בס"ד
לאמי בת 66 גילו סרטן בלבלב עם גרורה בכבד והופנתה לכימותרפיה.
מצבה הגופני טוב
כמה משמעותית הארכת החיים של הפוליפרינוקס לעומת הגמזאר
ולחליפין כמה משמעותית הירידה באיכות החיים ותופעות הלואי
שאלה לד"ר הוברט
בהנחה שהמטופל בריא בשאר המערכות איזו גישה עדיפה:
להתחיל בגמזאר ולעבור לפוליפירינוקס רק אם לא מועיל או להתחיל ישר מפוליפירינוקס?
שלום,
אני סטודנטית שנה ג,
עבור עבודת מחקר שאני עורכת.
אשמח אם תוכלו להקדיש מספר דקות מזמנכם ולענות לי על השאלון הבא:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dENiYzBJdHBBV3hrc0x1SDlPeXg5cWc6MQ
בעלי בן 52 עבר לפני חצי שנה ניתוח להסרת גיסט מהקיבה.כרגע אין צורך בניתוח אלא מעקב בלבד.שאלתי היא כל כמה זמןצריך לעשות סיטי, ביצענו כבר סיטי לפני הניתוח ושלושה חודשים אחריו. אונקולוג אחד הימליץ לחזור על הסיטי אחרי 4 חודשים והשני הימליץ כעבור שנה ! מה ניראה לך נכון? כמובן שהחשש שלי נובע מהקרינה הרבה שכרוכה בסיטי מול הגילוי המוקדם ,במידה ויש . אשמח מאוד לקבל תשובה. תודה.
שלום רב
אני סובל מדרמטומיוסיטיס שנתגלה במקביל לגילוי גידול במעי הגס . נותחתי ב-3.2010 ועברתי כימו . במקביל קבלתי פרדניזון במינון יורד (כיום 0) פלקוניל (כיום 0) ומתוטרקסאט (כיום 10 מג לשבוע) .אני במעקב אונקולוגי ועד היום אין מימצא חשוד . לגבי הדרמטומיוסיטיס - כרגע רגוע , ללא תופעות נלוות .
לאחרונה בצעתי "בדיקת נוגדנים" ונאמר לי שהיא חיובית (לא פרטו , אך כללו את המושג ANA) . כלומר : המחלה עדיין קיימת . בעבר היה לי גם MI2 חיובי . שאלותי :
1. האם המשמעות שיש עדיין גידול פעיל ?
2.האם מדובר במחלה שהיתה קיימת אצלי והתעוררה בעיקבות הגידול ?
3.כיצד עלי לנהוג מבחינת איתור הבעיה וטיפול שוטף?
ממצא דומה בקוטר 2 ס"מ במעי העולה.
ביקרנו עם תוצואת CT-PETאצל המטולוג אבל ליפני קולנוסקופיה. הוא אמר בספק שקליטה FDGבמערכת העיכול זה כנירה בגלל פוליפ במעי הגס.
שלום רב,
אבא שלי חולה סרטן מעי מתקדם, עד כה3 סוגי טיפולים לא הועילו וכקו טיפול האחרון והיחידי הומלץ על טיפול באמצעות תרופת הרצפטין עקב her 2 מובהק. התרופה אינה בהתוויה למחלה במעי ועל כן אינה כלולה בסל. התרופה מאוד יקרה ונו מטוד מתקשים לממנה. אני מבקש מכם לתרום או למכור בזול את התרופה. ניתן ליצור קשר בנייד 050-6014545.
תודה רבה מראש
איחולי בריאות וחג שמח
שלום רב ד״ר הוברט
בעבר פניתי אליך בקשר לאבי, בן 60 שהתגלה אצלו סרטן מאוד מפושט ומתקדם. לאחר מספר סבבים של טיפולים שונים האונקולוג המליץ לבצע שוב ביופסיה מהכבד במטרה לשלח לבדיקת target now על מנת לנסות למצוא טיפול יעיל יותר. יש לציין כי אבי טופל מזה שנים באמצעות קארטיה. כיממה לאחר הביופסיה, קרה אירוע DVT ברגל שמאל. מאז מטופל באמצעות זריקות קלקסן. בגלל ירידה משמעותית באיכות החיים בשל המחלה, האם ישנה חלופה לזריקות? כלומר האם ידוע לך על כדורים במקום זריקות קלקסן?
בנוסף, בוצעה בדיקת פיש עבור הר 2 שיצאה חיובית. כלומר רצפטור שמטופל ע״י הרצפטין. האם לדעתך בכל אופן כדאי לשלוח בדיקת target now? הרי בתשובה בטוח נמצא המלצה להרצפטין. חשוב לציין כי בביופסיה הראשונה her 2 היה strongly positive+++ ובבדיקת אונקוטסט mirview 14% מדובר במקור בקיבה ו 70% במעי דק
לצעערי הרב עלות הרצפטין היא לא הגיונית ולא כלולה בסל עבור הפרוטוקול של אבא, מלבד עמותת חברים האם ידוע לך ארגונים נוספים בהם אוכל לבדוק?
ושאלה אחרונה, אבא ירד במשקל הכללי בעיקר במסת השרירים ברגלים ופלג גוף עליון בעיקר כתפיים וידיים. בשל גרורות בעצמות האגן הוא חש כאבים שמאוד התגברו בזמן האחרון, לעיתים קרובות כאבים המתחילים מהישבן ויורדים כלפי מטה אל כף הרגל וחזרה. חולשה מאוד חזקה ואף מתקשה לעמוד על הרגלים לאורך זמן ממושך. מטופל באמצעות ליריקה, פרקוסט ומדבקות פנטה, ועדיין מרגיש כאבים. האם יש לדעתך מקום להתערבות אורטופדית על מנת להקל ולשפר איכות חיים?מה מסמלים תסמיני הכאבים?
תודה רבה
שנה טובה וחג סוכות שמח
שלוםהחלופה בכדורים נמצאה לא יעילה במטופלים הסובלים מסרטן ולכן ההתעקשות על זריקות הקלקסן.אם מבחינה כספית אתם יכולים לעמוד בעליות של ההרצפטין ברור שיש הגיון בטיפול זה.אני מניחה כי בגלל העלות האונקולוג מנסה למצא טיפול אחר זול יותר.לא מוכר לי ארגון שיש לו הרצפטין .בנוגע לכאבים בעצמות כדאי לנסות ארדיה או זומרה ואולי הקרנה ממוקדת
Lap rt colectmy
Right colon, colectomy:
-Moderately differentiated adenocarcinoma invading into the pericolic fat tissue.
-Proximal, distal and radial resection margins are free of tumor.
-Additional tubular adenoma present.
-One (1) out of sixteen (16) lymph nodes is involved by tumor.
T67000