בעקבות פוליפ ממאיר שהוסר בקולונוסקופיה, להלן פרטים, מה ההמלצה להמשך ומעקב מרקרים קולונוסקופיה וברור גנטי ועוד לפי הצורך
Malignant Pedunculated polyp composed of well differentiated, adenocarcinoma arising in villous adenoma , No vascular lymphatic invasion seen, deep
נשללה תסמונת לינץ בבדיקת צביעה אימונוהיסטוכימית ואי יציבות גנומית MSI
התוצאות : MLH1, PMS2, MSH2, MSH6, ARE ALL POSITIVE
1. האם בדיקת אולטראסאונד רגילה של הבטן בודקת דלקת בלבלב או שחייב לעשות אנדוסקופיה?
2. בבדיקות דם מה מאשרר שיש דלקת לבלב? אנזים רק בדם רק בשתן או בשניהם?
תודה
סליחה מראשאם ההודעה ארוכה מדיי, אבל אני לא בארץ וקצת מודאגת...
לפני שיצאתי מהארץ בגסטרוסקופםיה המליצו לי על לנטון פעמיים ביום בשל רפלוקס.
במקביל בבדיקת דם צא עמילאז בשתן 370 ובדם נורמאלי. הייתה עלייה בכדוריות לבנות ' לא wbs , המדד השני...
כעת עדיין סובלת מכאבים בררום הבטן, כאב של רעב שמקרין לצד שמאל של הגב. לצערי במקביל התחיל כאב באזור הטבור...מעין תחושת מתיחה..וכאבי גב תחתון
1. איפה הכאב בגב בדלקת לבלב ?
2. האם ברפלוקס גם כואב בגב? אין לי צרבות בכלל....
3. האם אזור הטבור שכואב קשור?
4. האם יש פה חשש לדלקת לבלב גם כאשר בדם אין עמילז גבוה?
5. האם דלקת לבלב מלוות בהכרח בעוד סימפטומים? הקאות/חום...
6. באם יש חשש לדלקת לבלב מה הסכנות אם אני חוזרת לארץ רק עוד שלושה שבועות?
7. אני מחכה לתוצאות בדיקת הליקובקטור שלי...האם החיידק הנל יכול להסביר את כל התופעות שלי?
8. לבסוף, כיצד מאתרים דלקת לבלב? סיטי או אנדוסקופיה?
המון תודה.,,,,,,פשוט חוששת רחוק מהבית
אשתי ע"ה טופלה שם
האמת שבטווח הקרוב מאוד הועיל לה
אולם פתאום חה הדרדרות חמורה ונפטרה אולם לא ברור אם זה קשור לטיפול אל דר' דיין
בברכת רפואה שלמה
בטןכבד בגודל וצורה שמור.דרכי מרה תוך כבדי מורחב. משמאל מורחב במידה מתקדמת.עד למוקד היפודנזי בפרנכיהמ בשער הכבד. קולדוקוס מורחב לכל האורך עד מידה של כ18 מ"מ, כיס מרה נכרת סיכות, בהבחנה מבדלת :גידול על שם קלשקין? תהליך אחר בשער הכבד ?טחול בגודל תקין הומוגני, לבלב בגודל וצורה שמור, הווירסונג אינו רחב, תהליך נוזלית ציסטי באזור זנב במידה של כ 7.7 מ"מ, אדרנלים מימין תקין משמאל מעובה, כליות בגודל וצורה תקינה, ללא עדות לגושים ,אבנים או הפרעה אורומקני ,רטרופיטונאום ללא קשרי לימפה מוגדלים ,חלל הבטן ללא נוזל חופשי, דיברטיקולוזיס של מעי גס סיגמה,, אגן הקטן כיס שתן בגבולות וצורה תקינה, המפשעות ללא קשרי לימפה מוגדלים ,,מבנה גרמי ללא מוקד ליטי מצב לאחר ניתוח פרק ירך משמאל שינויים דיסקוגנים קשים, סיכום: ללא ממצא מיוחד בבית החזה, בחלל הבטן הרכבה ניכרת של דרכי מרה תוך כבדי בעיקר של אונה שמאלית, עד למוקד היפודנזי בפרנכימה הכבד במידה של כ 1.9 ס"מ- קולדוקוס מורחב עד מידה של כ 18 מ"מ הממצא:יכול להתאים בין היתר: תהליך תופס מקום על שם קלשקין??? תהליך מטיב אחר ???
אצל בעלי התגלה סרטן הלבלב והוא נותח. כרתו לו את הטחול גוף + זנב הלבלב. בתשובה הפתלוגית נאמר שהיה לו גידול 1.5 ס"מ מסוג אנדוקרצינומה, שוליים נקיים במרחק של כ-2 ס"מ בלוטות לימפה נקיות וכלי דם לא מעורבים.1. איזה שלב זה של המחלה והאם יש לו סיכוי להחלים.2. הוצע לנו טיפול מונע ג'מזר האם יש טיפול טוב יותר.3. הוא כבר כמעט חודשיים לאחר הניתוח ועדין עם הנקז "פיסטולה" מה זה אומר ומה ההשלכות.4. עדין לא התחילו לו כימותרפיה בגלל שמצבו ירוד. האם זה לא מסוכן להתעכב עם הכימו.