקולוג ?
עוד כמה שאלות..תודה:*מה עושה הקנביס? לכאבים? להגברת תאבון?*איך מבחינים בין האפשרויות של זיהום בכיס מרה לתגובה אלרגית ומה אפשר אם בכלל לעשות עם כל אחת מהאפשרויות?תודה.
האם יש לקנביסהשפעה או משמעות לאורך חיים ??איך ממי אפשר לבקש מרשם לקנביס ? מהרופא המטפל או מאונקולוג ?
שלום רב. רציתי לשאול כמה דברים, על מנת לקבל קצת מידע והכוונה.
סבתי, בת 74, ספורטיבית כבת 30 ובריאה בדרך כלל, עברה בדיקת קולונוסקופיה לפני כשבועיים. בבדיקה נתגלה גידול. תוצאות הביופסיה היו:
Segment of well differentiated Carcinoma
גודלו הוא 30 מ"מ.
מלבד מה שניתן למצוא ב"גוגל", אני לא מבין כל כך את המשמעות.
התור שנקבע לה לרופא מומחה הוא רק בעוד יותר משבועיים וגם אז מדובר בשיחה שמטרתה לקבוע אופן טיפול- כלומר, עד כמה שאני יודע, לא נקבע תאריך להוצאתו של הגידול. כמו כן נקבעו לה בדיקת "סי-טי" ובדיקות דם.
הבדיקות מרוחקות זו מזו ובאופן כללי התחושה היא שהדברים לוקחים הרבה מאוד זמן.
האם יותר משבועיים אינם זמן רב מדי על מנת לטפל בממצא הנ"ל? למה יש לצפות בשלב זה? האם יש משהו שמומלץ כרגע לעשות, בזמן שמחכים לתוצאות או לטיפולים?
כל מידע בעניין יעזור לנו מאוד. תודה רבה מראש ושבוע טוב,
הנכד.