שלום רב,לאימי בת ה - 67 התגלה לפני כשבועיים פלוס סרטן בזנב של הלבלב עם גרורות בשתי הריאות ב 3 מוקדים שונים.לאחר כל הבדיקות שביצעה שכללו ביופסיה,סיטי, רנטגנים וכ'ו נמצא שאכן הסרטן ממאיר ולפי הממצאים לא ניתן לנתח, קיבלה הפניה להמשך טיפול אונקולוגי.לאחר התייעצות מול אונקולוג מומחה נוצר רושם שכאילו "הכול בסדר" , קיבלה הנחיה להמשך טיפול של כימותרפיה 1 פעם אחת בשבוע למשך 6 שבועות כולל כדורים ביולוגים שאיני זוכר את שמם.לא הומלץ על הקרנות.לפי האונקולוג מדובר על טיפול כימותרפי קל ולאחר 6 שבועות נצטרך לבצע שוב בדיקות על מנת לראות את תגובת הסרטן לטיפול.לאחר קריאת חומר של סרטן הלבלב נראה כי הסרטן הזה אלים וכי סיכויי ההישרדות נמוכה מאוד.האם לאור הממצאים הנ"ל הדיאגנוזה של האונקולוג הגיונית ?האם יש ממה לחשוש? האם שווה ללכת להתייעצות נוספת ?אנו מאוד חוששים לחייה של אימי ונוצר הרושם מול האונקולוג שהכול בסדר על פניו...האם זה בגלל שאין כל כך הרבה מה לעשות והטיפול הוא סה"כ סוג של "פתל" ללא השפעה ?שאלנו אותו גם ללא נוכחותה של אימי מה סיכויי ההישרדות שלה , כמה שנים ושאלנו האם 5 שנים ? והוא ענה שפחות.האם זה מקובל לענות בצורה כזאת ?האם אימי לא צריכה לשמוע גם את זה ?מאוד מבולבלים וחוששים מאוד והייתי שמח להתייחסות לשאלותיי ובנוסף מה עוד ניתן לעשות ?תודה מקרב לב.
לאחר מציאת גידול במעי הגס והסרתו בניתוח לפני כשנתיים, נמסר לנו שאין צורך בטיפול נוסף. כעת נמצאו מרקרים גבוהים ובוצע סיטי שאיתר גרורות בכבד. בוצעה ביופסיה מאוחר יותר כדי לוודא אם הגרורות בכבד מקורן בגידול שהיה במעי.
שאלתי- מדוע בעצם בוצע סיטי ולא פט סיטי? כיצד יודעים שאין גידולים נוספים ללא פט סיטי
שלום,
לאימי הובחן לפני כ-3 שבועות גידול בגודל 7 ס"מ T3 באזור החלחולת (בגובה 5-6 ס"מ מהרקטום)adenocarcinoma,
עפ"י CT בטן וחזה לא נמצאו גרורות, אך למרות זאת הופננו לבדיקת PT CT.
האונקולוגית הפנתה אותנו למכון קרינה לביצוע סימולציה ורשמה טיפול כימוטרפי מסוג XELODA בכמות של 1650 מ"ג (כדורים) לתקופה של 5 וחצי שבועות שאחריהם יבוצע ניתוח להסרת הגידול עם חיבור לסטמפה, ולאחר מכן טיפול משלים של כימו במידת הצורך והורדת הסטמפה.
שאלותי הם:
1. האם תוצאות ה-CT הנקיות מעידות בוודאות שאכן הגידול לא שלח גרורות?
2. האם השילוב של הטיפול הכימוטרפי מסוג XELODA עם הטיפול הקרינתי הוא נכון או שמה ישנו טיפול טוב יותר?
3. על איזה מכון את ממליצה המתמחה ספציפית באזור זה?
4. מה הם סיכויי ההחלמה?
אביב
שלום ד'ר אילה
לאחי התגלה גידול ענק במעי הגס
בניתוח נמצאה גרוררה במעי הדק ושתי גרורות באומנטום
היום הוא מקבל טיפול כימוטרפי הומלץ על שניים עשר טיפולי ם אחת לשבועיים
האם זהו טיפול מאריך חיים או טיפול מונע
האם ניתן להחלים אחרי הטיפול
היום הוא מקבל טיפול כימוטרפי הומלץ לעל שניים עשר טיפולי אחת לשבועיים
הרגעת אותי
---------------
ד"ר הוברט תודה על ההתיחסות. אני מדבר על מצב שהגידול הוא במרחק 2 ס"מ בלבד מפי הטבעת. אמרו לי חלק מהמומחים שאין מנוס מביטול פי הטבעת והוצאת סטומה קבועה, כי זהמאוד נמוך. רק רציתי לדעת מדוע את סוברת שניתוח לא לאפרוסקופי עדיף במקרים אלה?האם השיקול האונקולוגי או שיקול אחר? מאוד מחכה לתשובתך אני או טו טו מנותח.
בתודה מראש
באמת שיהיה לך רק בריאות מעכשיו. לא מגיע לאף אחד דבר כזה.
בני שלום,
לאימי מצאו לאחרונה גידול ברקטום, מקרה הנשמע די דומה לשלך, כמו כן אנחנו לפני הטיפול הקרינתי והכימוטרפי.
רציתי לקבל ממך אם יש לך מקורות מידע על גידולים באזור הזה, והמלצות על רופאים ומכונים המתמחים בנושא.
בתודה מראש ורפואה שלמה,
קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה,
צודק לחלוטין לגבי הדימיון בין המקרים, למרות שאנחנו גם כן ממש לפני הטיפול ההקרנתי שגם הוא משולב בקסלודה. עפ"י הממצאים הגידול כנראה בשלב 3.
את הטיפול ההקרנתי אנחנו נעבור כנראה באיכילוב ורציתי לדעת מה שמעת עליהם?
לגבי מידע ספציפי :
העניין העיקרי להבנתי הוא תגובת הגידול לטיפול והניתוח שמגיע לאחר מכן, לכן רציתי לקבל את המלצותיך לממוחה בתחום (גם אונקולוגי, וגם מנתח כירורגי לאזור הספציפי הזה) .
שוב תודה רפו"ש ושבת שלום
לא שמעתי איך זה שם, אני מאמין שבי"ח איכלוב הם בסדר אבל הכי חשוב זה היחס... וההרגשה כי בסך הכול כולם נותנים את אותו טיפול. בבילינסון יש בנין שלם שמטפל רק בסרטן שנקרא מרכז דווידוף. הכל במקום אחד והם מאוד בסדר.
בקשר לניתוח אתה יכול לברר באיכילוב על ד"ר מיכה רבאו הוא מהגדולים בתחום זה. יש גם בבי"ח השרון ד"ר דרזניק או פובזנר. בי"ח שערי צדק ד"ר שכטר. בהצלחה