המדובר בסרטן לבלב שלב 4 לאחר גמזר שכבר לא מועיל
1האם השלב הבא המומלץ הוא פולפורינוקס
והאם משתמשים בארץ בפרוטוקול האנגלי?
2לגבי הפולפורינוקס אני מבין שהוא משולב מכמה תרופות [אם הגמזר הוא חלק מהם האם מוסיפים משהוא אחר במקומו]
3 האם משלבים טרסיבה ביחד עם פולפורינוקס
4הומלץ לנו ע"י אונקולוג לשלב עם טרסיבה האם תהיה לכך הסכמה?
5האם יש תרופה לשיפור התאבון תוך כדי טיפול [מעבר להרגעת כאבים ובחילות]
תודה רבה
לשלב פולפורינוקס עם טרסיבה אף על פי שלא מקובל .
2 זה קשור לזה שהטרסיבה]בסל או לא בסל? או שיש סיבה אחרת שלא משלבים את הטרסיבה לפולפורינוקס
תודה
שלום רב,
לאבי (68) איבחנו לאחרונה סרטן הקיבה. בקיבה ישנו פוליפ קטן אשר נלקחה ממנו ביופסיה המאשרת את היותו ממאיר. בנוסף התגלו גרורות בבלוטות הלימפה ליד הראות.
היום אבי ביקר אצל אונקולוג ונקבעו לו שלושה סבבי כימותרפיה בתל השומר. הכימותרפיה אמורה להתחיל עוד כשבוע.
נאמר לאבי שבשלב זה לא נשקלת האפשרות של ניתוח. אך בכל זאת המליצו לו להתייעץ עם כירורג.
השאלות שלי הן:
1) האם זה לא תפקידו של האונקולוג להתייעץ עם הכירוג על מנת לבחור את הטיפול המתאים ביותר?
2) האם כימותרפיה לפני ניתוח היא הטיפול הנכון על פי הספר במצבו או שזה שיקול דעת של האונקולוג?
3)לא קיבלנו מידע מהאונקולוג באיזה שלב הסרטן. מקריאה ברחבי אינטרנט הבנתי שמדובר על שלב 3 או 4
4)מהם סיכוי ההחלמה לגבר בגילו?
5) האם דחיה של הכימותרפיה בשבוע לא מחמירה את המצב? מדוע לא שולחים אותו ישירות לכימותרפיה?
סליחה על מבול השאלות אך אני מבולבל מאוד מכל האינפורמציה וכל העולם הה ומונחיו זרים לי.
איתן
אני מניח שרק אם הכימותרפיה תעזור אז אולי אפשר יהיה לשקול ניתוח.
אז מכאן לשאלה שנשאלת כאן המון, ושאני בטוח שאין עליה תשובה טובה - לכמה זמן לצפות? מה הסטטיסטיקה? האם בכלל אפשר להחלים מכאן או אולי להפוך את המחלה לכרונית? אני שואל מתוך בורות בנושא ומכיוון שכל עולם המושגים הזה חדש לי.
כמו כן, באיזה שלב מתחילים לפזול לכיוון הניסויים הקלינים?
תודה מראש
שלום,
במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה רפואית אני כותבת תיזה בנושא הורים חולי סרטן ואסטרטגיות התמודדות.
באם מישהו מכם הינו הורה (אב או אם) החולה בסרטן ומוכן/ה לענות על שאלון קצר במייל (השאלון אנונימי) אנא צרו איתי קשר.
מציאת נבדקים תעזור מאוד להצלחת המחקר ולביסוס גוף הידע החוקר התמודדות אדפטיבית עם הסרטן בקרב הורים- ממש חשוב לכולנו !
תודה רבה,
רונה הרמן- 0504315474
ronaherman@gmail.com
שלום רב
אני בת 73.
ברקע יל"ד, כולסטרול גבוה, סכרת קלה
אבי ז"ל לקה בסרטן במעי ונפטר בגיל 90
בעבר לפני מספר שנים וגם לפני כחודש ביצעתי בדיקת צואה לדם סמוי אשר היתה שלילית.
לאחרונה רופאת המשפחה הציעה שאבצע קולונוסקופיה לאיתור מוקדם
אני חוששת שכן קראתי שהסיכון בבדיקה זו גבוה בעיקר ככל שמזדקנים ואני כאמור כבר בת 73...
מה דעתכם ?
בהמשך לתשובתך האם ניתן לדת אם אכן זן גרורה יחידה
האם אצטרך לקבל גם טיפול כימותרפי אחרי הטיפול הקרנתי
האם הטיפול הקרנתי הוא לכל הכבד ואולי הוא עדיף על הטיפול המקומי החד פעמי
ד"ר אילה שלום
רציתי להתיעץ אני אחרי סידרה של תשעה טיפולי 5fu בסיטי נצפתה גרורה קטנה של 7ממ במרכז הכבד בסטיט פת לא נצפה קליטה למרות זאת החליט האונקולג לא להמשיך את טיפולי הכימתרפיה ולעבור להקרנה מקומית
עכשו הוצלץ לי לעבור סידרה של חמישה טיפלי הקרנה או טיפול אחד מקומי שיסיר את הנקודה הזו
לאיזה טיפול הית ממליצה ומה דעתך
אצין שאני אחרי ניתוח מעי והוגדרת כשלב 4 מפני שהיתה פריצה של הגידול לאומנטום
גרורה זו לא נצפתה בסיטי הקודם
אני רופאה פליאטיבית , ומבקשת לדעת עבור מטופל עם גידול קולון מתקדם ועמיד לטיפול האם קיים מידע על יעילות היפרטרמיה כל גופית לגידולים בכלל וקולון בפרט.בכבוד רב שרגית
שלום ד"ר איילה, אני הבחור עם הכולנגיוקרצינומה לצערי לאחר קו ראשון עם חודשיים של גמזר ציצספלטין וארביטוקס ולצערי הגידול גדל בכבד בעוד 30 אחוז ויצא מהכבד לשריר הבטן ולעוד בלוטות מחוץ לכבד.
האונקולגים לא יודעים כבר מה לעשות ואני כבר מכין צוואה, יש לך איזה שהוא רעיון מה אפשר לעשות בתור קו שני? יש איזה כיוון לניסוי קליני שיכול לעזור לי בארץ בעולם ,בבקשה אם את מכירה מישהו / משהו שיכול להציל לי את החיים בבקשה תעזרי לי.
תודה רבה דותן.
שלום דותן
חז"ל אמרו אפילו חרב חדה על צווארו אל יתייאש
צירפתי לינק של עזר מציון תנסה לדבר עם היועץ רגובי אולי יש בעולם פתרונות כל שהם
רפואה שלמה http://www.ami.org.il/default.asp?V_DOC_ID=1906
חיים
קחו כמה דקות להודות לשם יתברך על מה שיש לכם בחיים על בריאות על המשפחה ועל כל הטוב שיש לכם תגידו תודה ותעריכו , אדם השמח בחלקו זה אחת המעלות הכי חשובות.
מקווה שעדיין לא מאוחר בשבילי ושיש לי מספיק זמן בשביל להתקרב לשם יתברך.
תגידו תודה בכל יום זה עוזר להרגשה ונותן המון טוב במהלך היום.
צירת קשר עם הרב פירר - הנה הדרך ליצירת קשר טלפוני עם הרב פירר:בימים א,ב,ד,ה, בטלפון שמספרו 03-5777001, בשעה 11:00 בבוקר בדיוק, נפתחת מערכת ממוחשבת. המערכת קולטת את 100 הפונים הראשונים ולאחר שהם משאירים את פרטיהם ע"פ הוראת המערכת, הרב פירר חוזר אליהם באותו יום. אין באפשרותנו לעקוף את המערכת וע"כ גם במקרים דחופים זוהי הדרך לקבוע שיחת טלפון עימו.מכיוון שרבים הם הפונים למספר הנ"ל, המלצתנו היא להתקשר שוב ושוב (רצוי ממספר טלפונים בו זמנית) ניתוק וחיוג חוזר, עד ליצירת קשר.
. הדרך לקביעת פגישה מהירה עם הרב פירר:בימים מוצ"ש,א,ב,ג,ה, בשעה 22:30 בפלאפון שמספרו 052-7-650750 הפלאפון נפתח וה- 15 הפונים הראשונים יקבע להם פגישה עם הרב פירר למחרת בשעה 6:30 בבוקר במשרדי האגודה רח' חיד"א 24 (פינת רח' אריה רייך 1) בני ברק. (שוב, הרבה פונים ולכן רצוי לנהוג כמו שנכתב לגבי שיחה טלפונית). (- פגישות אלו הינןלגברים בלבד כמו"כ הינן מהירות מאוד – מתאים לשאלות קצרות)3. הדרך לקביעת פגישה רגילה עם הרב פירר:כל יום בין השעות 9:00-12:00 בטלפון 03-5777000 (בשלוחה: יוסי. ניתן להשאיר הודעה בתיבה הקולית). (-פגישות אלו הינן לגברים ו/או נשים הפגישות הן למשך זמן הדרוש גם לשאלה ארוכה). לתשומת לב: א. הפגישות הן רק למקרים בהן שיחה טלפונית איננה נותנת מענה. ב. ההמתנה לפגישה בדרך זו היא כשלושה שבועות! כך שאינה מתאימה למקרים דחופים מאוד.מס' הפקס למשלוח חומר רפואי: 03-6161177. לתשומת לב, הרב פירר אינו עובר על הפקסים!!! רק לאחר קביעת שיחה באחת מהדרכים האמורות הוא עובר על הפקס תוך כדי שיחה עם הפונה.4. במקרים דחופים מאוד:ניתן לשוחח עם אחד מעוזרי הרב פירר כל יום לאחר השעה 17:00 כאשר הוא מקבל את השאלה ובמידת הצורך פונה אל הרב פירר וחוזר עם תשובה לפונים. טל: 03-5777000 שלוחה 0 למזכירות ולבקש את הרב וולף או אחד מהעוזרים הרפואיים.נמצא בקישור המצורף - בתפוז.
בהצלחה
מה שמך ומה שם עימך
מכיר זאת מקרוב
מה את חושבת לגבי האפשרות של הקרנות עם שילוב של 5FU?
באולטראסאונד בטן - כיס מרה: אזור הפונדוס מכווץ. הדופן באזור הפונדוס הינה מעובה ביותר באופן דיפוזי ובתוך הדופן מוקדים אקוגניים שהם כנראה גבישי כולסטרות בתוך סינוסים ע"ש רוקיטנסקי אשהוף של אדנומיוטוזיס.ההמלצה שניתנה מהרופא: כריתת כיס מרה.השאלות: מה משמעות הממצא ?האם הכרחי ניתוח זה? אם לא - מה צריך לעשות? תודה