Solid tumor cells carry a “don’t eat me” signal to escape attacks by the immune system. Disrupting this tumor-protecting signal could mean developing a single drug that can fight at least 7 different types of cancer, a new study shows.
Tumor cells from a range of cancer types all express a protein called CD47 – the “don’t eat me” sign that prevents tumors from being chewed up by immune cells.
Solid tumors grow unchecked and metastasize to other sites by evading phagocytosis, the process of being engulfed and digested by immune cells. Years ago, Stanford scientists showed that drugs that block CD47 can eliminate tumors in mice with leukemia and lymphoma.
“What we’ve shown is that CD47 isn’t just important on leukemias and lymphomas,” says the new study’s lead author, Irving Weissman from Stanford. “It’s on every single human primary tumor that we tested.”
In particular, they looked at: ovarian, breast, colon, bladder, glioblastoma (brain), hepatocellular carcinoma (liver), and prostate tumor cells.
They exposed tumor cells to immune cells called macrophages and anti-CD47 molecules in a petri dish. They also transplanted human tumors into the feet of mice, and when they treated the mice with anti-CD47, the tumors shrank and didn’t spread to the rest of the body:
“We showed that even after the tumor has taken hold, the antibody can either cure the tumor or slow its growth and prevent metastasis,” Weissman says.
They also found that, while many normal cells in the body also have CD47 to avoid being destroyed, cancer cells have higher levels of CD47 than healthy cells. How much CD47 a tumor made could predict the survival odds of a patient.
Weissman’s team has received a $20 million grant from the California Institute for Regenerative Medicine to move the findings from mouse studies to human safety tests.
A 2010 Weissman study showed that cancer cells also carried an “eat me” sign on them.
The new study was published in the Proceedings of the National Academy of Sciences this week.
[Via ScienceNOW]
מחר עומדים להתקין את הנ"ל, מפוחדת למדי, מקווה שיעבור בשלום
אם מישהו יכול לספר על כך משהו, אודה לו מאוד
מאמר כתוב ברגישות וחכמה, לא יכותי שלא להביא אותו.
חשוב שיקראו אותו, אולי יבינו יותר טוב
http://www.cancerhelp.org.il/patient-information
רבים האנשים המכירים מישהו החולה בסרטן: חבר, קרוב משפחה, או עמית לעבודה, ומעוניינים לסייע, אך אינם יודעים כיצד להציע סיוע או אפילו איזה סיוע הם יכולים לתת. ישנם דברים רבים שניתן לעשות, ומקום טוב להתחיל בו הוא להודות בכך שעליך לעשות רק מה שמתאים לך ונראה לך נכון, בין אם זה להאזין או לספק עצות מעשיות.
יש לי סיפור משפחתי ,לאימי מצאו פולפים,לדוד מצאו פוליפים,לסבתא היה סרטן מעי גס וגם לאבא שלה ולאחותה ולכולם בגיל צעיר 40.
אני בת 21 ואני רוצה להיבדק ,הרופאה אומרת שאין צורך בנתיים
לי זה לא נותן שקט נפשי אם אני לא אבדוק שהכל בסדר.
אני יודעת שיעוץ גנטי האם זה עבר אלי גם,וגם בדיקות של קולונוסקופיה ועוד .
אשמח לדעת מה ממומלץ לא רוצה לחכות לגיל 30 ,40 .
ההיסטוריה משפחתית לא קלה למה לקחת סיכון.
בין רופא יהיר, מתנהג כמו קצין פרוסי, ובין רופאה אנושית, רכה, שניהם ידענים, מי אני שאשפוט, להגיע אל הרופאה קצת קשה, מה נראה לכם ?
קצת קשה להגיע אליה בגלל שזאת קופה אחרת, ואיני שייכת אליה, ויש מס' בעיות ביורוקרטיות שצריך להתגבר עליהן.
אודה למי שיתן /ישאיר טיפים באשר לבתי החולים :בילינסון, איכילוב, תל השומר
תודה רבה
חג שמח
והרבה בריאות
רצינו לאחל לכם הגולשים, ולמנהלי הפורומים היקרים, חג פסח שמח.
חג של פריחה והתחדשות, ובעיקר, המון בריאות.
מאיתנו,
מרכז המידע
האגודה למלחמה בסרטן
חג שמח לך ולכל המשפחה, והעיקר בריאות לכולם, לך ולכל משתתפי הפורום.
מי יתן ובמשך החג ימצא מזור לכל החוליים
ותאלצי למצוא עיסוק אחר,
אתמול עשיתי בדיקות, האם יש אפשרות שאין צורך בטיפול כימו ? אולי אפשר להמתין ?
אני אחרי ניתוח ...
ההגיון אומר שהסיכויים קלושים, ובכל זאת, אני שרויה בחרדת (מוות) ומנסה להאחז בכל שביב של תקווה.
על תשובתך אודה
שלום
אבי בן 50 סובל מזה שלושה חודשים מכאבים ואי נוחות לא ספציפים במרכז ובצידי הבטן, בעיקר בצד שמאל, מתחתית הלצעות עד הטבור שמקרינים לגב (בין השכמות). כמו כן עייפות רבה. הכאבים אינם קשורים לאוכל או לתנועה.
בדיקות דם ושתן כלליות היו תקינות.
בגסטרוסקופיה גילו דלקת קלה בקיבה ובושט. טיפול בסותרי חומצה משך חודש לא עזר לכאבים.
אולטרסאונד בטן עליונה תקין לגמרי.
סי טי בטן ואגן עם שתיה והזרקה של חומר ניגודי הראה טחול מוגדל מעט (כנראה כתוצאה מזיהום ויראלי שהיה לו יום לפני הבדיקה). כליות, לבלב, אדרנלים וכבד בגודל ומרקם תקינים, ללא הרחבה בדרכי המרה, ללא קישוריות לימפה מוגדלות, ללא נוזלים בבטן ובאגן, בסיסי ריאות תקינים.
הוא חושש מאוד מסרטן הלבלב ומפחד שהבדיקות שעבר אינן מספיקות. הפגישה עם הגסטרואמרולוג היא רק אחרי פסח.
עד כמה סי טי ואולטרסאונד אמינים בגילוי/שלילה של גידולים בבטן העליונה (ובלבלב בפרט) ? האם אפשר להרגיע אותו שאם לא מצאו כלום עד עכשיו אז כנראה שלא מדובר בגידול ? האם את ממליצה על בירורים נוספים ?
תודה.
איל.
שלום.גם לי היו סימפטומים דומים.שיגעתי את הרופאים. עשו לי סי. טי מכוון ללבלב והכל היה תקין אבל לא הייתי שקטה ועשיתי MRI +MRCP באופן פרטי שגם היה תקין ולמרות זאת לא הייתי שקטה וביקשתי שיעשו לי אולטראסאונד אנדוסקופי (EUS). גם הבדיקה הזאת היתה תקינה ואז נרגעתי. גם לי יש דלקת קיבה קלה וכנראה שהיא זו שגורמת לכאבים. אני לוקחת לוסק פעמים ביום ושומרת עם האוכל. אז יש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות.המלצתי - לבקש EUS - בדיקה אמינה ולא קשה (דומה לגסטרוסקופיה).וגם - קולונוסקופיה - חובה מגיל 50.הרבה בריאות.
על חשבונם?