לאימי בת ה-85 נעשתה פעולת ERCP , לפני כ-4 חודשים, ונאמר לנו שצריך להחליף את הצינורית בערך כל 3 חודשים, מצבה יציב ,אין חום ,צהבת, או כאבים. האם חייבים להחליף את הצינורית בכל מקרה? בכל זאת פעולה פולשנית עם סיכון מסויים?
תודה.
שלוםאני מבינה את הרצון לחסוך פרוצדורה חודרנית עד שממש לא צריך ועקרונית מסכימה אתכם,מצד שני יש לזכור כי כשהסטנט נחסם יש זיהום בדרכי המרה וצריך אנטיביוטיקה דרך הוריד באשפוז ואת זה מנסים לחסוך דרך החלפה מתוכננת.
שלום
אמא שלי (בת 66 ) עברה קורס כימוטרפיה אחרי ניתוח על מעי גס -סיגמה ואחרי 3 חודשים שהיא סיימה את הקורס (5fu+lecovarin+oxaliplatin) בבדיקה ct גילו גרורות בריאות ולימפה היא התחילה קורס חדש אותו דבר ובמקום oxaliplatin את irinotecan והרופא אמר שיוסיף עוד תרופה אבל איזה בדיוק הוא יגיד אחרי בדיקה גנטי של גוש
אחרי בדיקה התברר שיש מוטציה אז ארביטוקס לא עוזר והוא חושב על אווסטין ,אמא שלי עברה כבר 2 טיפולים ורופא אומר שלא חושב ,בגלל הגיל ובגלל המהירות שסרטן חזר , שאווסטין יעזור שזה תרופה מסובכת , אני לא מבינה אווסטין זה תרופה ביולוגית ואם ארביטוקס לא מקובל ,למה גם אווסטין אי אפשר לקבל, מה דעתך אם הרופא צודק שאווסטין תרופה לא טובה ? אם ידועה משהו על תרופה zaltrap ? תודה מראש
תודה על התשובה
אמא שלי עברה קבר תיפול שלישי והרופא לא מוסיף שום תרופה נוספת הוא אומר שאבסטין -היא התרופה מסובכת , האם הוא צודק?
אם זאלטראפ מאושר בישראל ו אפשר לקבל אותו?
לאמא שלי המרקרים cea=66 ו ca 125= 53 וזה לפני טיפול אבל שחלות בלי פטלוגי אז שאלה המרקר ca 125 על מה זה מציין?
ל ד"ר אילה שלום
1. האים נכון שסוכר הוא "דלק" לתאים סרטניים. אני לא צורך סוכר לבן ומתוקים אך כן צורך הרבה פירות. האם נכון הדבר ?
2. לפי האונקולוג הבדיקות שלי תקינות לכן הוא מסתפק בתוצאות ה CT ודם האים לא מחייב בדיקות PET CT לשלילת מחלה
לפני שנה וחצי עברתי ניתוח להסרת גידול מהמעי הגס רמה 3 לחר מכן 8 טיפולים כימו.שהסתיימו לפני כחצי שנה
בתודה מראש