התחלתי טפול כימותרפי פעם שניה ביום חמישי ה-13.12.12 , כ-4 שעות לאחר הטיפול אני סובל מחום חולשה כאבי בטן ופריחה בכל הגוף עד היום האם זה נורמלימה עלי לעשות
אני לאחר הוצאת גידול במעי הגס, שלב 2. עליי להתחיל טיפול בקסלודה. אודה אם מישהו בפורום שיש לו נסיון בלקיחת התרופה יאמר לי כיצד היא השפיעה עליו בחיי היומיום, האם היו תופעות לוואי קשות במיוחד, מה חשוב לדעת.
שלום האם עלי לעבור בדיקה קולונוסקופיה (רק המחשבה לבדיקה הפולשנית והרדמה גורמת לי לחרדות)בדיקה דם סמוי בצואה שעשיתי תקינה.גילי 59 .אבי ניפטר בגיל 87 מסרטן במעי הגס .האם אפשרי להסתפק בבדיקת דם סמוי?בתודה מראש רות
עברתי את הבדיקה לפני כארבעה חודשים. זאת לא ממש הרדמה אלא טשטוש. הכי חשוב הוא שלא מרגישים דבר. מה שקצת מעצבן זה הצום יום לפני אבל זה לא נורא.
אם את ממש מפחדת, ראיתי שניתן לעבור סיטי עבור הגס. אמנם לא פולשני וכואב, אך אני לא ממש יודע לומר כמה קרינה הגוף סופג בתהליך כזה.
היתרון בקולונדוסקופיה הוא שאם כבר מוצאים לך פוליפים לא סרטניים אז ניתן לכרות אותם במקום וזה כבר רווח של 100%.
בכל מקרה, בדיקת הקולונדוסקופיה יכולה לחסוך לך סרטן קטלני וסבל רב מאוד.
אבל חשוב שתקבלי תשובה מרופא כדי להבין את כל הסיכונים
קצת רקע לפני השאלה
אבי בן 69 אובחן לפני כשבעה חודשים עם סרטן קיבה שלב 4. כרגע מקבל טקסול כבר 3 חודשים לאחר 4 חודשים של קו ראשון קסלודה וציספלטין. עשה סיטי (לא PET אלא עם חומר ניגודי) ובדיקות דם (Tumor Marker) לפני כשבוע. הסיטי מראה כיווץ של בלוטות הלימפה הנגועות מ 1.4 ס,מ ל 0.6 ס"מ, כמו כן הגרורות בריאות נשארו באותו גודל מאז הסיטי הקודם לפני כשלושה חודשים. בדיקות הדם מראות ירידה בסמנים (Tumor Marker) מ 12,000 לפני כשלושה חודשים ל 850. לא ידוע על גרורות נוספות באיברים נוספים (לפחות לא זיהו בסיטי).
לאחר כל הרקע הארוך, השאלה היא האם הכימותרפיה משפיעה על פריכות העצמות או חושפת את המטופל לשברים בקלות רבה יותר מאשר אדם בריא?
אני שואל זאת מכיוון שכרגע אבי סובל בעיקר מסדק בשתי חוליות בגב שאין לי מושג איך הוא נגרם (זה קרה לפי כשלושה חודשים) סיטי ממוקד בזמנו לא הראה גרורות באיזור של הסדק.
ובימים האחרונים יש לאבי סדק או שבר בצלעות שגם לא ברור איך נגרם. מדובר על אדם שמעולם לא היו לו בעיות גב או שברים למינהם.
האם הכימותרפיה יכולה לגרום ליתר רגישות לשברים בעצמות? או שמא מדובר על גרורות שהסיטי פשוט לא מצליח לקלוט (למרות השיפור בבדיקות)?
תודה
תודה על התשובה
נתון נוסף הוא שבגלל שהכימותרפיה גורמת לכל אוכל שנכנס לו לפה לטעם של מתכת - הוא כבר חודשים אוכל רק דייסת סולת... אבל ממש רק את זה. אולי זה איך שהוא קשור..
בכל מקרה, האורטופד נתן לו תוספת קצליום.
תודה שוב