שלום.לפני כשנה וחצי הוסרו לי 18ס"מ מהמעי הגס בשל גידול. עברתי כימותרפיה למען הסר ספק עקב גילי הצעיר (35) וסיימתי תהליך לפני כ 8 חודשים. מאז אני במעקב אונקולוגי בו ערכי ה cea שלי נעו סביב התוצאה 2. לפני כחודש המרקר הכפיל את עצמו ל4 והיום קיבלתי תשובה שה cea גדל ל 4.5. אני שבורה ומרוסקת ומהאונקולוג שלי אין לי תשובות בהירות. אודה לך אם תשפכי אור על מקור הסיבות האפשריות לכך. האם פחדיי אוששו היום ואני בדרכי ל"סרט" מסוג חדש? האם התאים התפתחו שוב ועל אף הכימו' ואולי גם באזור אחר?! אודה לתשובה נרחבת.
שלום
סבלתי מזה מספר חודשים מכאבי בטן מאוד חזקים, הרופא שלח אותי לבדיקת נשיפה ונתגלה אצלי חיידק ההליקובקטר, טופלתי באנטיביוטיקה, מאחר והמשכתי לסבול מכאבים מאוד חזקים בכל איזור הבטן נשלחתי לצילום חזה ולאולטרסאונד בטן. הצילום יצא תקין אך באולטרסאונד גילו בלוטת לימפה מוגדלת 1.2
הרופא ביקש שאחכה חודש ואחזור שוב על בדיקת האולטרסאונד הפעם הבלוטה גדלה ל - 3 סמ וכן גילו שהטחול גדל במקצת.
מאחר ובהיסטוריה המשפחתית שלי ישנם לא מעט מקרים של סרטן מעי הגס, קיבה, צוואר הרחם הרופא שלח אותי לבדיקת מרקרים. הבדיקות יצאו תקינות.
מה הסיכוי שבכל זאת מדובר בסרטן?
ואם לא מה יכול לגרום לבלוטה ולטחול להתנפח
אתמול קיבלתי תוצאות MRCP שעשיתי עקב כאבי בטן -גב תקופה ארוכה להלן הממצאים -אין מיימת כבד בגודל ומרקם תקין דרכי המרה התוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות צינור הלבלב שמור .מודגמות מספר ציסטות קטנות עד 6 ממ המחוברות לצינור הלבלב בראש הלבלב כיס המרה -כיס המרה ללא אבנים .הטחול האדרנלים והכליות ללא ממצא חריג בסיכום1 ללא פתולוגיה בדרכי המרה 2 ציסטות קטנות בראש הלבלב המחוברות לצינור הלבלב -יתכן ומדובר ב IPMTשאלתי האם זה גידול בראש הלבלב והאם זה נתיח ובכלל מה המצב -למי כדאי לפנות כדי לבדוק את הציסטות האלה והאם הם גדולות