לד"ר שלום רב, אמא שלי, בת 85, עברה ניתוח לכריתת צקום בעקבות גידול ממאיר. מתוך 16 בלוטות לימפה אחת הייתה נגועה כלומר הביופסיה קבעה יחד עם האונקולוג שהגידול היה בדרגה 3.לפני כחודשיים המרקר שלה CEA היה 1.3 בבדיקות של היום כלומר לאחר חודשיים המרקר הוא: 3.3היא מקבלת קסלודה 2000 מ"ג ליום. שאלתי? האם פירוש הדבר שהמחלה חזרה. אם לא מהם הערך שצריך להדליק נורה אדומה? היא עשתה הפסקה של 10 ימים בלקיחת התרופה עקב קילקול קיבה ושילשולים כתוצאה מוירוס אך חידשה את הטיפול לפני שבועיים וכרגע -ןגם בזמן בדיקת המרקר היא בהפסקה של שבוע ימים. בכבוד רב, ובתודה מראש.
לחברי הפורום שלום רבשמי אפי, ואני חולה במחלה נדירה יחסית של סרטן בדרכי המרה.מאחר ופורום זה כללי למדי, אני מעוניין ליצור קשר עם חולים נוספים במחלה זו לצורך החלפת מידע.כתובת e-mail שלי efraim@towersemi.com
בחור בן 45 שנה אחרי ניתוח וויפל בעקבות אדיוקרצינומה של הלבלב עם שוליים נקיים ובלוטת לימפה אחת נגועה מתןך 6.סיים כימוטרפיה בגמזר.בדיקות אחרונות מלפני חודש טובות תודה לאל גם המרקריםלאחרונה עייפות מרובה עם שיעול יש לציין שהשיעול בא עם התקררות. ההתקררות עברה אך השיעול נשארץהאם יש מקום לדאגה?האם את מומלץ בדיקה נוספת כלשהי?תודה
בגסטרוסקופיה שבוצעה במרץ 2011 נמצא באזור פרפילורי באנטרום גוש פוליפואידי ססילי בעל קוטר 3 ס"מ עם שקע התכייבות במרכזו.
ביופסיות- רירית היפרפלסטית
בוצע CT – תהליך פולפואידי באנטרום ללא הסננת שומן וללא הגדלת קישריות לימפה בסמוך.
בוצע EUS - עיבוי מוקדי של השכבות ההיפראקואית הראשונה וההיפואקואית השניה המתאימים לרירית, שאר השכבות תקינות.
הומלץ לקבל אומפרדקס עקב טיפול באספרין ופלביקס (בגלל צינתור לב בעבר)
בגסטרוסקופיה נוספת שבוצעה בספטמבר 2012 - באזור פרפילורי באנטרום קפל מעובה באורך 3 ס"מ ורוחב 2 ס"מ.
בביופסיה מהקפל – אין ממצא בפתולוגיה ואין הליקובקטר:ההמלצה של הגסטרואנטרולוג המטפל- לבצע גסטרוסקופיה לביקורת בעוד שנתיים.
גסטרואנטרולוג אחר שבדק את הממצאים ממליץ לבצע כריתה אנדוסקופית של הפוליפ. גילי: 68 (אבי נפטר מסרטן קיבה ביל צעיר)
אודה לך מאוד על חוות דעתך.
SURGICAL MARGINS, SURGICAL RINGS AND 6 PERICOLIC LYMPH NODES NEGATIVE FOR MALIGNANCY
לבעלי סרטן מעי גס גרורתי נמצא בטיפול כמוטרפי קסלודה אבסטין ואוקסליפלטין
חל שיפור במצבו אך עכשיו כבר שבוע מתקשה לאכול עקב ממצא מטופל שטיפות ]פה TANTUM VERDE ללא שיפור במצבו
האם באפשרותך לייעץ מה לעשות