שלום רב, לאמא שלי לפני כשנה עשו ניתוח של מעי גס לפני ניתוח מרקר cea=303, אחרי ניתוח היא עברה קורס של 12 טיפולים FOLFOX ואחרי כל הטיפולים מרקר ירד ל5,6 , היא עשתה CT וקולונוסקופיה ו הכל בסדר, אכשיו אחרי כ 4 חודשים היא שוב עשו בדיקת מרקרים ו CEA=44
שאלה:
מה זה אומר, למה מרקר קפץ?
ומה לעשות עכשיו?
צריך לעשות בדיקה של מרקרים אחרים?
תודה מראש על תשובה
עוד שאלה
יצאה לה בבת-שחי איזשהו זיום אז יכול להיות שהגדלת מרקר CEA קשור לזה?
לילה שלום,
אני נותנת לאימי כל בוקר 5 טיפות שמן רימונים מתחת ללשון , אחרי 1/2 שעה ,חצי כוס מיץ עשב חיטה, אח"כ ארוחת בוקר מורכבת מירקות טריים ועשבי טיבול ששתלתי בגינה כמו: בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה,וכו', במשך היום שותה מיץ רימונים עם אסאי (את הכל ניתן לרכוש בחנויות טבע), בערב חליטה של עלים (גם מהגינה) של שיבה נענע, מרוה, לואיזה, מליסה, ועלי סטיביה (ממתיק טבעי) בהצלחה והחלמה מהירה, ערגה
אבי חולה סרטן קיבה בשלב 4, אובחן לפני 4 חודשים ומטופל בקו ראשון (ככל שידוע לי) באפירוביצין וקסלודה (וכנראה עוד חומר ששפרח מזכרוני).
בחודש חודשיים הראשונים אבי אמנם היה חלש מהכימו אבל דיווח על שיפור בסימפטומים שהיו לו כגון שיעולים חזקים וחוזר רצון לאכול.
כבר חודשיים שהוא מתלונן שלאט לאט הסימפטומים חוזרים לו.
הוא עבר CT עם חומר ניגודי לפני כשבוע (לא PET). למרות שאינני רופא התוצאות לא נראות לי טובות (צרפתי קובץ) ולדעתי עושה רושם שהמחלה החמירה.
מה עושים מכאן? האם צריך לעבור לקו שני? אבי רואה את האונקולוגית שלו רק פעם בשלושה שבועות ורציתי לדעת אם יש טעם להקדים.
תודה
אכן החליפו לאבי את הכימו היום לטקסול בלבד.
בירור קצר העלה שם של תרופה בשם אברקסן (Abraxane) אשר לפי כל מה שרשום הינה הדור הבא של הטקסול אך למרות שהיא אושרה על ידי ה FDA ב 2005 - היא עדיין לא מותרת לשימוש בארץ.
האם שוה להתעקש על קבלת אברקסן במקום טקסול? ואם כן, היכן ניתן להשיגה.
תודה על התשובה.
האם יש צורך לבדוק אם הגידולים של אבי הם SPARC POSITIVE או שאפשר להניח שהם לא מופיעים בסרטן קיבה?
כמו כן, קיבלנו תשובה לגבי ההתאמה להרצפטין בבדיקה ההיסטוכימית +2
ועכשיו אנחנו מחכים לבדיקת FISH