שלום רב,אמי חולה בסרטן מסוג GIST וחייבת לעבור לתרופה נסיונית זאת. מאחר והתרופה אינה בסל התרופות ועלותה עשרות אלפי שקלים בחודש, אשמח לדעת האם יש למישהו תרופה מיותרת במלאי או יודע לאן יכולה לפנות.פניתי לחברים לרפואה ולאגודה למלחמן בסרטן אך אין ברשותם. האם יש מקומות נוספים בהם ניתן לבדוק?אודה לתשובתכם. תודה רבה.טלפון שלי להתקשרות: 050-8773763 או טלפון: 054-9932186
האם יש פרופסורים נוספים מומחים התחום אשר ניתן להתייעץ?האם יש מחלקות טובות יותר או טובות פחות בארץ והאם בשלב זה כדאי להעבירה למחלקה מומלצת יותר?
כל מי שחולה חרד וירא, משפחה תומכת ודואגת - חשוב מאוד.
תמיכה ועדוד - אין כמותם
האם יש מישהו בארץ שיצא מכולנגיוקרצינומה אחרי ניתוח לא חזרה לו המחלה? והוא חי?
בלי השתלת כבד?
לפני כל המחקרים שקראתי ולפי שטמר בבלינסון הסיכוי שהמחלה תחזור הוא גדול מ 50 אחוז ולכן הוא ממליץ בחום לעשות השתלה בדחיפות חצי שנה אחרי ניתוח אחרת המצב יהיה בעייתי וזה יחזור.
הם מציעים השתלה לכולנגיוקרצינומה אפילו אם אין חזרה של המחלה האם אומרים שכאשר עושים השתלה אחרי ניתוח (אחרי תקופה לא ישר) הסיכויים שזה יחזור פוחתים מאוד.
לדעתך זה לא גישה נכונה?
הבחור שאת מכירה כמה זמן הוא נקי אחרי ניתוח.
אחת המוטציות בגידול שלי היא KRAS G13D אני מקבל ארביטוקס , האם את היית נותנת ארביטוקס כשאת יודעת שאחת המוטציות היא מסוג KRAS? הרי ידוע שארביטוקס לא עובד עם KRAS.
(כולנגיוקרצינומה).
בנוסף שאר המוטציות אצלי הן:
CDK6
TP53 H179R
KRAS G13D שכבר ציינתי.
אני מטופל ב ציצפלטין וגמז'ר עם ארביטוקס.
מה את היית מציעה בתור קו ראשון , ואחרי כמה זמן היית שולחת אותי ל CT או בדיקת מרקרים?
לפני תחילת הטיפולים (חודש וחצי)
CEA = 65
CA19-9 = 5
מחר אדע כמה אחרי 6 טיפולים, בהנחה שלא אראה שיפור משמע הכימותרפיה לא עובדת או שצריך לקחת את הבדיקות הללו בערבון מוגבל ולחכות ל CT בעוד שבועיים?
ד"ר הוברט שלום רב,
אבי נפטר מסרטן המעי לפני כ-10 שנים (היה מטופל שלך בהדסה) והיה בן 46. אחותו גם נפטרה מסרטן המעי כ-10 שנים לפניו
אני היום בת 30 ורוצה לדעת אילו בדיקות צריכה לעבור באיזו תכיפות ומאיזה גיל.
תודה.
רותי.
לפני התחלת הטיפולים הרופא מעונין שאעבור PET CT
והיה ולא ימצא שום דבר משמעותי, האם הטיפול יהיה אותו טיפול או יש סיכוי שיהיה קל יותר ?
אחת האפשרויות שהרופא הציע:
אוקסליפלטין + 5F4 (משאבה)
בעקבות מה שקראתי, מפחיד למדי
בתודה
שלוםבמידה והכירורג חושב שקיים סיכון משמעותי כי הכריתה לא תהיה בשוליים נקיים עדיף להתחיל בטיפול טרום ניתוחי בגליבק להמתין להקטנת הגידול דבר שיגדיל את הסיכוי לכריתה מלאה.לא הייתי ממתינה עד שהגלעבק יפסיק לעבוד נראה כי התזמון הנכון הוא במקסימום הקטנה ,בדרך כלל סביב 6 חודשים.
שלום. מדובר בגידיול שהיה צמוד לכליה והוסר לפני כשנה וחצי. לאחר טיפול כימותרפי הבדיקות היות תקינות . לאחרונה התגלבתה קליטה פתלוגית חדשה בנגע סקלרוטי בסנטרום ואני מבקש לדעת במה מדובר. תודה רבה.